Hyperthyroid Sudah Stabil Dan Tak Perlu Bergantung Dengan Ubat Lagi

HYPERTHYROID SUDAH STABIL & TAK PERLU BERGANTUNG DENGAN UBAT LAGI


Saya, Norhasnida Mohamad Nayan atau lebih mesra dengan panggilan Nieda. Saya disahkan menghidap penyakit tiroid atau lebih tepat lagi hyperthyroid sejak tahun 1999.

Banyak komplikasi akibat penyakit hyperthyroid ni terpaksa saya tanggung sampai sekarang. Penyakit tiroid ni biasanya berpunca daripada keturunan dan ia akan kekal dengan kita seumur hidup. Cuma tahap keseriusan tu je boleh berbeza-beza. Kadang-kadang boleh jadi teruk dan kadang-kadang pesakit tiroid ni akan sihat seperti biasa.

Tanda- Tanda Yang di alami

Bagi saya, saya alami masalah rambut yang sangat kronik dan terus botak, saya juga jadi sangat kurus akibat penurunan berat badan yang mendadak kerana ketidakstabilan hormon, muka nampak cengkung, period tak teratur dan selalu letih, bernafas sampai tercungap-cungap akibat degup jantung yang terlalu laju.

Bergantung Ubat Tiroid

Pada peringkat awal dulu, saya memang tiada pilihan dan terpaksa bergantung sepenuhnya kepada ubat untuk tiroid dan ubat untuk stabilkan degupan jantung. Bayangkan degup jantung saya melebihi 100 beat seminit dalam keadaan saya duduk saja tanpa buat apa-apa aktiviti! Kalau keadaan ni dibiarkan, saya mungkin akan mendapat kegagalan jantung sebab jantung bekerja lebih daripada yang sepatutnya.

Penyakit tiroid ni banyak menjadikan hidup saya agak huru-hara tapi apa yang saya nak kata ini adalah miracle dari Allah. Syukur sangat sebab saya pun dah tak perlu lagi bergantung hidup dengan ubat.

Pernah suatu malam tu saya ambil ubat untuk selsema dan asthma sebab saya memang kena selsema teruk dah seminggu. 3 hari lepas kena selsema, saya batuk pulak. Bila dah batuk maka bermulalah episod nak start kena asthma. So doktor bagi pulak ubat asthma. Sebelum tu kat klinik dah kena nebulizer dah. Ini kali pertama saya kena nebublizer semula selepas lebih kurang 3 tahun saya berjaya mengelak.

Lepas makan ubat-ubat tu, saya terus rasa menggigil. Jantung jadi laju… Allahuakhbar!. Ini lah masalah saya yang ada penyakit tiroid (hyperthyroid) ni. Walaupun penyakit tiroid (hyperthyroid) saya dah stabil tapi penyakit ini jenis yg kekal dengan kita seumur hidup tau. Sebab tu masih banyak hal berkaitan yang perlu dijaga rapi. Penyakit ini boleh berulang bila-bila masa saja dan dia datang tanpa sebarang signal pun. Jadi ada beberapa pantang-larang yang perlu dipatuhi oleh orang yang menghidap penyakit tiroid macam saya ni sebenarnya.

Bila jantung jadi laju, badan gigil saya pun mulalah penat. So saya tidur awal malam tu. Pukul 5.00 pagi dah terbangun. Langsung tak boleh tidur sebab masih menggigil dan jantung masih laju. Tak selesa sungguh.

Saya terus ambil megadose Vivix & NutriFeron. Lebih kurang 30 minit lepas saya dah boleh rasa degup jantung saya semakin sekata & reda dan slow semula.

Sistem Imun Lemah
Orang yang hyperthyroid macam saya ni, sistem imun kami sangatlah tipis dan rapuh. Masa saya mula-mula kena hyperthyroid ni dulu, sakit, demam, selsema tu memang jadi rutin lah. 2 atau 3 bulan sekali mesti kena. Itu belum termasuk dengan alahan yang macam-macam tu. Alahan dengan seafood, dengan cahaya matahari lah. Saya dulu tak boleh kena cahaya matahari lebih-lebih tau. Kalau kena, confirmed lepas tu mata saya akan jadi merah yg teruk dan bengkak sampaikan saya terpaksa dapatkan rawatan khas daripada pakar mata masa tu. Kalau makan seafood pulak habis gatal sana sini. Bibir pun jadi bengkak.

Kalau kena gigit dengan serangga sikit pun saya boleh jadi bengkak-bengkak yang teruk sampai berminggu-minggu menanggung. Saya jadi super sensitive. Tapi semuanya berubah sekelip mata bila saya disahkan menghidap hyperthyroid. Sistem pertahanan badan saya roboh. Askar-askar yg menjaga benteng semuanya tewas.

Amalkan Suplemen Shaklee

Lama-lama bila saya kenal Shaklee, saya start amalkan pengambilan suplemen. Antaranya Vitamin C, B-Complex, Ostematrix, ESP & Vivix. ini antara yang paling konsisten saya ambil.

Selain daripada semua tu saya jugak ambil NutriFeron. NutriFeron ini lah yang bantu bangunkan benteng pertahanan badan saya dan bantu kuatkan balik sistem imun saya.

Saya bersyukur sangat sebab kenal Shaklee. Kalau tidak mungkin sampai ke hari ni saya bergantung hidup dengan ubat. Ubat bukanlah tak bagus, tapi kalau saya ada pilihan yang lebih semulajadi, berkesan pula tu, kenapa tidak kan?

Saya juga pernah terpaksa jalani 4 kali pembedahan untuk buang breast lump. Setiap 2 tahun lump tu akan berulang dan setiap kali tu lah saya terpaksa lalui pembedahan untuk buang dan ultrasound yang saya buat pada tahun 2014 menunjukkan masih banyak lagi ketulan yang berpotensi untuk menjadi lump tapi Alhamdulillah semuanya hilang.

Sekarang saya dah lebih sihat, bacaan TSH, T3 & T4 saya juga dah lama stabil, asthma pun dah jarang sangat menyerang, tiada lagi alahan kecuali pada habuk, kepala yang dulunya botak pun dah dipenuhi dengan rambut semula dan berat badan pun dah ideal. Tak lagi kurus kering macam dulu dan saya juga dah tak perlu keluar masuk bilik bedah untuk buang breast lump lagi.

Anda nak tahu lanjut mengenai Suplemen Shaklee untuk Hyperthyroid boleh hubungi saya. Saya akan bantu anda dan syorkan suplemen palaing sesuai dengan anda.
HUbungi saya
  • Call/ Whatsapp : 019 3624134 
  • Email: kmshop143@gmail.com
  • FB: Mai Md saupi 

Cara Elak Serangan Gout Dari Berulang

Pernah kena Serangan Gout?  atau ada keluarga terdekat pernah kena Serangan Gout?

Bagi yang pernah kena Serangan Gout mesti tahu kan betapa sakitnya, Sakit Gout ni boleh datang tiba-tiba dan berlarutan. Selalunya mereka yang kena Serangan Gout ni memang sampai tak boleh berjalan memang seksa sangat sakitnya berdenyut- denyut , mencucuk dan panas di bahagian sendi terutamanya bahagia ibu jari kaki.

Punca Sakit Gout  <—— klik sini

Kakma nak kongsikan Testimoni dari puan Zainab yang kisah neneknya yang sudah lama mengidap sakit Gout paling teruk 2017 gout menyerang sangat kerap.

Alhamdulillah Serangan Gout nenek beliau berkurangan selepas konsisten amalkan vivix shaklee.

Tanda Tanda Gout dan Cara Merawat Sakit Gout <—  Klik sini

Jom baca kisah beliau yang kakma ambil dari page SUPERMOM SHAKLEE STORY

TESTIMONI  : ZAINAB MUHAMMAD

SERANGAN GOUT BERKURANGAN SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX

 

Assalamualaikum w.b.t

Saya ingin menceritakan kesan pengambilan Vivix kepada nenek suami saya, Limah bt Abdullah yang berusia 86 tahun. Nenek merupakan penghidap gout sejak dulu lagi dan juga mengalami masalah darah tinggi. 

Gout kerap menyerang nenek sejak tahun 2017. Sangat kerap sehinggakan beliau pernah demam akibat bengkak pada kaki. Apabila beliau tersalah makan sudah pasti, gout bertandang.

Beliau terpaksa berpantang daripada makan seafood, kekacang, dan sebarang makanan yang boleh galakkan gout berulang.

8 Makanan Perlu Dielak Bagi Pesakit Gout <—- klik sini

Kesian melihat nenek apabila gout menyerang sehingga tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah. Kami pernah membawanya berjumpa doktor. Walaupun dah makan ubat anti radang, gout masih menyerang 2 minggu kemudian. 

Sehinggalah pada 23 November 2017, saya menyarankan suami supaya membelikan Vivix untuk nenek sebagai suplemen harian. Bulan pertama amalkan Vivix, nampak kesan positif berlaku ke atas beliau. Beliau nampak cergas sedikit berbanding sebelum ini. 

Pada 12 Januari 2018, kami ke Kuantan untuk menziarahi saudara dan nenek ikut sekali. Kami juga bimbang dan risau, takut nenek akan sakit pinggang jika berlama-lama dalam kereta. Maklumlah, perjalanan ke Kuantan mengambil masa 3 jam. Tapi, nenek tetap cergas & tidak mengadu sakit. Jika ditanya sama ada sakit atau tidak, pastinya beliau akan jawab begini.

“Sakit juga, tapi tak macam dulu dah.” 

Bayangkanlah usia nenek sudah tua, badan pun dah sakit-sakit. Nak hilangkan sakit-sakit tersebut memang ambil.masa yang lama. 

Kini dah botol ketiga Nenek amalkan Vivix. Pada usia nenek dah menghampiri 90an, beliau masih gagah. Semasa kenduri 3 Mac 2018, anak-anak sedara terkejut melihat beliau masih gagah & boleh berjalan. Sedangkan sebelum itu, terpaksa dipapah dan sering mengadu sakit.

Walaupun dah amalkan Vivix, kami juga berikan ubat gout apabila beliau rasa bengkak. Hal ini kerana Vivix bukannya ubat tapi hanyalah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrisi disamping boleh mencegah. 

Kami pun happy bila beliau tak mengadu sakit seperti sebelum ini. InshaAllah kami akan terus konsisten berikan beliau Vivix supaya beliau memiliki kesihatan yang baik setiap masa. 

Inilah Shaklee Effect Nenek saya & Vivix

*********************************************************************************************

Seronokkan bila tengok orang yang kita sayang sihat. Apapun untuk serangan Gout dari berulang kita perlu ambil tahu makanan yang perlu kita elakkan dari ambil.

SUPLEMEN SAKIT GOUT
VIVIX
  • Bersifat anti oksida bagi melindungi badan dan sel daripada rosak akibat asid urik
  • Membantu menurunkan bacaan asid urik dalam darah.
  • Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glytacon End Product ). Maksudnya Vivix mengelakkan pengumpulan protein hasil pengikatan gula & protein berlebihan dalam badan yang mengundang penyakit salur darah
  • Meningkatkan penghasilan tenaga supaya pesakit rasa bertenaga ini kerana Orang sakit biasanya lemah disebabkan tekanan fizikal & mental.

TESTIMONI VIVIX

Lagi Testimoni Sembuh Sakit Gout <—— KLIK SINI

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . VIVIX Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.

HUBUNGI SAYA

 

  • Call/ Whatsapp : 019 3624134 
  • Email: kmshop143@gmail.com
  • FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “ VIVIX ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Naik Tompok Hitam di Muka Kerana Tersalah Makan Terung

Semua wanita impian kulit muka yang cantik , gebu putih, tiada masalah jerawat dan jeragat lagi lagi tompok hitam di muka. Bab tompok hitam di muka ni memang menjadi mimpi ngeri bagi kaum wanita. Jika ada tompok hitam memang boleh membuatkan seseorang hilang kenyakinan diri lagi lagi bila nak berdepan dengan orang lain.

Kakma nak kongsikan kisah seorang cikgu yang ada masalah tompok hitam di muka kerana tersalah makan terung. Sebagai seorang guru yang selalu berdepan dengan orang ramai terutamanya semasa mengajar masalah kulit muka yang ada tompok hitam ini memang sangat mengganggu emosi beliau.

Jom Baca kisah cikgu Shahizan Rahim yang telah di kongsikan di Page SUPERMOM SHAKLEE STORY.

[MUKA PECAH RUMAH  NAIK TOMPOK HITAM DI MUKA KERANA TERSALAH MAKAN TERUNG]

 

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.

Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.

Alergik Terung


Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. “Ni memang takde lain la ni mesti makan terung” tak pun “dah tau alergik terung sapa suruh makan”. Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai.

Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada “mata” kerana seringkali jerawat pastinya ada “mata” dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa “fake” sangat.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.

Amalkan Vitamin Shaklee


Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.

YOUTH Memberi Harapan Baru

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. YOUTH dilancarkan “on time” muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar “Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni”.

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai “ibu” segala masalah kulit kerana ia ibarat “trigger”. Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang.

Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.

Bulan 3 YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa.

Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.

YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit YOUTH. Wow, “Vivix luar dalam”.

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan  RADIANT 5. Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu.

Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.

Che Yan boleh katakan YOUTH is the best n YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka.

There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best YOUTH.

*******************************************************************************************

Wah sangat berbeza kan kulit muka beliau sebelum dan selepas pakai skin care Youth. Alhamdulillah akhirnya beliau jumpa cara hilangkan tompok hitam di muka kerana tersalah makan terun. Bagi anda yang adalah masalah alergik kulit seperti beliau jangan ragu ragu nak cuba skincare Youth ini kerana ianya produk semulajadi dan selamat bebas dari  bahan kimia berbahaya.

Cara rawat kulit bermasalah dari dalam —-> baca sini

BAGAIMANA NAK DAPATKAN YOUTH SKIN CARE DI ATAS?
HUBUNGI SAYA
  • Call/ Whatsapp : 019 3624134
  • Email: kmshop143@gmail.com
  • FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “Vitamin” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Berjaya Hamil Selepas Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Semua pasangan suami isteri inginkan cahaya mata , ada yang cepat hamil dan ada yang lambat semuanya atas rezeki, tapi kita perlu ikhtiar. Kakma nak kongsikan kisah sahabat baik kakma yang berjaya hamil anak ke 3 setelah anak ke 2 berumur 7 tahun selepas tingkatkan kesuburan dengan set kesuburan Shaklee.

TESTIMONI  : HARTINI BADRI


Berjaya Hamil Selepas Amalkan Vitamin Shaklee

 

Penantian satu penyiksaan. Dulu saya mendengar je ungkapan ni tapi tak pernah benar benar merasainya. 

 

Rahim Abnormal


Saya seorang ibu kepada 2 orang anak. Kedua-dua anak saya dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan mereka songsang disebabkan masalah bicornuate uterus(rahim abnormal). Walaupun melahirkan secara pembedahan saya bersyukur dan redha kerana sekurangnya saya dikurniakan cahaya mata berbanding mereka yang kes mcm saya, ada yang tak berpeluang ada cahaya mata. 

Jarak kedua-dua anak saya tak begitu jauh. Anak sulung setahun lebih, saya dah hamil anak kedua. Alhamdulillah tiada masalah semasa hamil atau selepas melahirkan. 

Setelah melahirkan anak kedua, atas nasihat doktor saya menjarakkan kehamilan dengan mengambil implanon sebagai perancang bermula Disember 2011. Saya memakainya selama 3 tahun. Selama tu juga saya tidak datang period. 

Selepas menanggal implan pada Disember 2014 , saya fikir tahap kesuburan saya akan kembali normal. Yer lah memandangkan jarak kedua anak sebelum ni pun tak jauh sangat. Jadi saya fikir saya ni jenis subur agaknya jadi sebaik menanggal implan mesti senang je nak lekat. 

 

Masalah Kesuburan


Period dah kembali normal. DUA TIGA TAHUN berlalu masih belum ada apa-apa tanda. Saya mula risau. Saya pernah bertanyakan pada doktor, menurut doktor memang ada sesetengah orang setelah memakai implan tahap kesuburan lambat untuk kembali normal.

Saya pun mula berusaha, pada mulanya saya mengambil vitamin kesuburan secara konsisten seperti B-Complex yang dilengkapi asid folic. Kemudian Gla Complex untuk meningkatkan kesuburan. Di samping vitamin asas yang lain yang saya dah ambik sebelum-sebelum ni lagi. 
Beberapa bulan masih juga menunggu. 

Setiap kali haid agak hampa. Saya pernah menangis jugak bila haid datang. Baru saya memahami perasaan siksanya penantian itu. Dengan orang sekeliling yang asyik bertanya bila nak tambah dan terutama anak-anak sendiri yang asyik bertanya “bila kita nak dapat baby” oh tertekan jugak kadang-kadang. Yerlah saya sendiri risau juga dengan umur semakin bertambah. Saya cuma jawab “kita doa sama-sama oke” 

 

COQ Trol

Pada awal Januari 2018 suplemen CoqTrol berada di pasaran. Saya mendengar kelas daripada pakar nutrisi betapa pentingnya pengambilan Coq dalam memberi tenaga pada sel sel tubuh badan kita. Rupanya sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan wanita. Dan sel sperma pula merupakan sel terkecil dalam badan manusia.

