Berjaya Hamil Selepas Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Semua pasangan suami isteri inginkan cahaya mata , ada yang cepat hamil dan ada yang lambat semuanya atas rezeki, tapi kita perlu ikhtiar. Kakma nak kongsikan kisah sahabat baik kakma yang berjaya hamil anak ke 3 setelah anak ke 2 berumur 7 tahun selepas tingkatkan kesuburan dengan set kesuburan Shaklee.

TESTIMONI  : HARTINI BADRI


Berjaya Hamil Selepas Amalkan Vitamin Shaklee

 

Penantian satu penyiksaan. Dulu saya mendengar je ungkapan ni tapi tak pernah benar benar merasainya. 

 

Rahim Abnormal


Saya seorang ibu kepada 2 orang anak. Kedua-dua anak saya dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan mereka songsang disebabkan masalah bicornuate uterus(rahim abnormal). Walaupun melahirkan secara pembedahan saya bersyukur dan redha kerana sekurangnya saya dikurniakan cahaya mata berbanding mereka yang kes mcm saya, ada yang tak berpeluang ada cahaya mata. 

Jarak kedua-dua anak saya tak begitu jauh. Anak sulung setahun lebih, saya dah hamil anak kedua. Alhamdulillah tiada masalah semasa hamil atau selepas melahirkan. 

Setelah melahirkan anak kedua, atas nasihat doktor saya menjarakkan kehamilan dengan mengambil implanon sebagai perancang bermula Disember 2011. Saya memakainya selama 3 tahun. Selama tu juga saya tidak datang period. 

Selepas menanggal implan pada Disember 2014 , saya fikir tahap kesuburan saya akan kembali normal. Yer lah memandangkan jarak kedua anak sebelum ni pun tak jauh sangat. Jadi saya fikir saya ni jenis subur agaknya jadi sebaik menanggal implan mesti senang je nak lekat. 

 

Masalah Kesuburan


Period dah kembali normal. DUA TIGA TAHUN berlalu masih belum ada apa-apa tanda. Saya mula risau. Saya pernah bertanyakan pada doktor, menurut doktor memang ada sesetengah orang setelah memakai implan tahap kesuburan lambat untuk kembali normal.

Saya pun mula berusaha, pada mulanya saya mengambil vitamin kesuburan secara konsisten seperti B-Complex yang dilengkapi asid folic. Kemudian Gla Complex untuk meningkatkan kesuburan. Di samping vitamin asas yang lain yang saya dah ambik sebelum-sebelum ni lagi. 
Beberapa bulan masih juga menunggu. 

Setiap kali haid agak hampa. Saya pernah menangis jugak bila haid datang. Baru saya memahami perasaan siksanya penantian itu. Dengan orang sekeliling yang asyik bertanya bila nak tambah dan terutama anak-anak sendiri yang asyik bertanya “bila kita nak dapat baby” oh tertekan jugak kadang-kadang. Yerlah saya sendiri risau juga dengan umur semakin bertambah. Saya cuma jawab “kita doa sama-sama oke” 

 

COQ Trol

Pada awal Januari 2018 suplemen CoqTrol berada di pasaran. Saya mendengar kelas daripada pakar nutrisi betapa pentingnya pengambilan Coq dalam memberi tenaga pada sel sel tubuh badan kita. Rupanya sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan wanita. Dan sel sperma pula merupakan sel terkecil dalam badan manusia.

Dan untuk pergerakan aktif sel-sel ini bertemu “cinta hati” memerlukan “tenaga”. Dan CoqTrol dapat membantu meningkatkan tenaga sel-sel ini. Ada ujian yang dijalankan menunjukkan kesan pengambilan suplemen ini pada jumlah sperma dan pergerakan sperma. Keyakinan saya bertambah bila ada seorang customer berkongsi pengalaman dia ikhtiar hamil, kata doktornya “this suplemen(coq10) is very good for your ovum”. Mendengarkan ini buat saya fikir, saya dan suami memerlukan tambahan suplemen ni, mungkin ada yang belum cukup.


Sebaik berada di pasaran saya terus beli dan makan bersama-sama suami. Sambil meneruskan vitamin-vitamin lain sebelum ni. Saya juga lebih mengambilberat dengan waktu subur, saya mencatatnya, menggunakan bantuan application di smartfon dan juga menggunakan ovulation kit. 
Saya betul-betul berusaha kali ni selain dari terus berdoa dan minta orang sekeliling mendoakan juga. 

