Doktor Kongsikan Tips Tingkatkan Kebarangkalian Hamil

Macam mana nak tingkatkan kebarangkalian hamil? Ye sebagai pasangan yang sedang merancang untuk dapatkan zuriat anda perlu tahu bila waktu yang sesuai untuk melakukan hubungan suami isteri bagi meningkatkan kebarangkalian hamil.

Kakma ingin kongsikan tips yang di kongsikan oleh Dr. Khairul Faizie Mohammad kamar di FB beliau iaitu cara mudah faham, bagaimana untuk anda meningkatkan kebarangkalian hamil (lekat). Dr berkongsi tips ini supaya kebarangkalian anda hamil tinggi yang mana bukan main hentam keromo saja buat hubungan suami isteri tak kira hari, tapi pelik kenapa tak hamil lagi.

Tips tingkatkan kebarangkalian  Hamil

Tips tingkatkan kebarangkalian hamil ini terpakai kalau anda punyai kitaran haid yang TERATUR, makna nya dalam tempoh kitaran 26 – 32 hari cycle. Bagi yang haid tunggang langgang, maaf, kena rujuk doktor anda untuk stabil kan dulu kitaran haid.

Rujuk rajah yang Dr. lukis

 


Hari pertama period, ialah hari pertama kitaran haid ( ambil 28 hari).
Average wanita period 5 – 7 hari.
OK, fitrah manusia, pada hari ke 14 dalam kitaran haid, akan berlaku proses OVULATION, iaitu proses telur ( OVUM) keluar. Ovum ini lah yang di senyawakan oleh sperma suami anda.


Jadinya, kalau nak tingkatkan kebarangkalian hamil iaitu chances ovum di senyawakan, maka sperma perlu masuk berenang sekitar 1- 2 hari sebelum anda expect Ovari akan keluarkan Ovum, dan semestinya, pada hari ovulasi. Mudah cerita, macam ni la. Tingkatkan aktiviti hubungan suami isteri pada hari 12, 13 & 14 kitaran haid anda. 

contoh di di gambarajah yang di lukis, jika anda period pada 5 haribulan oktober jadi hari subur anda ialah pada hari ke 12, 13 dan 14 dari hari pertama anda datang haid iaitu pada 16 hingga 18 oktober.


Dan doktor juga berpesan agar jangan la lupa berdoa sungguh sungguh.” Ya Allah, jadikan lah kiraan ovulation aku ni tepat,
dan jadi zuriat yang soleh / solehah”.

Jika anda ada masalah kesuburan dan haid yang tidak teratur kakma sangat cadangkan anda berikhtiar dengan GLA Complek .

Bagaimana GLA Complek membantu meningkatkan kesuburan

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualitiuntuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan taksebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur.

Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Maka Disinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang mana membantu sperma untuk berenang keuterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itunsaja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

info lanjut boleh baca di sini

Bagaimana nak dapatkan GLA Complek

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

 

Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi