PENGEDAR SHAKLEE SENTUL KUALA LUMPUR

Mencari produk shaklee dan pengedar shaklee sentul kuala lumpur dan gombak selangor?Dapatkan dari kakma call or whatsapp 0193624134 ini kerana kakma merupakan pengedar shaklee sentul kuala lumpur dan gombak selangor.

pengedar shaklee sentul

Jika anda dapatkan produk shaklee dari Kakma…Kakma akan guide anda cara makan yang betul mengikut keperluan anda.Konsultansi berterusan secara percuma bila2 masa saja anda perlukan dan sentiasa ada ready Stok.

stokis shaklee sentul

Kakma sendiri merupakan pengguna shaklee sejak 2011 sehingga sekarang dan amalkan semua produk shaklee,bukan hanya diri sendiri malah semua ahli keluarga kakma sudah amalkan shaklee.
Follow kisah kakma

kakma dan gastrik

kakma dan HB LOW

Kakma Bersalin anak ke 3

Kakma dan percutian ke Jepun

Jika anda ingin menjadi ahli shaklee dan ingin jadikan shaklee sebagai bisness kakma boleh bantu anda ini kerana kakma merupakan bisness mentor yang serius sejak 2012 dan sekarang sudah berada di rank key coordinator iaitu 2 tangga teratas sebelum tangga tertinggi dalam shaklee.

Potensi bonus shaklee
POTENSI BONUS SHAKLEE SEBULAN MENGIKUT RANK

Kakma merupakan founder kepada OMS group yang mana telah melahirkan lebih 30 org leader yang berjaya dapat bonus 4 angka sebulan. Anda mungkin salah seorang leader kakma. Dalam bisness shaklee tak perlu modal beribu hanya perlu daftar ahli dan perlukan usaha, kesungguhan dan semangat tidak putus asa. Jika anda follow semua guide in sya Allah anda juga akan berjaya.

Sejak kakma mula serius dalam shaklee kakma telah dapatkan semua 3C yang shaklee sediakan buah SID iaitu Cash , Car , dan Convention.
CASH merupakan bonus yang diterima setiap bulan hasil dari jualan.
CAR bonus yang shaklee bagi selepas kita penuhi syarat.yang bestnya shaklee tak bagi kereta sebiji tapi shaklee bagi dalam bentuk Duit yang mana ia adalah unlimited byk kita usaha byk lah nilai bonus kereta yang kita dapat selalunya paling sikit bonus kereta ialah rm550 dan paling byk pernah sid dapat ialah 5 angka utk bonus kereta sahaja.
CONVENTION ialah percutian 5 bintang yang shaklee sediakan utk SID yang layak ada 3 jenis iaitu Luar negara, Dalam negara dan Umrah ziarah.
Alhamdulillah sejak kakma serius buat bisness kakma dah berjaya ;
2014 – trip ke Amerika syarikat
2015 – Umrah ziarah Dubai dan Abu dhabi
2016 -Trip Langkawi
2017 – Trip Ke Jepun

 

Bagi anda yang suka travel memang sesuai bisness shaklee ni dan dapatkan trip shaklee yang sangat mewah terutamanya makanan.

Jika anda tidak berminat untuk buat bisness jangan risau anda juga boleh join ahli shaklee untuk makan sendiri yang mana anda boleh beli produk shaklee dengan harga yang lebih murah iaitu harga ahli dan dapatkan kelebihan yang shaklee offer berbeza setiap bulan kepada ahli shaklee (SID).
Jika anda jadi ahli anda dapat jimat 15%- 20% harga produk dari harga biasa.Jangan risau jika anda mendaftar di bawah kakma..kakma akan guide anda dan bantu anda terutamanya dari segi stok tak kisah anda berada sekitar sentul or seluruh malaysia kakma akan pos kepada anda.

Mencari pengedar shaklee sentul kuala Lumpur dan gombak selangor? Hubungi kakma sekarang.
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

CARA MERAWAT SAKIT TIBI DAN LINDUNGI DIRI DARI DIJANGKITI

‌Cara rawatan sakit tibi dan cara lindungi diri dari dijangkiti. Sakit Tibi merupakan penyakit berjangkit yang mudah berjangkit dan sangat bahaya jika tidak dikawal. Namun begitu ada cara untuk merawat sakit Tibi. Jika anda cepat dapatkan rawatan insyaAllah ia dapat dirawat. Jadi jika anda mengalami batuk yang berpanjangan segeralah buat pemeriksaan lanjut.

Cara cegah sakit Tibi

Kakma kongsikan perkongsian dari FB DR. Fyda Noh mengenai sakit Tibi.

Pagi tadi saya bertemu sorang ibu mengandung yang menghidap Tibi dan dah mula rawatan sebulan lepas.

Tibi ni walaupun penyakit yang sangat bahaya sebab boleh menjangkiti semua organ dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Cegah sakit tibi

Cara rawatan sakit Tibi

Tapi Tibi ada kumpulan antibiotik yang sangat berkesan untuk merawatnya.Selalunya selepas 2 minggu atau sebulan dirawat, kuman Tibi akan negatif tapi rawatan perlu diteruskan hingga 6 bulan atau lebih bergantung kepada organ yang dijangkiti.

Tapi malangnya, ibu yang saya jumpa tadi walaupun sudah sebulan dirawat, kuman Tibi masih positif dan keadaan juga makin terjejas.

Terpaksa la rujuk ke hospital kerana kuman Tibi dah kebal dan tak boleh dibunuh oleh antibiotik biasa.

Merawat kuman Tibi yang kebal maksudnya kena guna rejim yang lebih keras & rawatan yang lebih lama. Sedangkan peluang untuk sembuh ialah 50-50.

Teringat sorang junior saya yang mendapat jangkitan Tibi dari wad.
Dan rupanya kuman Tibi tu kebal terhadap antibiotik biasa & telah merosakkan organ dalaman dia. Akhirnya dia meninggalkan dunia dalam usia yang masih muda, belum kahwin pun.

Sekarang ni penyakit2 berjangkit memang berleluasa di persekitaran kita. Malah, mungkin setiap hari kuman ni masuk dalam badan kita. Cuma sistem pertahanan badan kita yang kuat masih membantu melawan kuman2 tersebut. Kuman2 ni tunggu masa & peluang saja.

Sebab tu, kita kena ambik langkah proaktif untuk lindungi diri, keluarga & masyarakat kita dari dijangkiti sakit Tibi.

Cara untuk lindungi dari dijangkiti Tibi

1. Jaga kebersihan diri & tempat tinggal. Cuci tangan setiap kali keluar tandas & sebelum sentuh makanan.

2. Elakkan minta antibiotik. Jika doktor bagi, makan & habiskan ikut arahan. Jangan berkongsi antibiotik.
Jangan ‘cipta’ kuman yang kebal kepada antibiotik.

3. Jaga sistem imun dengan baik. Makan makanan yang sihat & seimbang. Ambil suplemen untuk tingkatkan imun, terutamanya antioksida.

4. Jaga pemakanan kurangkan makanan yang tinggi kandungan gula.

4. Bersenam secara sederhana & berterusan. Sebab bersenam boleh meninguatkan imun.

5. Berhenti merokok. Jauhkan diri dari asap rokok & pencemaran. Perokok tolong sensitif sikit & janganlah merokok di tempat. Lagi2 kalau ada kanak-kanak.

Kita perlu ambil semua langkah di atas bagi melindungi diri dan keluarga dari dijangkiti Tibi. Tapi jika anda atau ahli keluarga sudah terkena sakit tibi anda perlulah membuat rawatan mengikut jadual.

Anda juga boleh ikhtiar dengan suplemen bagi meningkatkan sistem badan bagi melawan kuman Tibi.

Apa yang anda boleh amalkan ialah Vivix. Vivix adalah suplemen yang tinggi antioksida yang mampu bertindak hingga peringkat sel yang akan melindungi badan kita.

  • Resveratrol yang terdapat di dalam vivix mampu untuk mengurangkan inflamasi atau keradangan dan membersihkan saluran pernafasan
  • Resveratrol telah terbukti mempu mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru – paru
  • Membantu mempertingkatkan imunisasi tubuh
Testimoni dari mereka yang amalkan Vivix.
Testimoni sembuh sakit Tibi
Testimoni Sakit Tibi
Testimoni Sembuh Batuk Kering
Bagaimana nak dapatkan Vivix?

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara kedua
Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma.

Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

VITAMIN UNTUK ANAK ECZEMA

Ada ke vitamin untuk anak eczema ? Banyak sekarang kita dengar anak2 yang ada Eczema sejak baby seawal umur 3 bln. Kakma nak share Vitamin untuk anak eczema tetapi terlebih dahulu kakma nak ceritakan tentang Eczema.
Eczema adalah istilah umum untuk berbagai jenis keradangan kulit, juga dikenali sebagai dermatitis. Bentuk yang paling umum eczema adalah dermatitis atopik.

eczema



Eczema boleh berlaku kepada pelbagai lapisan usia, walaupun keadaan ini paling umum pada bayi, dan sekitar 85% orang memiliki onset sebelum usia 5 tahun. Eczema kekal akan mula hilang ketika usia 3 tahun mengikut purata separuh dari bayi yang terkena kesan. Ada juga yang menderita eczema seumur hidup.



10 cara menjaga dan merawat kulit eczema

Pesakit eczema sering mempunyai sejarah keluarga atau daripada keluarga yang mempunyai alergi lain, seperti asma atau hay fever. Eczema lebih cenderung berlaku kepada anak perempuan daripada anak laki-laki. Ini terjadi pada orang dari semua bangsa.

Antara langkah lain yang kita boleh cuba

 

  • Bagus kita menyimpan diari untuk melihat dan mengesah apakah yang mencetuskan eczema anak dan membincang ini dengan doktor.
  • Setengah pakar percaya yang pendedahan kepada makanan tertentu akan membuat eczema lebih teruk. Reaksi kepada makanan secara berasingan sudah tentu boleh ditangani dengan mengelakkan makanan itu, tetapi jangan tukarkan diet bayi kita secara drastik tanpa berbincang dengan doktor. Satu penyemakan semula kajian mendapati bahawa mengugurkan makanan tertentu seperti telur dan susu hanya membantu mereka yang sudah mempunyai alergi makanan yang disyaki. Hanya lebih kurang 10 peratus kanak-kanak yang mempunyai eczema terjejas oleh makanan.
  • Setengah doktor percaya bahawa kutu habuk rumah mencetuskan setengah kes eczema walaupun tiada bukti kukuh yang ini benar. Kita boleh cuba mengurangkan jumlah habuk bergerak merata rumah dengan menggunakan kain basah bukan bulu ayam untuk mengelap. Membasuh kain-kain katil diperbuat benang setiap minggu pada suhu yang tinggi (50 darjah C atau lebih) sangat membantu, sama seperti mengudarakan bilik bayi anda sehari sekali dan memvakum tilam sekali seminggu. Namun agak sukar untuk menghapuskan kutu habuk sama sekali dan ramai doktor percaya lebih baik memberi fokus kepada rawatan ekzema.
  • Pakaian jenis kain benang boleh membantu, tetapi wul dan benang sintetik boleh membuat keadaan lebih teruk.
  • Bilik yang panas boleh membuat ekzema lebih teruk, oleh itu pastikan kain-kain katil dan pakaian itu ringan dan berlapis, untuk membolehkan kita mengubahsuai suhu bayi dengan lebih mudah. Baca lagi tentang bagaimana memastikan bayi anda nyaman dalam cuaca hangat.
  • Pastikan kuku bayi pendek untuk mengelak iritasi kulit akibat menggaru.
Bagaimana Vitamin untuk anak eczema boleh membantu?
 
4 vitamin wajib untuk anak yang mengalami eczema ialah :

Meal Shakes : Berperisa Vanilla yang sangat lazat. Multivitamin dalam bentuk serbuk sangat disukai anak2 kerana senang dibancuh dengan minuman kegemaran anak2.Mealshake ini juga dapat melengkapkan nutrisi dalam badan anak2 lagi2 anak2 yang memilih makan dan tidak suka makan sayur.
 penting untuk pertumbuhan gigi.
Vitamin C : penting untuk tingkatkan imun badan anak2 dan juga

Omega Guard – minyak ikan terbaik yang Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
 
Herbal Blend Cream : super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.Krim ini sangat semulajadi dan selamat digunakan sejak dari bayi kerana bebas steroid dan juga bebas paraben.

Kisah ibu yang sedih melihat anaknya ada masalah kulit yang serius

Vitamin untuk anak eczema
Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.
 
Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.
 
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*
 

10 CARA MENJAGA DAN MENGATASI KULIT ECZEMA

Kulit Eczema memang banyak terjadi sejak akhir-akhir ini, Oleh itu Kakma nak kongsikan 10 cara menjaga dan mengatasi kulit eczema terutamanya baby. Memang tak di nafikan memang rumit untuk menjaga dan mengatasi kulit eczema terutamanya baby dan kanak2, banyak pantang larang yang perlu kita ikut. Kalau kita tak jaga memang boleh jadi makin teruk, memang sedih tengok lagi2 kalau baby.
 
10 cara menjaga dan mengatasi kulit eczema
 
10 cara menjaga dan mengatasi kulit eczema
 
1) Elakkan penggunaan sabun mandi, bahan kimia atau sabun pencuci pakaian yang terlalu kuat atau boleh menghakis kulit. seperti ” bubble bath” , garam mandian ( bathing salts ) atau minyak wangi boleh menyebabkan inflamasi lebih teruk. Jika salah guna produk keadaan akan bertambah teruk.
2) Jangan menggaru, menggosok dan mengopek kulit. Ia akan semakin teruk dan lambat sembuh.
3) Sentiasa menyapu krim dan pelembap pada bahagian kulit yang ekzema.

4) Bagi mereka yang ada masalah kulit eczema elakkan pakaian yang diperbuat daripada bulu (wool) dan linen, pakaian ini boleh menyebabkan kulit lebih gatal. Pakaian yang diperbuat daripada kapas adalah terbaik.
 
5) Jangan teredah terlalu lama dalam persekitaran yang terlalu panas atau sejuk, ini kerana kulit yang ada eczema tidak tahan panas dan terlalu sejuk ia akan menyebabkan kulit terlampau kering dan sakit.
 
6) Jauhi mainan yang berbulu (soft toys) ini kerana kulit eczema sangat sensitif kepada mainan yang berbulu.
 
7) Elakkan penggunaan penyapu atau feather duster. Penyapu sebegini akan menyebabkan habuk berterbangan. Gunakan kain lap yang lembab untuk membersihkan permukaan yang berdebu.
 
8) Elakkan daripada menggunakan karpet di rumah, ini kerana karpet akan mudah memeragkap habuk.
 
9) Elakkan daripada memelihara binatang, terutamanya binatang berbulu.
 
10) Kuatkan sistem imun badan, kalau baby usahakan bagi hanya susu ibu dan jika kanak2 boleh lah bagi vitamin untuk upkan imun badan mereka.

CARA UNTUK TINGKATKAN ANTIBODI BADAN

Kakma nak kongsikan cara untuk tingkatkan antibodi badan kita. Cara untuk tingkatkan antibodi badan ialah dengan mengambil vitamin. Vitamin tersebut ialah Nutriferon yang sangat membantu untuk naikkan Antibodi / sistem imun badan kita. Produk ini bukan calang-calang produk. Nutriferon ini di cipta 100% dari bahan semulajadi sangat selamat dan berkesan.

Fakta mengenai nutriferon.

  •  Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima. Merupakan satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun pada julung kalinya Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.
  • Merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi lebih daripada 40 Tahun penyelidikan.
  • Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon Shaklee selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.
  • Dr.Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya ( TUNGGAL ) interferon semulajadi di dunia.
  • Nutriferon Shaklee sehingga kini tidak boleh didapati dimana-mana kedai @peniaga selain Shaklee yang mana produk nutriferon ini telah dipatenkan oleh Shaklee ini bermakna tiada ada siapa boleh tiru.
  • Nutriferon Shaklee mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi.
  • Nutriferon Shaklee diperbuat daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.
  • Formula yang digunakan dalam pembuatan nutriferon adalah 100% semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.
  • kelebihan nutriferon shaklee adalah terbukti secara klinikal, dapat menyokong dan meransang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular dan terbukti dengan 4 ujian klinikal terhadap manusia.
TESTIMONI Nutriferon  mampu tingkatkan antibodi badan
Testimoni Nutriferon

Bagaimana nak dapatkan NUTRIFERON


Cara pertama- Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara kedua – Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

PUNCA DAN CARA MERAWAT KEPUTIHAN

Masalah keputihan? Ketahui punca dan cara merawat keputihan. Ini kerana jika masalah keputihan ini di biarkan ia boleh mendatangkan pelbagai penyakit yang merbahaya. Masalah keputihan ini akan membuatkan anda berada di dalam keadaan tidak selesa dan boleh membuatkan gatal pada kemaluan, oleh itu penting anda ketahui punca terjadinya dan cara merawat keputihan.
 
PUNCA DAN JENIS KEPUTIHAN
 

Punca Keputihan

Keputihan selalunya terjadi kerana perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, dan penyakit dalaman. Kehidupan wanita kerap berlaku perubahan hormon terutama ketika kitaran haid, mengandung, dan bersalin. Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika kitaran haid.
Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya. Keadaan stress mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.  Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis dan tiroid juga akan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon.
Ini lah punca-punca utama terjadinya keputihan. Jika anda dah tahu punca senang untuk anda merawat keputihan ini.

Jenis-jenis keputihan. 

1. Kuman  HPV – Keputihan yang disebabkan oleh kuman HPV boleh menyebabkan  gangguan penafasan dan gangguan pencernaan bayi sehingga boleh mengakibatkan kematian
2. Kuman Herpes Simpleks – Keputihan yang disebabkan oleh kuman Herpes Simpleks dapat menyebabkan radang pada otak bayi (ensefalitis).
3. Candida Albican – Keputihan yang disebabkan oleh kulat Candida dapat meningkatkan risiko berlakunya (epilepsi) pada bayi.
4. Chlamydia – Keputihan yang dibawa  oleh   Chlamydia dapat menyebabkan berlakunya kelahiran  pra matang  pada bayi akibat pecahnya selaput ketuban sebelum tiba waktunya. Selain itu  juga boleh mengakibatkan keguguran malahan kematian ibu dan janin jika tidak segera ditangani dengan serius.
5. Neisserea Gonorrhoea – Keputihan yang disebabkan oleh Neisserea Gonorrhoeae dapat menyebabkan jangkitan pada mata bayi sehingga boleh mengakibatkan buta.
Warna Keputihan
 
1. Jernih
Sekiranya, lelehan yang dialami berwarna jernih dan banyak lendir tetapi tidak berbau, ia adalah keputihan normal yangtidak perlu dirisaukan. Lazimnya, lelehan daripada warna seperti ini akan keluar dua minggu menjelang haid, sekitar waktu subur dan apabila hormon estrogen berlebihan mahupun stres. Malah, keputihan seperti ini turut sering dialami oleh kebanyakan wanita hamil.
2. Putih
Lain pula halnya jika lelehan yang keluar berwarna putih, berair dan berbau busuk.
Malah, jika kegatalan di sekitar kemaluan dialami dan disertai dengan rasa sakit ketika membuang air kecil maka kemungkinan besar keputihan telah  dijangkiti  sejenis kulat dikenali sebagai candida albicans. Kulat ini sememangnya paling sering hinggap di bahagian intim wanita.
3. Putih pekat
Sekiranya lelehan yang keluar kelihatan seperti susu pekat, melekit, sangat banyak dengan bau yang tidak begitu menyenangkan, berkemungkinan berlaku radang pada serviks dan vagina. Dalam keadaan tertentu terutamana ketika keadaan menjadi lebih teruk, rupa lelehan itu akan kelihatan seperti tairu. Untuk makluman anda, masalah ini sebenarnya turut berpunca daripada jangkitan candida albicans.
4. Coklat
Lelehan yang berwarna coklat, berair, sangat banyak dan lembap merupakan petanda anda mengalami masalah gangguan pembuluh darah pada serviks atau endometriosis. Warna coklat tersebut timbul akibat perdarahan seperti keguguran, haid tidak teratur ataupun darah segar yang apabila kering bertukar warna menjadi coklat.
5. Merah muda
Bagi anda yang mungkin mengalami lelehan yang berwarna merah muda, cair, sangat banyak tetapi tidak berbau maka berkemungkinan berlaku jangkitan bakteria yang tidak khusus. Biasanya keputihan ini terjadi setelah melahirkan. Selain daripada itu, ia juga mungkin haid, pendarahan di pangkal rahim, faraj atau dalam rahim. Antara lain, gejala ini turut timbul saat anda mengalami masalah hormon estrogen berlebihan.
 6.Kelabu
 Apabila lelehan berwarna kelabu dengan garis darah, berair, sangat banyak dan berbau busuk, anda perlu lebih prihatin dan segera mendapatkan pemeriksaan doktor kerana ia bekemungkinanan petanda awal kanser.
7. Kuning kehijauan
Jika lelehan yang keluar berupa kuning kehijauan, berbuih, sangat banyak, gatal, berbau busuk dan sakit di sekitar kawasan bahagian intim serta kemerahan pada vagina, kemungkinan besar anda mengalami jangkitan yang disebabkan oleh kuman protozoa trichomonas vaginalis.
8. Kuning
Jangkitan yang disebabkan oleh nisseria gonorrhoe mungkin berlaku apabila lelehan yang keluar berwarna kuning, kental, sangat banyak, terasa panas dan gatal pada kemaluan; sakit di daerah sekitar kemaluan serta sakit ketika anda membuang air kecil.
 
Cara Merawat Keputihan
Bagi merawat keputihan ini Kakma cadangkan anda mengamalkan vitamin Shaklee ini kerana kakma sudah membantu ramai mereka yang ada masalah ini.
 
3 vitamin untuk merawat keputihan ialah:
GLA – berfungsi bagi menstabilkan hormon
Alfalfa – untuk proses detok dan melawan alahan.
Garlic – berfungsi sebagai anti kulat dan antibiotik semulajadi
 
VITAMIN UNTUK MERAWAT KEPUTIHAN
Alfalfa Complex
  • Alfalfa bersifat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid,
  • detoksifikasi – menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon dan darah.
  • Berfungsi seperti kacip fatimah sangat bagus untuk masalah dalaman wanita dan bagus untuk merapatkan faraj yang longgar.

Garlic Complex

  • antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • menstabilkan kadar gula di dalam tubuh
  • menurunkan bacaan kolesterol jahat
  • menurunkan tekanan darah tinggi

GLA Complex

  • Menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen dan testosteron
  • Menghalang jangkitan kulat yang keluar dari faraj
  • Menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Bila diabetes dpt di kawal keputihan pun dapat di rawat
  • Mengeluarkan virus, meningkatkan stamina dan menghilangkan keputihan dengan cepat
Lihat Testimoni
CARA MERAWAT KEPUTIHAN
Testimoni 1
TESTIMONI 2
TESTIMONI 3
TESTIMONI 4

Bagaimana nak dapatkan SET KEPUTIHAN


Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi



 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

PENGEDAR SHAKLEE BERDEKATAN ANDA

JIka anda ingin dapatkan produk shaklee sekitar kawasan anda, anda boleh lah hubungi pengedar shaklee di bawah. saya senaraikan semua pengedar shaklee berdekatan anda, anda boleh lah pilih yang paling hampir dengan anda.

Mereka semua adalah sid yang sah di bawah group OMS yang mana group OMS adalah sebahagian daripada group shaklee terbesar di malaysia.

KUALA LUMPUR

1. Maisarah – sentul/setapak/gombak – 0193624134 

2. Mimie – Setapak/Jalan Semarak/ Jalan sultan yahya petra/ setiawangsa/jelatek/au keramat/wangsamaju/sri rampai/desa rejang (0173384474)

3. Noor Amanie : Damansara, Bandar Sri Damansara (0122570456)

4. Raihan – Cheras,ampang,sri rampai(019-2571017)

5. Suhaida-Sentul, Subang Jaya (013-6192597)

6. Noorlina – Area KL,Desa Pandan,Ampang,Wangsa Maju, Bandar Baru Selatan (01121999959)

7. Aida Azwani – Mutiara Damansara , Sg. Penhcala , TTDI – 0122787972

8. Siti Zaleha – UTMKL  jalan sultan yahya petra, keramat – 0183513026

9. Suhaila – Bandar Tasik Selatan Bandar Tun Razak, HUKM, Kem SG Besi & UPNM – 0126929792

 PUTRAJAYA

1. Yahzam – seluruh Putrajaya – 0199024714

SELANGOR

1.  Yong -Ukay Perdana/Keramat/Setiawangsa/Melawati-0182589684    

2. Anis Suziana – Gombak, Batu Caves, Maju Junction KL –0193132413

3. Asfa Norain-Sungai Buloh / UITM Sungai Buloh / Paya Jaras / Bukit Rahman Putra / Kuang /Damansara Damai / Subang-012.933.4070

4. Siti Laila – Rawang / Bukit Beruntung / Rasa / Serendah / Shah Alam 013-6923289 

5. Azreen – kota damansara / subang / sg.buloh / kepong / sri damansara (0199323962)

6.Dayang Norainna- semenyih/bangi/kajang – 011-33399773 

7. Nurhamizah bt borhan –USJ,Shah alam,SS – 0122564211

8. Natrah – Puchong/Putra Heights – 0192761246

PENANG

1. Nurhafizah zamri – seberang jaya , uitm penang .- 0164459690

2.  Siti Zubaida – permatang pasir , permatang Pauh – 0123862795

KEDAH

1. Siti Rugayah Othman –  Sungai  Petani/kulim (012-6856177) 

2. Ziela Razali – Pulau Langkawi – 0174908995 

3. Nurhafizah zamri – seluruh kulim,lunas, sg ular,karangan. – 0164459690 

4. Nor Fadzilah – Baling, Kuala ketil, pengkalan hulu , sik – 0124956296

PERAK

1. Farah Qurratun – Ipoh / Batu Gajah / Chemor / Selama / Kuala Kangsar 016-4140985 

2. Siti NorAini Sheikh Abdullah – Bt Gajah / Seri Iskandar / Tronoh / Bota / Parit (019 514 6495)

3. Rozila Ramli (012-6203284) – Ayer Tawar/Sitiawan/manjung/Lumut

4. Wana Mohd Tahir (0109749611) –Manjung/Sitiawan/Lekir

5. Tinie Badri (012-2812952) – Tg Malim/ UPSI/Behrang/ Slim River

6. DILAH (0194704339) –Gopeng,Batu Gajah,Kampar,unitar kampar,simpang pulai. 

7.Saadiah Arbain- Teluk Intan, Bagan Datoh, Kg Gajah, Manjung, Sabak Bernam, Sg Besar

 8. Natalia Nofan – ipoh , seluruh sekitar Meru ipoh – 011-3789 6250

PERLIS

1. Hartini zulaikha- seluruh negeri perlis – ( 01120757343)

 

PAHANG

1. Nurul – kuantan (0173704725) 

2. Norshahidah Saffana -pekan dan kuantan – (0199311764) 

3. Wan Harishah- Kuantan/kotasas/ bkt goh/ bkt kuantan/ bkt sagu/ kg padang/ taman impian- 0139699019

4. Siti Rosyidah – Kuantan – 0199820265

KELANTAN

1. Fadzilah Ismail – Machang, Tanah Merah, Kuala Krai, Kok Lanas– 0179351615

2. Mohamad Isa Shafii – Gua Musang, Merapoh ( 0195583692 )

3.Noraziah Mohd Arifin –Pasir Mas,Tumpat,Kota Bharu – 019-9705060

TERENGGANU

1. Nor Silawati bt Ngah – tepoh/kuala nerus/bukit besi/dungun (0173820832)

2. Najihah Abdul Mutalib – Gong Badak, Kuala Terengganu (016-8867098 / 013-4517098)

3. Dayanie – kemaman/kijal/kemasik/paka/chendor/cherating – 014 6542576

4. Noor Afzan (Achik MN) – Kuala terengganu/kemaman – 0139692936

JOHOR

1. Yana Azlan : Bakar Batu / Permas / Sentosa / UTM (012-3125638)

2.  Atikah khalid : bandar tenggara, kulai, kota tinggi, kluang (0127390499)

3. Fitriyatul Asyiqin : Parit Raja,Ayer Hitam,UTHM Johor,Sri Gading, Batu Pahat – (018-466 4214-/017-466 4346)

4. Azalin  ( skudai,  pulai,  tampoi,  utm) – 018-7765447

5. Nur Aienn (pasir gudang,masai, tanjung langsat, seri alam, taman rinting, taman molek) 013-9777917

MELAKA

1. Anna(seluruh melaka) – (012-6380735)

 

N. Sembilan

1. Nurul Izarti (zati) -Seremban/Seremban 2/Seremban 3/ Senawang/ Port Dickson (0139072256)

SABAH

1. Khadijah – Semporna (013-8369536)

 

SARAWAK

1. Zainah- Bintulu (019-2598492)

2. Asiah – Bintulu (019-8855676)

CARA UNTUK MENINGKATKAN KESUBURAN WANITA

Bagaimana cara untuk meningkatkan kesuburan wanita?
Bagi mereka yang dalam proses untuk mendapatkan anak , penting untuk mengetahui cara untuk meningkatkan kesuburan, Jika tahap kesuburan rendah potensi untuk hamil juga rendah. So kakma nak kongsikan tips untuk meningkatkan kesuburan yang kakma amalkan sendiri semasa proses untuk dapatkan anak ke 3, ini kerana pada masa itu anak kedua kakma sudah berusia 4 tahun.
 

Cara untuk tingkatkan kesuburan.

kakma amalkan pengambilan GLA complek. Pada awalnya haid kakma tidak teratur, seperti yang kita tahu jika haid tidak teratur ia merupakan petanda tahap kesuburan kita rendah. Jadi kakma kongsisten amalkan GLA complek. Selama 3 bulan Haid kakma tunggang langgang tapi bulan ke 4 baru haid datang elok begitulah bulan ke 5 datang pada tarikh yang sama selama 6 hari. Alhamdulillah selepas 6 bulan kakma di sahkan hamil.

Bagaimana GLA complek berfungsi bagi membantu meningkatkan kesuburan wanita.