Dan untuk pergerakan aktif sel-sel ini bertemu “cinta hati” memerlukan “tenaga”. Dan CoqTrol dapat membantu meningkatkan tenaga sel-sel ini. Ada ujian yang dijalankan menunjukkan kesan pengambilan suplemen ini pada jumlah sperma dan pergerakan sperma. Keyakinan saya bertambah bila ada seorang customer berkongsi pengalaman dia ikhtiar hamil, kata doktornya “this suplemen(coq10) is very good for your ovum”. Mendengarkan ini buat saya fikir, saya dan suami memerlukan tambahan suplemen ni, mungkin ada yang belum cukup.


Sebaik berada di pasaran saya terus beli dan makan bersama-sama suami. Sambil meneruskan vitamin-vitamin lain sebelum ni. Saya juga lebih mengambilberat dengan waktu subur, saya mencatatnya, menggunakan bantuan application di smartfon dan juga menggunakan ovulation kit. 
Saya betul-betul berusaha kali ni selain dari terus berdoa dan minta orang sekeliling mendoakan juga. 

 

Berjaya Hamil


Alhamdulillah dengan izinNya. Setelah habis sebotol CoqTrol, period saya lambat dan syukur saya disahkan positif hamil anak ketiga. Ye, Pada usia anak kedua 7tahun. Jarak sungguh kali ni. Suka betul kakak-kakak mendapat berita kehamilan ini. Kini, Kandungan dah nak masuk 5bulan, gerakan baby pun dah mula dirasai. Terasa rindu sungguh perasaan ni. Doakan kami ye. 

Melalui ‘struggle’nya berusaha kali ni buat saya ingin berkongsi kisah ini. Pada yang masih menanti cahayamata jangan putus asa. Teruskan usaha. Usaha perlukan masa, pengorbanan dan kesungguhan. Melaburlah untuk kesihatan kita dan pasangan. Bila badan sihat, sel sihat insyaAllah badan kita akan sedia untuk hamil. Dan paling penting senjata utama kita adalah DOA. 

Kongsikan kisah ini jika anda juga ingin membantu orang-orang sekeliling. Semoga perkongsian ini dapat membantu pada mereka yang memerlukan. Alhamdulillah syukur pada Allah, terima kasih atas doa semua dan terima kasih Shaklee.

********************************************************************************************

Alhamdulillah jika anda sedang berikhtiar untuk hamil kakma sangat syorkan anda ambil set kesuburan ini,  banyak dah customer kakma yang berjaya hamil lepas amalkan set kesuburan shaklee ini.

Testimoni Berjaya Hamil lepas amalkan set kesuburan shaklee —-> klik sini 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.



Call/ Whatsapp : 019 3624134 

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “SET KESUBURAN ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Sakit Gout Semakin Pulih Tiada Lagi Sakit Kaki Dan Suntikan Tahan Sakit

Bagi anda yang pernah di serang Sakit Gout mesti tahu betapa sakitnya bila gout datang menyerang, yang sedihnya sakit Gout ni datang menyerang dengan tiba tiba dan jika tak di rawat ia akan datang menyerang berulang ulang.

Jadi hari ini kakma nak kongsikan perkongsian dari Pesakit Gout yang menderita Gout, tetapi sakit gout semakin pulih tiada lagi sakit kaki dan suntikan tahan sakit selepas amalkan suplemen shaklee. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda yang tengah mencari cara untuk merawat Gout.

Info lanjut mengenai Gout —-> Di sini

Jom baca perkongsian yang diceritakan oleh isteri pesakit Gout.

Sakit Gout Semakin Pulih selepas Amalkan Suplemen Shaklee.

 

Saya Asfa Norain Masri. Saya doakan semoga anda sihat selalu. Saya ingin berkongsi dengan anda semua shaklee effect suami saya selepas amalkan pengambilan vitamin shaklee.

Suami selalu mengadu sakit di bahagian ibu jari kaki dan buku lali sehingga terpaksa mengambil ubat tahan sakit setiap kali sakit. Itulah ubat yang mudah didapati. Paling menyedihkan sakitnya semakin teruk semakin bengkak seolah-olah dicucuk seluruh bahagian kaki. Bayangkan kalau kita yang terpelecok kaki atau sakit tumit setiap kali jalan. 

 

Aduh pasti bisa sekali. Sakitnya tiada tertanggung. Itulah yang suami saya rasakan. Setiap kali itulah apabila pergi ke klinik mesti suami request kepada doktor untuk mengambil suntikan. Doktor menyarankan untuk membalut kaki dan menyapukan krim bagi mengurangkan masalah keradangan bengkak yang dialami.

 

Hari berganti hari sakit suami saya semakin kerap menyerang kembali dan suntikan tahan sakit itulah pilihan terbaik dan menjadi rutin apabila suami saya sakit. Kesian memgenangkan suami selalu menahan sakit ketika bekerja. Pekerjaan suami saya memerlukan untuk memakai safety boot dan sentiasa berjalan. Pada mulanya kami menyangka suami mengalami masalah tulang retak. Suami pun membuat xray kaki di hospital. Doktor memberitahu tiada tanda keretakan dikedua kaki suami. Lega rasanya.

 

Memandangkan suami  jenis yang aktif bersukan saya sarankan suami pergi berurut dengan pelbagai keistimewaan si tukang urut urat dan urut betulkan ibu jari kaki yang bengkak. Sakitnya masa diurut hanya suami saya yang lebih mengerti. Jeritan suami masa diurut memilukan hati saya. 