 

Berjaya Hamil


Alhamdulillah dengan izinNya. Setelah habis sebotol CoqTrol, period saya lambat dan syukur saya disahkan positif hamil anak ketiga. Ye, Pada usia anak kedua 7tahun. Jarak sungguh kali ni. Suka betul kakak-kakak mendapat berita kehamilan ini. Kini, Kandungan dah nak masuk 5bulan, gerakan baby pun dah mula dirasai. Terasa rindu sungguh perasaan ni. Doakan kami ye. 

Melalui ‘struggle’nya berusaha kali ni buat saya ingin berkongsi kisah ini. Pada yang masih menanti cahayamata jangan putus asa. Teruskan usaha. Usaha perlukan masa, pengorbanan dan kesungguhan. Melaburlah untuk kesihatan kita dan pasangan. Bila badan sihat, sel sihat insyaAllah badan kita akan sedia untuk hamil. Dan paling penting senjata utama kita adalah DOA. 

Kongsikan kisah ini jika anda juga ingin membantu orang-orang sekeliling. Semoga perkongsian ini dapat membantu pada mereka yang memerlukan. Alhamdulillah syukur pada Allah, terima kasih atas doa semua dan terima kasih Shaklee.

********************************************************************************************

Alhamdulillah jika anda sedang berikhtiar untuk hamil kakma sangat syorkan anda ambil set kesuburan ini,  banyak dah customer kakma yang berjaya hamil lepas amalkan set kesuburan shaklee ini.

Testimoni Berjaya Hamil lepas amalkan set kesuburan shaklee —-> klik sini 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.



Call/ Whatsapp : 019 3624134 

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “SET KESUBURAN ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Pasangan Berjaya Hamil Selepas Amalkan Set Kesuburan Shaklee

Kehamilan adalah detik yang di nantikan oleh semua pasangan suami isteri. Alhamdulillah ramai dah pasangan yang dah berjaya hamil selepas amalkan set Kesuburan Shaklee.

Masalah kesuburan —> Baca Di sini

Ini adalah Set kesuburan Shaklee 

 

Kakma kongsikan testimoni dari pasangan yang berjaya hamil.

Pasangan Pertama

Berjaya hamil walau isteri di sahkan ada PCOS. Alhamdulillah walau ada PCOS berkat ikhtiar dengan Set kesuburan Shaklee akhirnya beliau berjaya hamil.

 

Pasangan kedua

Walau ada Pcos tapi berjaya hamil.

Pasangan Ketiga

Berjaya Hamil selepas  3 bulan konsisten set Kesuburan Shaklee setelah lama menanti anak ke 2.

Pasangan Keempat

Alhamdulillah berjaya hamil selepas amalkan set kesuburan Shaklee , Mereka sudah berkahwin hampir 1 tahun dan selepas 2 bulan konsisten akhirnya isteri disahkan hamil.

Pasangan Kelima

Berjaya Hamil setelah 6  tahun menanti selepas amalkan set kesuburan shaklee.

 

Pasangan Keenam

Berjaya hamil setelah 7 tahun menanti setelah amalkan set kesuburan shaklee.

Pasangan ketujuh

Berjaya hamil walau disahkan ada Cyst dan pernah gugur 2 kali.

Pasangan kelapan

Disahkan Hamil walau ada Fibroid.

Pasangan Kesembilan

Berjaya hamil walau ada masalah hormon tak stabil dan keputihan yang teruk.

Pasangan kesepuluh

Berjaya hamil selepas amalkan set kesuburan shaklee selama 3 bulan.

Alhamdulillah mereka dah berjaya, Banyak lagi testimoni lain nanti kakma share dalam entry lain. Jika anda ada masalah seperti mereka kakma sangat syorkan anda ikhtiar dengan set kesuburan shaklee.

  1. BAGAIMANA NAK DAPATKANSUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji

Call/ Whatsapp : 019 3624134 / http://www.wasap.my/60193624134

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi

Jadual makan “SET KESUBURAN ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta .

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Isteri Kecewa Bilangan Sperma Hanya 35 Dan Suami Disahkan Tidak Subur

Bilangan Sperma sikit ? Sperma tak matang ?  Ada ke cara nak naikkan bilangan sperma? Pernah tak dengar lelaki tak subur, atau suami yang ada masalah ketidaksuburan? Jarang kan kita dengar suami yang ada masalah ketidaksuburan. Tapi jangan risau ada cara nak naikkan bilangan sperma dan tingkatkan Motility.

Tanggapan Manusia

Selalukan kita dengar bila ada pasangan yang dah lama berkahwin tapi belum di kurniakan zuriat, mesti ada makcik makcik bawang yang mula bercakap, tu belum hamil mesti isteri ada masalah entah entah isteri mandul.

Sebagai seorang wanita kakma faham perasaan tu, mesti sedih sangat selalunya isterilah yang akan dipersalahkan dan ada masalah. Tapi kita lupa ada banyak kes yang berpunca dari suami, tapi ramai suami yang ego tak nak buat pemeriksaan.

Sejujurnya pemeriksaan kesuburan ni memang jarang sangat orang lelaki yang nak buat nak buat , tapi hari ni kakma nak kongsikan kisah orang terdekat dengan kakma yang mana suaminya sanggup berkorban egonya buat pemeriksaan kesuburan.

Pemeriksaan Kesuburan

Mereka buat ujian pada bulan Jun 2018 yang lepas dan hasil ujian tersebut sangat menyedihkan. Jumlah sperma yang ada hanya 35 dan suami disahkan tidak subur ini keranak merujuk pada WHO, 2010 – bilangam sperma normal bagi seorang lelaki adalah > 15 million per ML. Sangat sedih kan bila dapat keputusan begitu ini kerana bila bilangan sperma sikit potensi untuk hamil sangat rendah atau mungkin tiada kerana terlalu rendah.

Hasil ujian pertama

Keputusan untuk Motility juga sangat rendah iaitu hanya 30%.

Apa itu Motility?

Mengukur dan menentukan berapa peratus sperma yg boleh bergerak secara normal. Atau senang cerita nak tahu bagaimana sperma itu berenang, Parameters motility adalah salah satu parameter yg paling penting untuk menentukan samada sperma normal atau bermasalah. Motility sperma yg di anggap normal adalah apabila > 50%. 

Sedih sangat teringat kakma kisah Doktor handsome dan sado yang  berani kongsi kisah dia dengan tajuk “lelaki sado kuah basi” di IG beliau. Beliau berkongsi agar dapat buka mata masyarakat agar jangan sentiasa salahkan isteri bila masih tidak hamil dan para suami jangan takut dan buang lah ego untuk buat pemeriksaan dan pasti ada jalan untuk merawatnya. Kerana Allah itu tidak zalim, sedangkan Maryam boleh  hamil tanpa suami dengan izin Allah apa lagi kita yang ada suami isteri yg sah.

Hasil Ujian kedua

Selepas  3 bulan si suami buat lagi ujian kesuburan dan keputusannya sangat menakjubkan.

Nampak tak kenaikkan bilangan  sperma tu? dari hanya 35 naik ke 97000. Subhanallah.

Keputusan Motility juga meningkat dari 30% kepada 85%

Hati isteri mana tak gembira kan, suami pun mampu tersenyum bangga.

Apa mereka buat dan amalkan sehingga bilangan sperma dan motility boleh naik mendadak dalam masa 3 bulan?

Jom kakma kongsikan

Amalkan Suplemen

 

Mereka mengamalkan suplemen shaklee.

COQ Trol

Coq trol memang terbukti secara klinikal mampu meningkatkan pergerakkan dan kualiti sperma.

Gambarajah di bawah menunjuk hasil ujian yang telah dilakukan ke atas sekumpulan lelaki yang ada masalah kesuburan. dimana mereka di beri makan Coq trol dan lihatlah hasilnya dalam masa 6.5 bulan bilangan sperma meningkat kepada 81% dan motility  naik naik kepada 31%.

Zinc

Kajian menunjukkan kandungan zinc dalam testi. Jadi zinc sangat penting bagi meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sel sperma.

Pengambilan Zinc yang cukup dapat meningkatkan hormon testoteron dan menghasilan sperma yang kuat.

info lanjut zinc Di sini

Omega Guard

Kajian menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 dapat meningkatkan kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan memelihara kesihatan otak dan sendi.

Vitalea

Multivitamin yang membantu melengkapkan nutrisi badan bagi memastikan kesihatan secara keseluruhan.

Vitamin C

vitamin antioksida yang sangat penting bagi memastikan sperma tidak rosak akibat radikal bebas, lagi2 kalau lelaki itu merokok. Ia juga membantu meningkatkan imun badan bagi melawan penyakit.

B Complek

Vitamin yang membantu menukarkan makanan kepada tenaga, vitamin anti stress yang dan lengkap dengan semua vitamin B dan folid asid yang sangat penting untuk kesihatan badan.

Alhamdulillah berkat beliau konsisten semua suplemen ini keputusan pemeriksaan kesuburan beliau sangat positif yang mana bilangan sperma dan motility meningkat.

Jika anda ada ada masa seperti beliau boleh lah ikhtiar dengan amalkan suplemen di atas.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell      ( klik sini. Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji

Call/ Whatsapp : 019 3624134 / http://www.wasap.my/60193624134                                             

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “SET KESUBURAN LELAKI” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*