GLA (gamma linolenic acid) membantu menurunkan kadar kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu
meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga
membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan
kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu wanita yang ingin hamil cepat?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti

untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak

sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Maka Disinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang mana membantu sperma untuk berenang keuterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu

saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5. Jadi, kepada puan-puan yang sedang mencuba untuk mendapatkan zuriat, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan dan kering itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.Jadi Mai sangat syorkan anda mencuba GLA complek Shaklee ini.

 

GLA Complek

 Terstimoni mereka yang berjaya hamil setalah ambil Gla Complek

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE
TESTIMONI HAMIL

Jika anda ada masalah kesuburan dan sedang ikhtiar untuk hamil, amalkan lah GLA Complek kerana ia terbukti membantu untuk meningkatkan kesuburan wanita.

Bagaimana nak dapatkan GLA Complek


Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi



9 AKTIVITI YANG BOLEH BUATKAN BAYI BAHAGIA

Bukan kita je nak bahagia bayi pun nak bahagia? apa yang boleh buatkan bayi bahagia? Kakma nak kongsikan 9 aktiviti yang boleh buatkan bayi bahagia. Kakma sendiri dah amalkan cara ni memang menjadi. Seronok sangat bila tengok bayi kita gembira dan ketawa..kalau balik kerja walau letih tapi bila tengok anak kita senyum ketawa rasa hilang semua penat.

9 aktiviti yang boleh buatkan bayi bahagia  

 1. Panggil Namanya

Walaupun masih bayi jika kita selalu panggil nama mereka lama2 mereka akan beri respon.Lagipun bila kita panggil nama sama kita mendoakan bayi kita, sebab tu penting kita bagi nama yang elok buat bayi kita.
Ketika berusia 7 bulan bayi begitu gembira apabila ada seseorang berbual dengan mereka dan selalunya bayi akan beri respons dengan gumaman.

dah kenal nama sendiri, masa ni umur 5bln

2. Bermain bersama

Selalunya bayi 7 bulan ke atas dah pandai bermain.Cuba ajak bayi anda bermain ba-ba-cak dengan gaya menutup muka dengan tangan dan buka, pasti bayi kita akan tersenyum.Bayi kakma Mujahid suka sangat sampai dia yang ajak kita bermain.Kakma selalu buat kat dinding bilik, sampaikan kakma tengah solat pun dia ajak bermain ba-ba-cak..seronok dengar Mujahid gelak.Bahagia sangat.Kita juga boleh guna kain2 nipis tutup muka bayi dan tarik sambil sebut ba-ba-cak…mesti bayi akan gelak dan tersenyum.
Suka sangat kalau dapat main ba-ba-cak


3. Bercerita

Selalu bercerita semasa buat apa2 aktiviti bersama bayi kita, contohnya semasa salin lampin bayi, mandikan atau memakaikan pakaian.
Semasa tukar lampin kakma selalu cakap “jom sayang pakai pampers dulu, nanti kita pakai baju cantik, nanti kita boleh pergi jalan2.”
Semasa pakaikan baju kakma selalu cakap “kita pakai tangan kanan dulu baru kiri nanti dapat pahala”.
Jika kita selalu bercerita bayi pun boleh belajar kosa kata, sebolehnya elak daripada menggunakan bahasa pelat (bahasa bayi) gunakan bahasa sempurna.
 

4. Keluar Rumah

Selalulah bawa bayi keluar dari rumah untuk melihay dan merasakan indahnya persekitaran di luar rumah.Kakma selalu perhatikan setiap kali keluar rumah walau keluar untuk ambil anak2 dari sekolah Mujahid seronok sangat.Jika bayi kita belum boleh berjalan, kenalkan bayi dengan angin, bau udara sekitar atau aroma seusai hujan.Boleh juga kenalkan bayi dengan bentuk kenderaan dan bunyi.Bagi bayi yang dah boleh berjalan boleh bawa berjalan atas rumput, pasir dan air.Menapak di lantai mereka dah biasa,tapi kalau dirumput atau pasir menjadi luar biasa baginya.

Seronok sungguh Mujahid dapat bermain kata luar rumah

5. Bebas Menjelajah

Bermain mainan bersifat pembelajaran memang bagus untuk menjadikan bayi pintar tapi bukan bererti hanya mainan tersebut yang boleh buat bayi pintar. Kita perlu biarkan bayi bebas eksporasi apa pun yang ada sekeliling bayi kecuali barang2 yang membahayakannya .Biarkan bayi bermain dengan cara mereka sendiri. Tapi kalau main macam kat bawah ni ibu2 perlu lah bersabar sedikit.

Suka sangat dia dapat sepahkan kain baju yang ummi dah lipat

6. Matikan Televisyen

Jika kita matikan televisyen masa bermain, berkomunikasi dan beraktiviti dengan bayi akan lebih banyak. Pilihlah aktiviti yang boleh dilakukan bersama bagi merangsang perkembangan otak bayi.
 