 

Boleh dikatakan hampir setiap bulan sakit itu berulang semula acapkali suami saya tersilap makan dan minum. Suami sering mengadu kaki terasa sangat berbisa sekali apabila cuba berjalan. Sebak saya melihat suami berjalan terhencut-hencut. Ada ketika sehingga terpaksa papah dinding. Ada masanya suami saya tidak tahan menahan sakit apabila menyerang secara tiba-tiba tanpa mengira masa. Suami cakap makan ubat apa pun dah tak ada kesan.

Gout Menyerang di Usia 30

 

Beliau sering menyangkal apabila saya mengatakan mungkinkah penyakit gout. Takkan di usia 30 an sudah mempunyai masalah gout. Akhirnya kami sepakat untuk membuat pemeriksaan darah. Saat menanti keputusan ujian darah suami rasa berdebar. Jeng jeng.. Doktor menjelaskan keputusan darah suami saya dan ia jelas menunjukkan paras asid urik yang agak tinggi di dalam darah lantas mengesahkan penyakit gout. 

Selepas mengetahui penyakit yang menghantui suami saya selama beberapa tahun ini kami cuba berikhtiar dengan pelbagai jenis ubat dan jus yang boleh membantu mengurangkan sakit. Namun tiada hasil. Malah suami juga mengamalkan pelbagai petua bagi mengurangkan sakit. Tetap tidak berkesan. Sedih sakit itu tidak pernah berkurangan.

Ikhtiar Dengan Shaklee

 

Alhamdulillah, akhirnya dengan izin dari Allah yang Maha Penyembuh kesihatan suami saya semakin berkurangan dari hari ke hari setelah konsisten mengambil supplement shaklee. Suami saya mengambil Vivix Alfalfa Omega Herbalax dan Lecithin secara konsisten setiap hari. Saya sering mengingatkan suami untuk kurangkan pengambilan minuman bergula dan banyakkan pengambilan air kosong.

Pengambilan vitamin ini membantu mengurangkan masalah keradangan bisa bengkak gout yang dialami suami saya.

Membantu menyingkirkan toksin dalam badan dan menurunkan bacaan asid urik. Membantu mengurangkan masalah keradangan bengkak disebabkan masalah gout. Membantu melawaskan pembuangan usus dan kencing. Membantu mengurangkan risiko batu karang dan memperbaiki kesihatan buah pinggang.

 

Sekarang suami saya tiada lagi sakit setiap bulan seperti dahulu. Kini tiada lagi suntikan tahan sakit. Saya rasa bersyukur sangat.

Paling penting pengambilan makanan yang tinggi purin harus dikurangkan bagi menjaga kesihatan…. —-> baca sini 

Sehingga sekarang suami masih lagi amalkan pengambilan vitamin Set Detox bagi menyingkirkan toksin berlebihan di dalam badan sekaligus meningkatkan kesihatan fungsi sendi. Terima kasih shaklee. Alhamdulillah.

***********************************************************************************************

Alhamdulillah akhirnya suami beliau  semakin pulih dari sakit gout selepas amalkan suplemen Shaklee. Jika anda juga sakit gout seperti suami beliau anda wajib cuba suplemen tersebut.

Testimoni sembuh Sakit Gout —-> Baca Sini

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set GOUT Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.

HUBUNGI SAYA

Jadual makan “SET GOUT ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Cara Rawat Sakit Gout Turunkan Asid Urik

Cara rawat sakit Gout adalah  dengan turunkan bacaan asid urik.

 

Apa itu sakit Gout —–> Baca sini

Bagaimana nak turunkan bacaan Asid Urik?  Selagi Bacaan asid Urik tinggi sakit gout akan datang berulang. Jadi cara terbaik untuk rawat sakit Gout adalah turunkan bacaan asid Urik.

Banyak cara tradisional yang boleh diamalkan untuk turunkan bacaan asid Urik dan cara rawat sakit gout.

Dalam masa yang sama pesakit Gout juga perlu jaga pemakanan harian.

Makanan yang perlu dielakkan oleh pesakit Gout —> Klik sini

Suplemen Terbaik  untuk turunkan Asid Urik dan cara rawat Sakit Gout.

 

Alfalfa

Berfungsi untuk meneutral bacaan asid urik dan menurunkan bacaan asid urik serta detok toksin dalam badan

Performance drink

Mengelakkan badan dihidrat semasa proses penghidratan dan membantu badan anda mengeluarkan asid urik melalui air kencing.

Omega Guard

Omega 3 bersifat anti inflamasi / anti radang bagi mengurangkan rasa sakit serta menyurutkan bengkak.

Vivix

  • Bersifat anti oksida bagi melindungi badan dan sel daripada rosak akibat sakit Gout.
  • Membantu menurunkan bacaan asid urik dalam darah.
  • Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glytacon End Product ). Maksudnya Vivix mengelakkan pengumpulan protein hasil pengikatan gula & protein berlebihan dalam badan yang mengundang penyakit salur darah
  • Meningkatkan penghasilan tenaga supaya pesakit rasa bertenaga ini kerana Orang sakit biasanya lemah disebabkan tekanan fizikal & mental.

Testimoni Sembuh Sakit Gout

Testimoni 1

Bebas sakit Gout lepas amalkan Set Gout Shaklee

Testimoni 2 – Sembuh dari menderita Sakit Gout

Menderita Sakit Gout berpuluh tahun dan hanya bertahan dengan ubat gout dan pain killer tapi akhirnya boleh tinggalkan ubat Gout dan pain Killer lepas amalkan set Gout

 

TESTIMONI 3 – Sembuh Sakit Gout

Sakit Gout dah tak datang selepas amalkan Vivix dan jaga pemakanan.

