VITAMIN UNTUK ANAK ECZEMA

Ada ke vitamin untuk anak eczema ? Banyak sekarang kita dengar anak2 yang ada Eczema sejak baby seawal umur 3 bln. Kakma nak share Vitamin untuk anak eczema tetapi terlebih dahulu kakma nak ceritakan tentang Eczema.
Eczema adalah istilah umum untuk berbagai jenis keradangan kulit, juga dikenali sebagai dermatitis. Bentuk yang paling umum eczema adalah dermatitis atopik.

eczema



Eczema boleh berlaku kepada pelbagai lapisan usia, walaupun keadaan ini paling umum pada bayi, dan sekitar 85% orang memiliki onset sebelum usia 5 tahun. Eczema kekal akan mula hilang ketika usia 3 tahun mengikut purata separuh dari bayi yang terkena kesan. Ada juga yang menderita eczema seumur hidup.



10 cara menjaga dan merawat kulit eczema

Pesakit eczema sering mempunyai sejarah keluarga atau daripada keluarga yang mempunyai alergi lain, seperti asma atau hay fever. Eczema lebih cenderung berlaku kepada anak perempuan daripada anak laki-laki. Ini terjadi pada orang dari semua bangsa.

Antara langkah lain yang kita boleh cuba

 

  • Bagus kita menyimpan diari untuk melihat dan mengesah apakah yang mencetuskan eczema anak dan membincang ini dengan doktor.
  • Setengah pakar percaya yang pendedahan kepada makanan tertentu akan membuat eczema lebih teruk. Reaksi kepada makanan secara berasingan sudah tentu boleh ditangani dengan mengelakkan makanan itu, tetapi jangan tukarkan diet bayi kita secara drastik tanpa berbincang dengan doktor. Satu penyemakan semula kajian mendapati bahawa mengugurkan makanan tertentu seperti telur dan susu hanya membantu mereka yang sudah mempunyai alergi makanan yang disyaki. Hanya lebih kurang 10 peratus kanak-kanak yang mempunyai eczema terjejas oleh makanan.
  • Setengah doktor percaya bahawa kutu habuk rumah mencetuskan setengah kes eczema walaupun tiada bukti kukuh yang ini benar. Kita boleh cuba mengurangkan jumlah habuk bergerak merata rumah dengan menggunakan kain basah bukan bulu ayam untuk mengelap. Membasuh kain-kain katil diperbuat benang setiap minggu pada suhu yang tinggi (50 darjah C atau lebih) sangat membantu, sama seperti mengudarakan bilik bayi anda sehari sekali dan memvakum tilam sekali seminggu. Namun agak sukar untuk menghapuskan kutu habuk sama sekali dan ramai doktor percaya lebih baik memberi fokus kepada rawatan ekzema.
  • Pakaian jenis kain benang boleh membantu, tetapi wul dan benang sintetik boleh membuat keadaan lebih teruk.
  • Bilik yang panas boleh membuat ekzema lebih teruk, oleh itu pastikan kain-kain katil dan pakaian itu ringan dan berlapis, untuk membolehkan kita mengubahsuai suhu bayi dengan lebih mudah. Baca lagi tentang bagaimana memastikan bayi anda nyaman dalam cuaca hangat.
  • Pastikan kuku bayi pendek untuk mengelak iritasi kulit akibat menggaru.
Bagaimana Vitamin untuk anak eczema boleh membantu?
 
4 vitamin wajib untuk anak yang mengalami eczema ialah :

Meal Shakes : Berperisa Vanilla yang sangat lazat. Multivitamin dalam bentuk serbuk sangat disukai anak2 kerana senang dibancuh dengan minuman kegemaran anak2.Mealshake ini juga dapat melengkapkan nutrisi dalam badan anak2 lagi2 anak2 yang memilih makan dan tidak suka makan sayur.
 penting untuk pertumbuhan gigi.
Vitamin C : penting untuk tingkatkan imun badan anak2 dan juga

Omega Guard – minyak ikan terbaik yang Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
 
Herbal Blend Cream : super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.Krim ini sangat semulajadi dan selamat digunakan sejak dari bayi kerana bebas steroid dan juga bebas paraben.

Kisah ibu yang sedih melihat anaknya ada masalah kulit yang serius

Vitamin untuk anak eczema
Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.
 
Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.
 
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*
 

10 CARA MENJAGA DAN MENGATASI KULIT ECZEMA

Kulit Eczema memang banyak terjadi sejak akhir-akhir ini, Oleh itu Kakma nak kongsikan 10 cara menjaga dan mengatasi kulit eczema terutamanya baby. Memang tak di nafikan memang rumit untuk menjaga dan mengatasi kulit eczema terutamanya baby dan kanak2, banyak pantang larang yang perlu kita ikut. Kalau kita tak jaga memang boleh jadi makin teruk, memang sedih tengok lagi2 kalau baby.
 
10 cara menjaga dan mengatasi kulit eczema
 
10 cara menjaga dan mengatasi kulit eczema
 
1) Elakkan penggunaan sabun mandi, bahan kimia atau sabun pencuci pakaian yang terlalu kuat atau boleh menghakis kulit. seperti ” bubble bath” , garam mandian ( bathing salts ) atau minyak wangi boleh menyebabkan inflamasi lebih teruk. Jika salah guna produk keadaan akan bertambah teruk.
2) Jangan menggaru, menggosok dan mengopek kulit. Ia akan semakin teruk dan lambat sembuh.
3) Sentiasa menyapu krim dan pelembap pada bahagian kulit yang ekzema.

4) Bagi mereka yang ada masalah kulit eczema elakkan pakaian yang diperbuat daripada bulu (wool) dan linen, pakaian ini boleh menyebabkan kulit lebih gatal. Pakaian yang diperbuat daripada kapas adalah terbaik.
 
5) Jangan teredah terlalu lama dalam persekitaran yang terlalu panas atau sejuk, ini kerana kulit yang ada eczema tidak tahan panas dan terlalu sejuk ia akan menyebabkan kulit terlampau kering dan sakit.
 
6) Jauhi mainan yang berbulu (soft toys) ini kerana kulit eczema sangat sensitif kepada mainan yang berbulu.
 
7) Elakkan penggunaan penyapu atau feather duster. Penyapu sebegini akan menyebabkan habuk berterbangan. Gunakan kain lap yang lembab untuk membersihkan permukaan yang berdebu.
 
8) Elakkan daripada menggunakan karpet di rumah, ini kerana karpet akan mudah memeragkap habuk.
 
9) Elakkan daripada memelihara binatang, terutamanya binatang berbulu.
 
10) Kuatkan sistem imun badan, kalau baby usahakan bagi hanya susu ibu dan jika kanak2 boleh lah bagi vitamin untuk upkan imun badan mereka.