Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan Kakma

Nak tahu tak kenapa Bisnes Shaklee jadi pilihan Kakma? Sejujurnya Bisnes Shaklee bukan lah bisnes pertama yang kakma buat, memang dari kecil kakma minat berniaga sejak sek rendah dah pandai berniaga tolong  makcik jual kacang, maruku , gula melaka kat sekolah semua tu makcik buat sendiri.

Bila dah besar dah habis belajar kakma masih buat macam bisnes, bisnes MLM pun pernah terkena kesian masa tu tengah struggle kumpul duit nak kawin, konon kawan datang niat nak tolong habis melayan duit simpanan nak kawin join satu MLM tu dapat barang terus kawan tu lesap janji nak tolong. Sejak tu anti betul dengan MLM.

Tapi sejak kenal bisnes shaklee kakma mula faham MLM tak salah yang salah orang yang salah guna konsep MLM.

Apa itu Shaklee

Shaklee Produk Malaysia adalah sebuah syarikat jualan langsung terkemuka yang beroperasi sejak 1995 dan menawarkan pelbagai pemakanan suplemen yang berkualiti tinggi, penjagaan rumah serta produk penjagaan diri yang di jamin SELAMAT, SEMULAJADI , BERKESAN.

Pada mulanya kakma kenal shaklee dengan produknya, melalui kawan, kawan kakma tak ada pun cerita shaklee ni MLM kalau tak mesti kakma tak dekat dengan shaklee . Tapi lepas kakma dah makan produk shaklee dah rasai keberkesanan produk kakma jatuh cinta dan mula share dengan kawan2 kebaikkan produk shaklee. Baru kakma tahu shaklee ni MLM tapi lain sangat dengan yang kakma pernah join, upline tk pernah paksa kakma melabur beribu2 ringgit permulaan hanya bayar rm65 terus layak jadi ahli dan beli produk dengan harga ahli tak kisah berapa rm beli produk harga ahli tetap sama.

Sebab Buat Bisnes Shaklee

kakma nak kongsikan sebab kenapa kakma buat bisnes shaklee dan masih setia sampai sekarang .

Produk Shaklee

Shaklee mempunyai pengalaman yang berdekad dalam penghasilan suplemen dan mempunyai piawaian yang tertinggi.
Di mana setiap produk shaklee yang dihasilkan adalah dari beribu kajian dan penyelidikan serta ujian klinikal , setiap sumber yang di ambil pun sangat di teliti di mana produk shaklee bukan sekadar organik tetapi Melangkaui organik. Sebab tu shaklee berani jamin produknya SEMULAJADI, SELAMAT, BERKESAN.

Shaklee melaburkan $300 juta dalam kajian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

Shaklee menyaring 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani baru.

Shaklee melakukan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi memastikan produknya adalah selamat digunakan.

Produk shaklee juga dibuktikan oleh pakar di mana mempunyai lebih daripada 100 kertas saintifik dan 90 daripadanya telah diteebitkan dalam terbitan penilaian sejawat. Boleh rujuk di Sini http://healthresource.shaklee.com

Produk shaklee sudah lebih dari 100 tahun yang mana produk pertama shaklee adalah Vitalized minerals yang mana sekarang di kenali sebagai Vitelea iron formula. Diciptakan pada tahun 1915 oleh Dr. Forrest C. Shaklee.

Setiap Suplemen shaklee di jamin Halal oleh jakim dan juga lulus KKM.

Produk shaklee di amalkan oleh mereka mereka yang hebat antara contohnya produk shaklee di ambil oleh angkasawan dalam setiap misi NASA. Menariknya NASA yang pilih Shaklee sediakan minuman khas dan vitamin untuk angkasawan.

Pada tahun 1983 pendaki gunung Averest warga amerika yang pertama mengamalkan suplemen shaklee dan beliau berjaya sampai ke puncak tanpa oksigen tambahan.

Shaklee merupakan satu satunya syarikat vitamin di dunia yang ada Landmark study bagi membuktikan di mana produk Shaklee Selamat di makan dalam jangka masa lama. Institusi penyelidikan yang terkenal telah mengetuai study ini iaitu University of California, Berkeley. Orang yang bertanggungjawab mengetuai study ini ialah Dr. Gladys Block iaitu professor Epidemiology & Public Health Nutrition di University of California, Berkeley dan merupakan top epidemiologists di USA.

Ini adalah hasil Landmark Study tersebut

BIRU : Individu yang tidak mengambil sebarang supplement
MERAH : Individu yang mengambil supplement jenama lain.
HIJAU : Individu yang mengamalkan supplement Shaklee.

