Cara Atasi Sakit Senggugut Yang Sang Teruk Sehingga Setiap Bulan MC

Masalah Senggugut memang perkara biasa bagi wanita yang sudah baligh atau datang haid. Tapi ia menjadi tidak biasa bila senggugut itu terlalu teruk dan sakit.

Bila senggugut datang memang akan mengganggu rutin harian kita terutamanya yang berkerja kerana bila senggugut terlampau sakit ia membuatkan keadaan terpaksa pergi ke klinik untuk dapatkan pain killer dan terpaksa cuti sakit.

Ketahui senggugut mungkin tanda awal anda Cyst <— klik sini

Kakma ingin Kongsikan kisah yang di kongsikan oleh Puan Hasmimie sendiri mengenai pengalaman beliau yang mengalami senggugut yang teruk.

Masalah Senggugut Semakan Berkurangan Selepas Amalkan Ostematrik dan GLA Complek Shaklee


Assalamualaikum. Saya hasmimie arrfin saya nak kongsikan kisah mcmne saya bebas dari masalah senggugut yang sangat teruk.

Setiap Bulan Wajib MC

Semasa bujang. Tiap-tiap bulan hari 1st datang haid memang wajib dapat MC. Sampai muka ni dah naik malu mana tidak nya. Doc yang merawat tu lelaki sampai satu tahap bila datang klinik doktor cakap ye mimie, period paint ya, doc pun dh kenal..aduhh..merah muka.

Bila diserang senggugut memang tahap berguling, tidut merengkuk menahan kesakitan yang amat sangat. Siapa yang pernah alami mesti tahu macamana sakitnya tu. Kalau hari 1st kena time dekat office memang nak jalan pun pegang dinding membongkok2 macam nenek sibongkok tiga..Sakittt..

Berkenalan dengan Ostematrik

Suatu hari alkisah bermula selepas officemate promote si putih putih melati Ostematrix kepada saya. Niat dia share pasal Oste tu sebab dia tahu saya ni jenis tak minum susu. Ingat lagi ayat dia,Adik,elok ambil kalsium ni. Sekarang masa bujang adik tak pikir lagi. Esok2 dah kawen baru adik tahu. Adik tu dah lah tak minum susu. Nanti adik menyusu baby,baby tarik semua kalsium adik adik plak tak minum susu so darimana adik nak dapat kalsium untuk adik plak?

Itu lah yang jadi reput gigi,reput tulang sbb baby dh tarik kalsium adik. Lagi 1 adik tu senggugut teruk bagus adik ambil oste ni. Sebab kalsium membantu mengekalkan otot dalam badan yang menghalang daripada kekejangan. Adik pun selalu mengadu sakit-sakit badan kalau banyak jalan dan naik tangga. Tu sebab adik kekurangan kalsium la.

Saya pulak jenis kalau kawan berniaga memang senang nak tergoda untuk membeli. Hihi. So saya pun decide beli oste pada bulan itu. Selepas mencuba sebotol siputih Ostematrix alhamdulillah haid bulan berikutnya tu saya tak diserang senggugut lagi.

Menunggu2 juga kononnya bila lah nak senggugut..hahhaa.. Waaahhh.. ini ajaib.. memang benar-benar berkesan. Badan pun dh takda sakit-sakit sangat ulang alik turun naik tangga. Dan satu lagi yang saya perasan saya dah tak perlu tunggu 3 4 hari atau kadangkala seminggu untuk membuang. Rupa-rupanya kandungan magnesium dalam Oste tu membantu otot usus menjadi lebih relaks & lancar. Najis juga lebih lembut dan lebih mudah dikeluarkan.

Bulan seterusnya saya beli Oste dan tambah GLA untuk masalah senggugut saya tu. Dan saya serta merta join jadi ahli Shaklee kerana saya sudah merasai Shaklee Effect itu sendiri. 

Senggugut Tiada Lagi

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tidak lagi diserang sengugut yang sampai tahap bergulung-gulung mcm tikar mengkuang . Terima kasih officemate merangkap mak shaklee ku kerana memperkenalkan oste kepada saya.

Kepada anda yang mengalami masalah sama seperti saya iaitu 3S : Senggugut, Sakit- sakit Badan dan Sembelit dapatkan Ostematrix & GLA hari ini juga. Pastinya takkan sia-sia 

Jika Anda Ada masalah senggugut seperti Beliau kakma memang sangat syorkan anda amalkan 2 vitamin ini. Insya ALLAH pasti akan dapat kesan seperti puan mimie.

Macam mana nak dapatkan Set Sunggugut Shaklee?
HUbungi saya
  • Call/ Whatsapp : 019 3624134 
  • Email: kmshop143@gmail.com
  • FB: Mai Md saupi