 

Testimoni 4 – Sembuh Gout

Bisa kaki dan boleh berjalan normal semula lepas amalkan Set Gout Shaklee

Testimoni 5 – Sakit Gout hilang

 

Testimoni 6 

Sakit kaki akibat Gout sembuh dan kesihatan semakin baik selepas konsisten ambil set Gout Shaklee

Baca Lanjut kisah lanjut —-> di sini

Syukur ramai dah dapat atasi malah sembuh sakit Gout selepas amalkan set Gout shaklee.

Jika anda ada sakit Gout atau family anda ada Gout bolehlah ikhtiar dengan suplemen set Gout ini.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set GOUT Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.

HUBUNGI SAYA

Jadual makan “SET GOUT ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 

Pasangan Berjaya Hamil Selepas Amalkan Set Kesuburan Shaklee

Kehamilan adalah detik yang di nantikan oleh semua pasangan suami isteri. Alhamdulillah ramai dah pasangan yang dah berjaya hamil selepas amalkan set Kesuburan Shaklee.

Masalah kesuburan —> Baca Di sini

Ini adalah Set kesuburan Shaklee 

 

Kakma kongsikan testimoni dari pasangan yang berjaya hamil.

Pasangan Pertama

Berjaya hamil walau isteri di sahkan ada PCOS. Alhamdulillah walau ada PCOS berkat ikhtiar dengan Set kesuburan Shaklee akhirnya beliau berjaya hamil.

 

Pasangan kedua

Walau ada Pcos tapi berjaya hamil.

Pasangan Ketiga

Berjaya Hamil selepas  3 bulan konsisten set Kesuburan Shaklee setelah lama menanti anak ke 2.

Pasangan Keempat

Alhamdulillah berjaya hamil selepas amalkan set kesuburan Shaklee , Mereka sudah berkahwin hampir 1 tahun dan selepas 2 bulan konsisten akhirnya isteri disahkan hamil.

Pasangan Kelima

Berjaya Hamil setelah 6  tahun menanti selepas amalkan set kesuburan shaklee.

 

Pasangan Keenam

Berjaya hamil setelah 7 tahun menanti setelah amalkan set kesuburan shaklee.

Pasangan ketujuh

Berjaya hamil walau disahkan ada Cyst dan pernah gugur 2 kali.

Pasangan kelapan

Disahkan Hamil walau ada Fibroid.

Pasangan Kesembilan

Berjaya hamil walau ada masalah hormon tak stabil dan keputihan yang teruk.

Pasangan kesepuluh

Berjaya hamil selepas amalkan set kesuburan shaklee selama 3 bulan.

Alhamdulillah mereka dah berjaya, Banyak lagi testimoni lain nanti kakma share dalam entry lain. Jika anda ada masalah seperti mereka kakma sangat syorkan anda ikhtiar dengan set kesuburan shaklee.

  1. BAGAIMANA NAK DAPATKANSUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji

Call/ Whatsapp : 019 3624134 / http://www.wasap.my/60193624134

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi

Jadual makan “SET KESUBURAN ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta .

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

CARA CEPAT PULIHKAN SAKIT SELEPAS PEMBEDAHAN

Ramai mereka yang ada masalah untuk cepat pulihkan sakit selepas pembedahan, ada yang ambil masa yang lama dan bertahan dengan ubat tahan sakit. Ada juga yang mengalami kesan yang tidak baik. Kakma ingin kongsikan kisah sahabat FB kakma yang mana beliau kongsikan cara cepat pulihkan sakit selepas pembedahan dan bapak mertuanya kembali boleh berjalan selepas setahun terlantar sakit.

Kakma cukup tersentuh hati baca kisah sahabat FB kakma hari ni..Kisah ayah mertuanya yang dah setahun terlantar sakit kini kembali berjalan dengan berkat usaha pantang mengalah sebelum ajal akhirnya ayah mertua beliau makin sihat…syukur semuanya dgn izin Allah kita hanya berusaha kan.

Vivix produk yang kaya dengan resveratrol dan polifenol

Ni kakma kongsikan kisah dari FB sahabat kakma #RizaAfzanAsri

 
Abah Mertua Berjalan Kembali Selepas Setahun Terlantar Selepas Pembedahan, Resveratrol & Polifenol Bantu Tingkatkan Kualiti Hidup
====================================
.
Saya tak tau la orang lain macam mana, mesti antara percaya atau tak. Tapi bagi kami suami isteri, bila dah berlaku kepada Abah sendiri mesti rasa macam nak sangat berkongsi kisah ni.
.
Kisahnya bermula bila Abah mertua jatuh sakit sampai terlantar tak boleh bangun. Beliau memang ada masalah batu karang di buah pinggang. Sehinggakan ada doktor yang merawat mencadangkan agar Abah mertua saya ni jalani pembedahan buang sebelah buah pinggang tersebut.
.
Tapi kami pertikaikan atas alasan yang kukuh. Abah mertua saya sakit sekitar pinggang sebelah kanan. Masalah batu karang tersebut di buah pinggang kiri. Jadi memang nampak tak logik dan tiada perkaitan kan?
.
Dari situ suami saya dapatkan pandangan dari kawan-kawan, mereka cadangkan kami agar dapatkan cadangan pihak kedua. Di tempat baru, baru doktor di sana simpulkan yang sebenarnya Abah mertua ada masalah PSOAS Abcess – otot PSOAS di bahagian pinggang kanan tu yang membengkak dan bernanah. Ala-ala bisul yang bernanah, dah masak dan tunggu nak pecah je.
.
Boleh baca lanjut bagaimana doktor di tempat baru kenal pasti masalah ni di sini hasil perkongsian cerita dari En Suami Sado:
 
Hah, mujur Allah gerakkan hati untuk dapatkan pendapat kedua dan tak terus melulu buang buah pinggang kiri tu. Fuhhhh! Dah buang mana nak dapat buah pinggang ganti kan?
.
Alhamdulillah Abah selamat jalani pembedahan buang nanah tu hujung tahun 2015. Tapi keadaan Abah mertua sangat lemah masa tu. Dengan kandungan protein yang sangat rendah, Abah nampak sangat uzur. Lebih banyak tidur. Makan dan minum pun tak lalu. Tak makan macam mana nak dapat zat yang bantu proses penyembuhan ye tak?
.
Akhirnya setelah suami berbincang dengan adik-beradik beliau, mereka cadang nak abah minum Vivix untuk mendapatkan khasiat resveratrol dan polifenol tu. Bab harga RM503 sebotol belakang kira. (p/s: jadi ahli dapat harga lebih murah tau). Janji Abah mertua sembuh dan kuat semangat kembali. Biasalah, orang sakit perasaan dan semangat mereka ‘fragile’ sangat.
.
Lepas minum Vivix 3 botol selama 3 bulan, memang nampak perubahan pada Abah. Abah dah nampak lebih bertenaga dari sebelumnya. Tak banyak tidur sebelah siang. Boleh dah gerakkan anggota badan walaupun masih lemah.
.
Tapi yang best, kawan-kawan yang datang ziarah Abah mertua semua puji muka tak nampak macam orang sakit. Nampak cerah dan macam sihat. Tapak tangan Abah pun lembut tau bila saya bersalam dengan beliau.
.
Selain tu, selera makan pun bertambah. Kalau dulu Abah mertua memang makan 6 sudu je setiap kali waktu makan. Memang dia kira tau! Tak mau lebih. Tapi sejak dah makan Vivix 8 botol, Abah mertua dah pandai nak request makanan, makan banyak dari biasa.
.
Ya betullah apa yang saintis Shaklee dah kaji Vivix ni ada resveratrol dan polifenol yang membantu mekanisma membaiki sel hingga ke peringkat DNA. Terbukti ia membaiki sel-sel Abah, contohnya sel lidah untuk lebih sihat dan membuatkan selera makan Abah semakin pulih.
 
 
.
Ini bukan berlaku dengan sebotol Vivix ya. Abah mertua dah amalkan lebih dari 12 botol Vivix semenjak sakit ni dan masih amalkan sampai sekarang.
.
Saya dah lihat dan terbukti sangat 4 mekanisma tindakan Vivix tu memang bukan sekadar tagline lariskan produk je tau. Bukan sekadar jual air liur. Tetapi ia pelaburan kesihatan yang sangat berbaloi, selamat dan lengkap dengan #landmarkstudy.
.
Apa yang pasti semua ini takkan berakhir di sini sahaja. Abah mertua sekarang dalam proses untuk kembali kuat seperti dahulu. Memang yang pernah sakit dan uruskan orang sakit sahaja tau nikmat sihat yang sebenar.
.
Keputusan memberikan Vivix sebagai ikhtiar tingkatkan kualiti hidup Abah mertua memang berbaloi. Jangan ditanya komponen mana yang membolehkan abah kembali sihat.
.
Tapi yang pasti, kombinasi semua ramuan, Muscadine Grapes ,Purple carrot, European Elderberry (Sambucus Niagra) dan Polyganum Cuspidatum (Japanese knotweed) dalam Vivix dah banyak bantu abah untuk kembali dapat kualiti hidup seperti dulu. 
.
Para pembaca sekalian, mohon doakan Abah mertua saya, Cikgu Nordin Hashim kuat semangat dan kembali sihat seperti dulu ye. Ameeenn.
.
Alhamdulillah syukur..kakma tumpang happy..
Bagi anda yang mungkin ada family yang ada masalah yang sama kakma sangat syorkan anda ikhtiar dengan Vivix ini kerana produk ini bukan sekadar hebat dari segi testimoni sahaja tetapi memang ada ujian klinikal dan ada landmakstudy.
 
Shaklee sentul
Vivix
Bagaimana nak dapatkan Vivix Shaklee

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi


 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

KETUMBUHAN DI PAYUDARA HILANG SELEPAS 3 MINGGU

Wanita sangat berisiko ada ketumbuhan di payudara, ini kerana  banyak terdedah dengan gaya hidup dan faktor pemakanan. Cara nak buang ketumbuhan di payudara ni hanya satu cara iaitu melalui pembedahan. Bagi wanita ini sangat merisaukan dan menakutkan. Kakma nk kongsikan kisah puan Zamzakidah yang berkongsi pengalaman beliau yang mana Doktor sahkan ketumbuhan di payudara hilang selepas 3 minggu amalkan suplemen shaklee.

DOKTOR SAHKAN KETUMBUHAN DI PAYUDARA HILANG SELEPAS 3 MINGGU AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE

Assalamualaikum, Saya Zamzakidah Binti Abdul Hamid ingin berkongsi 1 pengalaman yang tak pernah terjangka oleh fikiran saya pada suatu ketika dulu dan sebagai seorang wanita, sesiapa pun tidak inginkan apa yang pernah saya alami.
 
Pada Julai 2014, ya pada tahun 2014, sudah hampir 3 tahun perkara ini berlalu. Tapi tak pernah saya lupakan dalan lipatan sejarah kehidupan saya apabila saya telah menerima ujian hebat dengan mengalami simptom-simptom pengidap BARAH PAYUDARA. Allahuakhbar ,betapa dunia saya terasa gelap seketika waktu itu.
 
Bermula dengan lelehan cecair yang berwarna  merah kehitaman yang keluar dari ‘nipple’ payudara sebelah kanan adalah permulaan saya menyedari masalah yang saya hadapi. Bukan cecair biasa, tapi berdasarkan dari warna dan bau cecair tersebut confirm DARAH.Pada yang tak boleh bayangkan macam mana rupanya,saya lampirkan sekali untuk anda.Tanpa rasa sakit atau ada bonjolan disekitar payudara, tetiba boleh jadi macam ni. Boleh bayangkan tak perasaan saya masa tu. Memang sangat panik.
 