7. Berikan Sokongan

Jika bayi anda dapat buat apa2 puji mereka, bayi akan rasa di hargai oleh ibu bapa.Contohnya kakma selalu beri 1 bekas dan minta Mujahid kutip lego masukkan dalam bekas tersebut dan bila mujahid berjaya masukkan kakma akan tepuk tangan lama2 Mujahid pun dah pandai tepuk tangan sendiri.Cara ini akan buatkan bayi kita membesar menjadi anak yang berani dan yakin diri.Selain bagi sokongan kita juga perlu bagi cadangan dan bagi contoh yang betul.
Hari2 tangok ummi tulis slip pos dia pun sibuk nak tulis  juga

8. Bacakan Buku

Bila kita selalu bacakan buku ia bagus untuk buat bayi kita membesar nanti cintakan buku.Bacakan buku dengan nada yang sesuai dengan bayi kita.Ia akan membuatkan bayi kita belajar bunyi asas, pola dan ritma suara daripada cara kita membaca dan belajar mendengar aneka suara untuk pelbagai karakter. Aktiviti ini juga mampu mengasah anak mendengar dan mengigat.
Kakak ajar Mujahid huruf hijaiyah
Mujahid belajar dengan Abang dan Kakak

9. Tidur Siang

Bayi yang baru lahir sehingga usia y bln tidur sekitar 75% atau 18 – 20 jam sehari. Bayi perlu waktu tidur yang secukupnya bagi proses perkembangan fizikalnya.Ketika bayi berusia 6 bln waktu tidurnya berkurang sekitar 12- 15 jam sehari ini terjadi akibat perasaan ingin tahu untuk eksplorasi.Tapi kita perlu pastikan waktu rehat dan tidur siang secukupnya.Kakma memang perhatikan jika ada ramai berkumpul memang mujahid tahan mata tak nak tidur kerana seronok bermain.
Seeloknya jangan ganggu bayi saat sedang tidur siang ini kerana bayi yang kurang tidur siang akan lebih mudah meragam. 
Lena tidur
pantang masuk kereta dapat econ tidur
Ini lah 9 aktiviti yang boleh buatkan bayi bahagia, anda bolehlah cuba lakukan bersama bayi anda. Harap perkongsian ini dapat membantu ibu-ibumuda terutamanya yang baru saja mendapat cahaya mata pertama.
happy sharing
 

CARA PUDARKAN JERAGAT KEHITAMAN DALAM MASA 2 MINGGU

Cara pudarkan jeragat kehitaman dalam masa 2 minggu? ye Kakma nak kongsikan kisah gembira seorang anak yang mana ibunya mengadu jeragat kehitaman di muka ibunya semakin pudar hanya dalam masa 2 minggu. apa cara yang ibunya lakukan sehingga boleh pudarkan jeragat kehitaman dalam masa 2 minggu? Ibunya telah konsisten ambil vivix selama 2 minggu yang mana pada awalnya ibunya ambil vivix hanya untuk beri tenaga, tetapi selepas konsisten 2 minggu beliau dapati jeragata kehitaman yang ada di muka beliau semakin pudar.
cara pudarkan jeragat kehitaman dalam masa 2 minggu
 
Jom kakma kongsikan kisah puan Umi kalsom yang mana sangat gembira apabila jeragat kehitaman di muka yang selama ini menghantuinya semakin pudar.

Ikuti kisah yang dikongsi oleh anak beliau.

Ibu memang pengguna Shaklee. Sebelum mengenali Vivix, ibu memang ambil Ostematrix dan GLA tanpa miss. Selain dari itu, kadang-kadang beliau ambil Omega untuk kolestrol. 
 
Ibu mula cuba Vivix kepunyaan adik yang tertinggal di rumahnya. Kesan pertama yang beliau rasa adalah pada pagi keesokannya. Biasanya ibu akan mengantuk selepas solat subuh, tetapi pagi itu beliau rasa cergas dan tidak mengantuk.
 
Sejak itu, ibu konsisten makan Vivix. Dua minggu kemudian, ibu beritahu satu berita baik. Jeragat kehitaman dimukanya pudar selepas makan Vivix. Ibu memang suka cuba pelbagai jenis produk kosmetik sejak muda. Ada produk yang beri kesan terbakar dan jeragat yang susah tanggal dimukanya. Syukur, dengan izin Allah, mukanya kembali berseri-seri walaupun usia sudah cecah 62 tahun dan mempunyai 20 orang cucu.
 
 
Kini, ibu memang tak boleh miss makan Vivix. Vivix adalah produk Shaklee kegemarannya. Dahulu, beliau ambil GLA untuk kurangkan komplikasi menopause, tetapi kini beliau sendiri akui Vivix jauh lebih berkesan membantu kurangkan komplikasi itu seperti eczema pada kulit. Beliau sendiri syorkan wanita menopause ambil Vivix untuk lebih sihat, cergas dan ceria.
 
Siapa yang tak gembira bila orang tersayang lebih ceria, cergas dan berseri-seri kan?
Alhamdulillah. Terima kasih Vivix, Terima kasih Shaklee

Sumber : SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3

Bagaimana vivix membantu merawat jeragat

Vivix adalah vitamin yang tinggi antioksida yang mana akan melindungi kulit dari rosak akibat radikal bebas dan vivix adalah satu-satunya vitamin yang bertindak sehingga peringkat sel. Yang mana vivix telah merawat sel kulit yang rosak akibat jeragat dan memastikan sel kulit tersebut kembali sihat dan akhirnya jeragat kehitaman itu semakin pudar.

Bagaimana nak dapatkan Vivix


Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi