Berjaya Hamil Selepas Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Semua pasangan suami isteri inginkan cahaya mata , ada yang cepat hamil dan ada yang lambat semuanya atas rezeki, tapi kita perlu ikhtiar. Kakma nak kongsikan kisah sahabat baik kakma yang berjaya hamil anak ke 3 setelah anak ke 2 berumur 7 tahun selepas tingkatkan kesuburan dengan set kesuburan Shaklee.

TESTIMONI  : HARTINI BADRI


Berjaya Hamil Selepas Amalkan Vitamin Shaklee

 

Penantian satu penyiksaan. Dulu saya mendengar je ungkapan ni tapi tak pernah benar benar merasainya. 

 

Rahim Abnormal


Saya seorang ibu kepada 2 orang anak. Kedua-dua anak saya dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan mereka songsang disebabkan masalah bicornuate uterus(rahim abnormal). Walaupun melahirkan secara pembedahan saya bersyukur dan redha kerana sekurangnya saya dikurniakan cahaya mata berbanding mereka yang kes mcm saya, ada yang tak berpeluang ada cahaya mata. 

Jarak kedua-dua anak saya tak begitu jauh. Anak sulung setahun lebih, saya dah hamil anak kedua. Alhamdulillah tiada masalah semasa hamil atau selepas melahirkan. 

Setelah melahirkan anak kedua, atas nasihat doktor saya menjarakkan kehamilan dengan mengambil implanon sebagai perancang bermula Disember 2011. Saya memakainya selama 3 tahun. Selama tu juga saya tidak datang period. 

Selepas menanggal implan pada Disember 2014 , saya fikir tahap kesuburan saya akan kembali normal. Yer lah memandangkan jarak kedua anak sebelum ni pun tak jauh sangat. Jadi saya fikir saya ni jenis subur agaknya jadi sebaik menanggal implan mesti senang je nak lekat. 

 

Masalah Kesuburan


Period dah kembali normal. DUA TIGA TAHUN berlalu masih belum ada apa-apa tanda. Saya mula risau. Saya pernah bertanyakan pada doktor, menurut doktor memang ada sesetengah orang setelah memakai implan tahap kesuburan lambat untuk kembali normal.

Saya pun mula berusaha, pada mulanya saya mengambil vitamin kesuburan secara konsisten seperti B-Complex yang dilengkapi asid folic. Kemudian Gla Complex untuk meningkatkan kesuburan. Di samping vitamin asas yang lain yang saya dah ambik sebelum-sebelum ni lagi. 
Beberapa bulan masih juga menunggu. 

Setiap kali haid agak hampa. Saya pernah menangis jugak bila haid datang. Baru saya memahami perasaan siksanya penantian itu. Dengan orang sekeliling yang asyik bertanya bila nak tambah dan terutama anak-anak sendiri yang asyik bertanya “bila kita nak dapat baby” oh tertekan jugak kadang-kadang. Yerlah saya sendiri risau juga dengan umur semakin bertambah. Saya cuma jawab “kita doa sama-sama oke” 

 

COQ Trol

Pada awal Januari 2018 suplemen CoqTrol berada di pasaran. Saya mendengar kelas daripada pakar nutrisi betapa pentingnya pengambilan Coq dalam memberi tenaga pada sel sel tubuh badan kita. Rupanya sel ovum merupakan sel terbesar dalam badan wanita. Dan sel sperma pula merupakan sel terkecil dalam badan manusia.

Dan untuk pergerakan aktif sel-sel ini bertemu “cinta hati” memerlukan “tenaga”. Dan CoqTrol dapat membantu meningkatkan tenaga sel-sel ini. Ada ujian yang dijalankan menunjukkan kesan pengambilan suplemen ini pada jumlah sperma dan pergerakan sperma. Keyakinan saya bertambah bila ada seorang customer berkongsi pengalaman dia ikhtiar hamil, kata doktornya “this suplemen(coq10) is very good for your ovum”. Mendengarkan ini buat saya fikir, saya dan suami memerlukan tambahan suplemen ni, mungkin ada yang belum cukup.


Sebaik berada di pasaran saya terus beli dan makan bersama-sama suami. Sambil meneruskan vitamin-vitamin lain sebelum ni. Saya juga lebih mengambilberat dengan waktu subur, saya mencatatnya, menggunakan bantuan application di smartfon dan juga menggunakan ovulation kit. 
Saya betul-betul berusaha kali ni selain dari terus berdoa dan minta orang sekeliling mendoakan juga. 

 

Berjaya Hamil


Alhamdulillah dengan izinNya. Setelah habis sebotol CoqTrol, period saya lambat dan syukur saya disahkan positif hamil anak ketiga. Ye, Pada usia anak kedua 7tahun. Jarak sungguh kali ni. Suka betul kakak-kakak mendapat berita kehamilan ini. Kini, Kandungan dah nak masuk 5bulan, gerakan baby pun dah mula dirasai. Terasa rindu sungguh perasaan ni. Doakan kami ye. 

Melalui ‘struggle’nya berusaha kali ni buat saya ingin berkongsi kisah ini. Pada yang masih menanti cahayamata jangan putus asa. Teruskan usaha. Usaha perlukan masa, pengorbanan dan kesungguhan. Melaburlah untuk kesihatan kita dan pasangan. Bila badan sihat, sel sihat insyaAllah badan kita akan sedia untuk hamil. Dan paling penting senjata utama kita adalah DOA. 

Kongsikan kisah ini jika anda juga ingin membantu orang-orang sekeliling. Semoga perkongsian ini dapat membantu pada mereka yang memerlukan. Alhamdulillah syukur pada Allah, terima kasih atas doa semua dan terima kasih Shaklee.

********************************************************************************************

Alhamdulillah jika anda sedang berikhtiar untuk hamil kakma sangat syorkan anda ambil set kesuburan ini,  banyak dah customer kakma yang berjaya hamil lepas amalkan set kesuburan shaklee ini.

Testimoni Berjaya Hamil lepas amalkan set kesuburan shaklee —-> klik sini 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.



Call/ Whatsapp : 019 3624134 

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “SET KESUBURAN ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Doktor Kongsikan Tips Tingkatkan Kebarangkalian Hamil

Macam mana nak tingkatkan kebarangkalian hamil? Ye sebagai pasangan yang sedang merancang untuk dapatkan zuriat anda perlu tahu bila waktu yang sesuai untuk melakukan hubungan suami isteri bagi meningkatkan kebarangkalian hamil.

Kakma ingin kongsikan tips yang di kongsikan oleh Dr. Khairul Faizie Mohammad kamar di FB beliau iaitu cara mudah faham, bagaimana untuk anda meningkatkan kebarangkalian hamil (lekat). Dr berkongsi tips ini supaya kebarangkalian anda hamil tinggi yang mana bukan main hentam keromo saja buat hubungan suami isteri tak kira hari, tapi pelik kenapa tak hamil lagi.

Tips tingkatkan kebarangkalian  Hamil

Tips tingkatkan kebarangkalian hamil ini terpakai kalau anda punyai kitaran haid yang TERATUR, makna nya dalam tempoh kitaran 26 – 32 hari cycle. Bagi yang haid tunggang langgang, maaf, kena rujuk doktor anda untuk stabil kan dulu kitaran haid.

Rujuk rajah yang Dr. lukis

 


Hari pertama period, ialah hari pertama kitaran haid ( ambil 28 hari).
Average wanita period 5 – 7 hari.
OK, fitrah manusia, pada hari ke 14 dalam kitaran haid, akan berlaku proses OVULATION, iaitu proses telur ( OVUM) keluar. Ovum ini lah yang di senyawakan oleh sperma suami anda.


Jadinya, kalau nak tingkatkan kebarangkalian hamil iaitu chances ovum di senyawakan, maka sperma perlu masuk berenang sekitar 1- 2 hari sebelum anda expect Ovari akan keluarkan Ovum, dan semestinya, pada hari ovulasi. Mudah cerita, macam ni la. Tingkatkan aktiviti hubungan suami isteri pada hari 12, 13 & 14 kitaran haid anda. 

contoh di di gambarajah yang di lukis, jika anda period pada 5 haribulan oktober jadi hari subur anda ialah pada hari ke 12, 13 dan 14 dari hari pertama anda datang haid iaitu pada 16 hingga 18 oktober.


Dan doktor juga berpesan agar jangan la lupa berdoa sungguh sungguh.” Ya Allah, jadikan lah kiraan ovulation aku ni tepat,
dan jadi zuriat yang soleh / solehah”.

Jika anda ada masalah kesuburan dan haid yang tidak teratur kakma sangat cadangkan anda berikhtiar dengan GLA Complek .

Bagaimana GLA Complek membantu meningkatkan kesuburan

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualitiuntuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan taksebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur.

Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Maka Disinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang mana membantu sperma untuk berenang keuterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itunsaja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

info lanjut boleh baca di sini

Bagaimana nak dapatkan GLA Complek

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

 

Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

TIPS KEKAL CERGAS DAN BERTENAGA WALAUPUN BERPUASA KETIKA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK

Mesti ramai ibu yang yang sedang hamil atau menyusu yang tengah berkira- kira untung ganti puasa kan? jadi kakma nak kongsikan tips kekal cergas dan bertenaga semasa berpuasa walau ketika hamil dan berpuasa. Jom baca perkongsian dari Dr. Najihah yang mana beliau berkongsi agaimana beliau kekal cergas dan bertenaga walaupun berpuasa ketika hamil dan menyusu anak ke 5 dan ke 6 beliau.

BERPUASA DENGAN CERGAS DAN BERTENAGA WALAUPUN KETIKA SARAT HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK

Assalamulaikum dan salam sejahtera.

Nama saya ialah Najihah Abdul Mutalib, seorang ibu bekerjaya dan mempunyai 6 orang anak termasuk sepasang kembar. Perkenalan saya dengan Shaklee bermula sejak sebelum saya hamil anak ke-5 iaitu kira-kira lebih lima tahun yang lalu. Alhamdulillah setelah 5 tahun saya mengamalkan suplimen dan produk Shaklee yang lain, banyak kesan yang telah saya serta keluarga rasai sejak dulu hingga kini.

Alhamdulillah, kali ini saya dengan berbesar hatinya ingin berkongsi dengan anda semua satu lagi #shakleeeffect yang saya sendiri alami terutamanya ketika hamil atau ketika tempoh penyusuan anak. Saya percaya ramai di kalangan ibu-ibu hamil dan menyusui anak sering menghadapi masalah keletihan atau kurang cergas dan kurang bermaya terutamanya jika kita berpuasa wajib mahupun sunat. Dulu saya juga sering mengalami masalah ini. Keletihan melampau atau kurang bermaya dan kadang-kadang boleh membawa kepada pedih ulu hati serta muntah-muntah kerana berpuasa ketika sarat hamil mahupun ketika tempoh menyusukan anak.

Walaupun adanya rukhsah atau keringanan tertentu yang diberikan kepada kaum ibu terutamanya ibu hamil (untuk berbuka puasa), namun kita pun pastinya tidak suka untuk berbuka puasa begitu sahaja tanpa ada rasa tanggungjawab untuk berikhtiar menyelesaikan masalah yang kita hadapi itu. Kekadang, bila situasi ini berlaku, saya jadi tidak bersemangat untuk melaksanakan sebarang jenis tugasan yang diberi, asyik nak tidur je kerjanya. Dah tu, bila rasa letih dan anak-anak kecil pula datang mengganggu, dan mulalah selepas itu rasa macam nak marah, stress dan seumpamanya.

Set Mighty Gems Shaklee

Alhamdulilah, selepas saya mengambil Set Mighty Three Gems Shaklee, saya perasan bahawa masalah yang saya hadapi itu tiada lagi. Saya tidak lagi berasa lemah longlai, sakit kepala dan sakit ulu hati selepas saya mengambil ESP Protin Soya Shaklee, Meal Shakes dan Perfomance Drink. Kebiasaannya, saya mengambil set vitamin ini ketika bersahur dan juga waktu berbuka puasa. Malahan, sebenarnya set ini bukan sahaja bagus diambil oleh ibu hamil atau menyusu tetapi juga boleh diamalkan oleh kanak-kanak, warga emas dan semua golongan masyarakat.

ESP Shaklee berfungsi untuk mengembalikan tenaga kita yang telah hilang dan mengekalkan rasa kenyang itu untuk satu tempoh yang agak panjang. Selain itu, ESP dapat mengurangkan rasa lapar dan ia juga amat kaya dengan 9 Asid Amino lengkap yang amat diperlukan oleh tubuh. Gabungan antara ESP dan Meal Shakes amat membantu memberikan rasa kenyang yang lama dan berpanjangan kepada tubuh kita. Sementara pengambila Performance Drink pula amat membantu mengekalkan cecair yang diperlukan oleh tubuh dan secara tak langsung dapat mengurangkan rasa dahaga yang melampau.

Sebenarnya Set Mighty Three Gems ni amatlah sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan bukan hanya ketika berpuasa sahaja. Saya sendiri sampai sekarang masih minum vitamin-vitamin ini untuk memberi tenaga yang banyak digunakan sehari hari. Tambahan pula saya ni mempunyai 6 orang anak yang masih kecil dan bekerja pula, sudah semestinya tubuh badan akan merasa letih jika tidak dijaga sebaiknya. Saya juga memberi anak-anak minum vitamin-vitamin ini terutamanya ketika bersahur kerana ia amat membantu mengurangkan rasa letih anak-anak dan dapat membantu mereka meneruskan puasa hingga selesai.

Minuman Kegemaran Keluarga

Kini, minumam pemberi tenaga ini terutamanya ESP telah menjadi minuman kegemaran kami seisi keluarga. Saya amat bersyukur dan berterima kasih kepada Allah kerana membuka hati saya untuk mencuba vitamin Shaklee. Kepada anda yang mempunyai masalah letih-letih badan, lemah dan tidak bermaya sama ada ketika hamil atau tidak, menyusukan atau tidak, atau semua golongan sekalipun bolehlah mencuba ESP, Meal Shakes dan Performance Drink Shaklee ini. InsyaAllah pasti ia dapat menyelesaikan masalah anda dan yang penting sekali SHAKLEE adalah SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

CARA ORDER SET MIGHTY GEMS SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik Set Mighty Gems Shaklee  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

RISIKO HB RENDAH SEMASA HAMIL BOLEH MENYEBABKAN KEGUGURAN, JANIM MATI DALAM KANDUNGAN DAN TUMPAH DARAH SEMASA BERSALIN

HB rendah semasa hamil ini lah pengalaman Kakma hamil anak pertama setiap kali check up di klinik bacaan HB rendah dan memang di tulis dengan pen merah. Seingat kakma memang merah tulisan merah je dalam buku pink.
Masih terngiang-giang kata-kata nurse setiap kali bacaan Hb Rendah mesti nurse cakap bahaya kalau HB rendah semasa hamil ni nanti awak boleh tumpah darah semasa bersalin, boleh bersalin awal, keguguran atau lagi risau janim boleh mati dalam kandungan. Bila dengar macam ni hati ibu mana tak risau kan lagi-lagi kakma hamil anak pertama tak ada pengalaman lagi lah risau sangat.

Ikhtiar dengan pelbagai cara


Tak cukup dengan vitamin yang klinik bagi, doktor syorkan beli lagi vitamin kat farmasi kakma memang ikut je asalkan Hb kakma naik. Doktor juga suruh kakma makan sayur bayam, kerang dan juga hati ayam. Bab hati ayam ni doktor pesan juga tak elok ambil selalu, mujurlah kakma pun tak berapa gemar hati ayam ni. boleh di katakan setiap hari lah kakma masak sayur bayam sampa naik bosan jugak lah, bab kerang lak memang sedap lah kan tapi sedihnya kakma ni kulit alergik kalau makan kerang mesti gatal2.

Bacaan HB tetap Rendah


Selepas kakma cuba pelbagai cara yang di syorkan yang sedihnya HB kakma tetap rendah kalau naik pun sikit sangat dan ada juga makin turun. Sehinggakan kakma terpaksa buat pemeriksaan setiap 2 minggu. Alhamdulillah kakma selamat bersalin anak pertama. Masa bersalin tu hanya ALLAH yang tahu betapa risaunya bila kakma ingat balik risiko2 yang di katakan oleh nurse dan doktor. Mereka tak salah ini kerana tugas mereka untuk bagitahu agar kita berjaga-jaga.


Disahkan Hamil Anak Ke 2


Lepas anak sulung kakma berumur setahun 2 bln kakma di sahkan hamil anak ke 2 dan sedihnya bacaan Hb masih Rendah. Kakma ikhtiar lagi untuk naikkan HB tapi sedihnya bacaan Hb makin menurun sehingga bacaan 8.8. Di akhir kehamilan doktor minta kakma buat pemeriksaan thalesimia dan akhirnya kakma di sahkan Thalesimia thread (pembawa thalesimia). Doktor bagitahu normal bagi pembawa thalesimia HB Rendah. Namun risiko seperti tumbah darah dan bayi mati dalam kandungan tetap ada.

Hamil Anak ke 3 Bacaan HB cantik


Selepas 5 tahun kakma di sahkan hamil anak ke 3 dan kali ni kakma dah memang amalkan vitamin sejak sebelum hamil.Syukur masa pemeriksaan hamil kali pertama bacaan HB kakma cantik tak ada lagi tulisan merah dalam buku pink kakma. Dan paling seronok bacaan last sebelum bersalin ialah 14.2 kakma tak pernah dapat bacaan macam tu walau masa anak dara. Ini membuktikan walau kakma “pembawa Thalesimia” bacaan Hb tetap boleh naik jika amalkan vitamin yang sesuai dan betul.

risiko HB low semasa hamil


Vitamin Yang Kakma Amalkan


Kakma kongsikan Vitamin yang kakma amalkan. Ini lah dia vitamin 3 serangkai yang memang kakma amalkan dari sebelum hamil hingga sekarang kerana kakma masih menyusukan sepenuhnya anak ke 3 kakma yang dah berusia 2 tahun 3 bulan.

cara atasi Hb ;ow semasa hamil


Set Hamil Shaklee


Vitalea with iron Formula – Multivitamin yang kaya dengan iron, mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yg disarankan oleh RDA. Jadi kepada ibu- ibu yang mengalami tekanan darah atau hb rendah boleh mengambil 2 biji vitalea sehari.

Sustained Release Vitamin C – Fungsi utama pengambilan vitamin c adalah untuk membantu penyerapan zat iron yang terdapat dalam vitalea. Jadi ia digalakkan telan sekaligus dengan vitalea demi untuk naikkan bacaan Hb. Selain itu ia melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
 
B Complex –  lengkap dengan folic asid yang mana sangat penting dalam penghasilan Hormon & sel- sel Darah merah dan penting untuk pembinaan tulang bagi mengelakkan kecacatan pada janin. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.
 
 
 
Buat anda yang ada masalah HB Rendah semasa hamil seperti kakma cuba lah ikhtiar dengan set hamil shaklee ni, In sya ALLAH anda pun akan dapat result seperti kakma. Kakma akan kongsikan cara makan yang betul dan tips2 yang kakma amalkan supaya anda tiada masalah HB Rendah semasa hamil.
 

Jika anda ingin dapatkan produk ini boleh hubungi kakma , klik sini utk whatsapp http://kakmashaklee.wasap.my/  

 
SHAKLEE Independent Distributor
Maisarah (ID 887111)
No Tel: 019-3624134
Email: kmshop143@gmail.com
COD area: kg padang balang, sentul , bandar baru sentul ,dato senu , jalan gombak , setapak ,gombak setia.