Keesokkan hari, saya terus mendapatkan pemeriksaan di  hospital yang berhampiran untuk mengenalpasti masalah yang saya hadapi walaupun ada perasaan takut jugak sebenarnya. Hasil daripada pemeriksan dan imbasan ULTRASOUND & MAMMOGRAFI yang dijalankan oleh doktor pakar, terdapat 2 ketul ketumbuhan dikesan berada di ‘LOWER & UPPER OUTER  QUADRANT’ di sebelah kanan payudara saya. Doktor terus menetapkan 1 lagi tarikh untuk saya menjalankan ujian BIOPSI  untuk mengambil sampel sebahagian tisu untuk  mengenalpasti jenis ketulan tersebut. Dan hasil ujian  itu, ketulan ketumbuhan pada payudara saya adalah SEL BUKAN DARI KUMPULAN KANSER. Alhamdulillah, tetapi doktor tetap mencadangkan kepada saya untuk menjalankan pembedahan untuk membuang 2 ketul ketumbuhan itu supaya ianya tidak menjadi potensi untuk terjadinya kanser payudara.
 
Atas pandangan dan nasihat sahabat merangkap upline saya, VIVIX adalah satu-satunya alternatif dan usaha saya untuk mengurangkan risiko menghadapi sebarang kemungkinan sebelum hari pembedahan. Dan setelah hampir 3 minggu konsisten mengamalkan Vivix, hari yang mendebarkan telah tiba. 21 Ogos 2014,sebelum ke dewan bedah saya di bawa sekali lagi untuk membuat pemeriksaan imbasan Ultrasound.
 
Allahuakhbar !!! Ketumbuhan yang 2 ketul  tu dah tinggal 1..puas doktor mencari mana hilangnya yang seketul lagi.Confirm tak ada!!! Dan yang tinggal 1 sahaja itu pun saiz nya dah kecil dari saiz asal haritu. (tak tau nak react macam mana..tapi nangis jugak la, sebab Allah permudahkan semuanya untuk saya). Jadi, pembedahan tetap di jalankan juga untuk membuang 1 sahaja ketumbuhan yang masih tinggal. Nasib baik la kan, kalau tak mesti kena tebuk 2 tempat. Alhamdulillah, saya selamat menjalani pembedahan yang tak sampai 1 jam pun operasinya .
 
Inilah Shaklee Story saya untuk tatapan semua. Untuk yang masih ragu-ragu dengan Vivix Si Tonik Ajaib, ini adalah kisah benar saya bersama Vivix. Bagaimana Vivik membantu saya menghadapi saat-saat kemurungan saya untuk seketika. Dan Vivix juga lah yang membuat saya kembali tersenyum gembira. Untuk membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh, Vivix adalah pilihan yang terbaik.
 
Terima Kasih Vivix Terima Kasih Shaklee. 
Jika anda di tempat Puan tersebut mesti gembira dan bersyukur sangatkan, apa taknya beliau hanya perlu menjalankanpembedahan kecil .. yang mana ketumbuhan di payudara hanya tinggal 1. Mungkin kalau beliau amalkan dalam masa yang lebih lama in sya ALLAH boleh hilang semuanya. Jika anda ada tanda seperti beliau jangan tunggu lagi buat pemeriksaan cepat dan boleh lah ikhtiar dengan vivix shaklee seperti beliau.
Bagaimana nak dapatkan Vivix Shaklee

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

KISAH SEDIH PERJUANGAN SEORANG IBU MERAWAT ANAK YANG MENGIDAP KANSER LYMPHOMA HODGKINS SEHINGGA SEMBUH

Kakma ingin kongsikan kisah sedih perjuangan seorang ibu merawat anak yang mengidap Kanser Lymphoma Hodgkins. Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor mengesahkan anaknya mengidap penyakit kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun dan perlu menjalani rawatan kimoterapi dengan segera.
Kanser Lymphoma adalah sejenis kanser Darah 
Bukan kesedihan saja yang kakma nak kongsikan tapi kakma nak kongsikan semangat dan usaha seorang ibu yang ingin melihat anaknya sembuh sepenuhnya kanser Lymphoma ini.
Kakma kongsikan kisah yang di tulis sendiri oleh kak Saadiah.
 

Ikuti kisah beliau;

 
Ini kisah anak saya.  Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. 
Kanser lymphoma hodgkins
Anak beliau bebas kanser Lymphona Hodgkins
 
Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.  Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. 
 
Sakitnya semakin kerap.  Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital.  Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda.  Lepas tu datang balik. 
 
Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya.  Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. 
 
Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri. 
 
Setelah beberapa hari dapat result,  anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak. 
 
Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi. 
 
Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut,  cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.
 
Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya.  Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.  
 
Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi.  Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman. 
Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. 
 
Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula. 
 
Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat.  Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal. 
 
Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa.  Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.
 
Justeru itu saya berusaha mencari supplement  bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee. 
 
Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik.  Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya. 
 
Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya.  Setelah konsisten ambil Vivix,  anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.
 
Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.
 
Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga. 
 
Syukur Alhamdullilah.  Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.
Ikhtiar dengan Vivix
Begitulah tabahnya seorang ibu dan betapa yakinnya dan tekadnya ibu yang mana percaya dengan izin Allah tiada yang mustahil.
Jika anda atau ahli keluarga menghadapi penyakit yang sama seperti anak kak Saadiah kakma sangat syorkan anda ikhtiar dengan Vivix.
Vivix Shaklee diiktiraf melalui kajian saintifik

Dapatkan Vivix sekarang hubungi kakma 0193624134,
 
Kalau anda berasa sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin terbaik untuk mata ni secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.
 
Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.
 
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*