Ini lah antara sebab kenapa kakma pilih bisnes shaklee, ini kerana shaklee mempunyai produk yang terbaik dan yang seronoknya kita tak perlu pening pening fikir pasal produk kerana shaklee dan buat semua. Tugas kita sebagai pengedar hanya kongsikan dan menjual.

Jadi kakma nak bagi saranan jika anda ingin buat bisnes pastikan produk yang anda akan jual memang produk yang terbaik dan tidak memudaratkan orang lain ini kerana kita sebagai umat islam nak cari rezeki yang berkat kan.

Inilah antara salah satu sebab kenapa kakma pilih bisnes shaklee, ada banyak lagi sebab lain nanti kakma kongsi dalam penulisan seterusnya. Bagi kakma, kakma cukup gembiran boleh berkongsi produk yang sangat bagus ini dengan anda semua ini kerana kakma sendiri sudah mengamalkannya lebih dari 7 tahun dan sudah ramai yang kakma bantu dan mendapat kesihatan setelah mengamalkan produk shaklee.

Jika anda tercari cari produk terbaik untuk bisnes ini lah jawapannya.

Nak buat bisness serta jana pendapatan dengan shaklee jom join Group kakma.


Anda akan diajar dan di guide dari Zero apa yang penting semangat, usaha dan tidak putus asa.
Hubungi kakma 0193624134.

Cara nak daftar shaklee 

Baca Potensi Bonus Shaklee

Potensi Bonus Shaklee Diluar Jangkaan

Masa awal- awal kakma join shaklee memang tak tahu apa pasal Bonus shaklee ni. Apa yang kakma tahu hanyalah untung runcit lagipun kakma tak tahu pun masa tu shaklee ni MLM. Ini kerana kakma kenal shaklee melalui produknya jadi kakma ingat shaklee ni just jenama produk kesihatan macam dekat Farmasi tu.

Purata Pendapatan Bulanan 

PRODUK SHAKLEE

Lagi best produknya memang serasi dan berkesan pada kakma yang mana pada masa tu kakma ambil set menyusu sahklee dan pada mulanya berniat untuk share kebaikkan set menyusu ni pada kawan2 yang mempunya niat macam kakma iaitu untuk fully BF,  eh tiba2 kakma dapat bonus dan bonus pertama kakma bernilai rm76 wah bestnyakan.

Bonus Shaklee

Lagi terbaik Bonus shaklee akan di masukkan pada pertengahan bulan iaitu pada 15 haribulan terus ke dalam akaun setiap bulan bagi yang layak. Seronoklah lagi2 masa tu kakma kerja Kerajaankan seronok lah dapat bonus tengah bulan di saat2 kekeringan.

Setiap 15 haribulan bonus masuk tapi selalunya awal sehari.
Lepas kakma dah ambil tahu dan teliti mengenai bonus shaklee baru kakma tahu sebenarnya, untuk bonus tunai, ada 6 peluang bonus tunai yang kita boleh dapat. Dan paling kakma kagum sistem bayaran bonus shaklee ini telah di paternkan, maka tiada siapa boleh tiru patern bayaran bonus shaklee.

Jom kakma kongsikan dan terangkan 6 peluang bonus tersebut.

Apabila anda menjadi salah seorang ahli Shaklee, anda berpeluang untuk membina perniagaan anda. Anda berpeluang untuk mendapat bonus tunai berikut:

1- Untung Runcit 

Bonus ni kita dapat bila kita jual harga runcit. Kalau kita jual harga ahli memang tak dapatlah. Apatah lagi menganiaya diri sendiri dan juga pengedar Shaklee yang lain dengan menjual di bawah harga ahli. Haram tau. Dahlah nak kasi anak-anak makan.

2- Bonus Peribadi

Bonus peribadi kasar – Shaklee akan bayar berdasarkan jualan peribadi yang kita buat setiap bulan. Lagi banyak kita jual, lagi banyak bonus peribadi yang kita dapat, jadi kalau nak bonus banyak kenalah usaha lebih.

Bonus peribadi bersih – Sekiranya anda ada ramai anak buah/ downline yang berjaya melakukan jualan, Shaklee juga akan membayar anda bonus peribadi bersih ini.

– Bonus ni istimewa sikit, sebab Shaklee bayar di atas usaha kita membantu, coaching, mentoring anak buah sehingga mereka berjaya membuat jualan mereka. 100% tak usik bonus anak buah. Semua dari Shaklee.So selagi anak buah kita belum berjaya membuat jualan kita tidak akan dapat bonus darinya.Ini adilnya kita kena berjaya sama2.
Antara Bonus Leader Shaklee dalam Group Kakma OMSgroup

Anda nak Bonus macam ni jugak? jom sertai kami

3- Bonus Kepimpinan

– Bonus yang paling besar di dalam Shaklee sebenarnya ialah daripada bonus kepimpinan. Bonus kepimpinan ni berdasarkan keupayaan kita sebagai seorang leader di dalam Shaklee
– Maksudnya, lebih ramai anak buah yang kita bantu menjadi seorang leader, lagi banyaklah bonus kepimpinan.
– Jadi jangan fikir nak berjaya sorang2 bantu lah anak2 buah kita untuk berjaya sama2 dan rasa bonus shaklee besar jugak.

4- Bonus Insentif Khas

– Bonus insentif khas ni diberikan kepada pengedar Shaklee yang sudah mencapai rank tertentu. Contohnya, kalau dah jadi Coordinator dan ke atas, Shaklee akan kasi tambahan bonus.

5- Bonus Kereta

-Bonus ini kita akan dapat bila kita dah cukup syarat yang ditetapkan. Yang bestnya  kita bukan dapat sebiji kereta BMW atau Merc. Tapi kita akan dapat replika kunci semasa National conference sebagai simbolik.

– Shaklee bagi duit tunai dan terpulang pada kita nak beli kereta apa. Nak simpan duit pun boleh, nak buat deposit rumah pun boleh. Nak masukkan semua ke dalam akaun mak ayah pun boleh. Atau nak pergi melancong n bercuti pun boleh.Tiada siapa pun yang marah. Selalunya minima car bonus shaklee bagi adalah rm500 dan tiada hak maksimun banyak sale kita buat banyak lah bonus Car kita dapat.
Kakma bersama anak buah yang sama2 dapat kunci ketata sebagai simbolik kami dah layak dapat bonus kereta

6- Bonus Insentif Berkala

– Shaklee akan selalu tawaran bonus insentif ni. Setiap program insentif ni berlainan. Tak sama setiap program, dan ada jangkamasa tertentu. So, kena usaha sungguh-sungguh untuk grab. Kalau tak grab rugilah.
– setiap cycle juga shaklee akan bagi award dalam bentuk cash iaitu superstar award.
Ini contoh super star Award yang di tawarkan pada tahun 2014.
Kakma ingat lagi kakma dapat bonus insentif sebab naik rank key coordinator bernilai RM3400. Seronok sangat dapat Bonus tambahan, macam kita kerja kerajaan dapat bonus hari raya rm500 suka sangat kan?.
Banyakkan peluang bonus yang kita akan dapat kalau kita buat betul2.
Walaupun Shaklee ni adalah MLM tapi cara pembahagian bonus adalah sangat adil. Siapa malas, memang tak dapat apa, walaupun kita sebagai upline. Siapa rajin berusaha dia akan dapat lebih.
Bonus Intensive TRIP
Sejak kakma Join shaklee 2012 sudah 5 kali kakma Layak Join Trip Shaklee
2014 – ke US California dan San Francisco
2015 – Umrah Abu Dhabi (Hadiahkan Mak Kakma)
2016 – Trip Ke langkawi
2017 – Trip Jepun
2018 – Trip Mediteranium Cruise berlayar ke 3 negara SPAIN , FRANCE dan Italy.
Sistem Adil
Dalam Shaklee juga, tiada istilah siapa masuk dulu nanti dia paling kaya. Isk, ini bukan skim piramid atau skim cepat kaya. Yang sebetulnya, siapa usaha lebih banyak, dialah kaya. Walau dia baru join beberapa bulan dan kalau yang join dah 4 tahun tapi tak buat apa2 memang tak akan dapat apa2. Dan, paling best, tak payah nak bergolok gadai memulakan bisnes ni. Tak payah nak buat loan sampai berpuluh-puluh ribu.
Jujurnya  ramai pengedar Shaklee yang masih setia dengan bisnes ni sebab jatuh cinta dengan produk termasuklah kakma senang hati nak jual produk yang baik, halal dan selamat.Lagipun kakma sendiri dah rasai keberkesananya.
Nak join ahli shaklee dan buat bisness serta jana pendapatan dengn shaklee jom join Group kakma
Anda akan diajar dan di guide dari Zero apa yang penting semangat, usaha dan tidak  putus asa.
Hubungi kakma 0193624134
Anda boleh isi form di bawah saya akan hubungi anda dengan segera