Bagaimana Suplemen CoQ10 Meningkatkan Kecergasan Kita

  1. Saya ingin kongsikan apa yang di kongsikan oleh Dr. Zubaidi di FB wall beliau mengenai bagaimana suplemen CoQ10 membantu meningkatkan kecergasan kita.

SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU MENINGKATKAN KECERGASAN KITA

Jika mengalami rasa lemah, mudah penat dan cepat mengantuk, mungkin kita kekurangan CoQ10 dalam tubuh kita. Bagaimana nutrient ini membantu pesakit jantung?

“Salam doctor. Saya mudah mengalami keletihan dan mudah mengantuk. Rasa macam tiada bertenaga. Saya sudah buat pemeriksaan doctor, dan doctor mengesahkan tekanan darah saya normal, saya tidak mengalami diabetis dan tahap kolestrol juga normal. Pemeriksaan ECG juga normal. Cuma degupan jantung saya agak perlahan walaupun doctor kata ia normal. Nadi saya antara 60-70 beat/minit. Doktor mencadangkan agar saya mengambil suplemen CoQ10. Cuma dia tidak menerangkan bagaimana saya dapat manfaat dari pengambilan CoQ10. Mohon pencerahan. Terima kasih”

Coenzyme Q10 (juga disebut sebagai CoQ10 atau Q10 saja) adalah suplemen yang baik untuk mereka yang mengalami rasa lemah, mudah penat dan cepat mengantuk.

CoQ10 adalah nutrient yang mengandungi banyak unsur antioksida yang melawan radikal bebas yang merosakkan system kardiovaskular. Ia juga amat diperlukan dalam “mitochondria” (pusat penghasilan tenaga) yang berada dalam sel. Jadi CoQ10 sangat perlu sebagai antioksida dan juga nutrient yang penting dalam penghasilan tenaga. Kedua-dua fungsi CoQ10 ini akan meningkatkan meningkatkan fungsi jantung dan meningkatkan kesihatan jantung.

Bagaimana nak dapatkan CoQ10 ini?

Shaklee ada menghasilkan produk terbaru yang di manakan CoQ Trol Plus yang mana di dalam CoQ Trol ni ada 100mg CoQ10 yang sangat diperlukan oleh badan kita.

Baca lanjut mengenai CoQ Trol Plus

Bagaimana nak dapatkan CoQ TRol?

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi ni

 

Kepentingan CoQ10 Untuk Badan Manusia

Apa itu CoQ10? Apa kepentingan CoQ10  untuk badan manusia? CoQ10 atau nama lainnya Coenzyme Q10 sangat penting sebagai penjana tenaga dalam tubuh kita. Anggota badan kita yang terdapat CoQ10 tinggi ialah jantung , paru-paru , otak, buah pinggang dan lain lain.

Jantung paling banyak mengandungi CoQ10

Berapa banyak CoQ10 yang badan kita perlukan?

Kajian menunjukkan badan kita memerlukan 100mg CoQ10 setiap hari bagi memenuhi keperluan badan sihat. CoQ10 memang di hasilkan secara semulajadi oleh badan kita namun penghasilannya merosok selari dengan usia dan gaya hidup juga menjejaskan penghasilannya. Semasa Usia kita 20 tahun ,tubuh sudah mulai sukar untuk hasilkan Co 10.

CoQ10 ni sangat penting, kalau kita tak cukup setiap hari kita akan letih lesu badan pun cepat jatuh sakit lagi2 jantung sangat perlukan COQ10 ni.. Lagi2 kita terdedah dengan pencemaran, radikal bebas & ubat-ubatan, lagi la banyak hilang CoQ10 dlm badan kita.

Kepentingan CoQ10 dalam kehidupan kita

Tenaga yang berkekalan – Kandungan CoQ  10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel dan membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Dengan ini kita boleh menjalani rutin hadian dengan bertenaga, cergas dan berkeyakinan , Kepentingan CoQ10

  • meningkatkan kekuatan otot
  • mempercepatkan pemulihan luka2.

Peredaran Darah yang Sihat – CoQ10 memang banyak terdapat di organ yang menggunakan tenaga yang banyak seperti jantung. Peredaran darah kita yang sihat menunjukkan jantung kita kuat dan sihat. Untuk mengekalkan jantung yang sihat kita memerlukan CoQ10 bagi membantu

  • Menguatkan otot- otot jantung
  • Menyokong fungsi jantung yang sihat
  • Meningkatkan paras tenaga utk mereka yang ambil statin

Sistem reproduksi yang sihat – bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif , CoQ10 juga juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum, Pengambilan CoQ10 membantu :

  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat
  • meningkatkan pergerakan sperma
  • meningkatkan kualiti Ovum
KES STUDY – Kajian di lakukan ke atas segolongan lelaki yang ada masalah kesuburan

Kulit yang sihat – CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit kita dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri jadi kulit kita akan kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu;

  • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan
  • Meningkatkan tekstur kulit.

Meningkatkan Fungsi Kongnitif – Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ 10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid di dalam otak iaitu salah satu punca utama penyakit Alzheimer CoQ10 bantu kekalkan kesihatan sel sel otak dan tingkatkan memori , tumpuan serta minda. Kepentingan CoQ10

  • Menjana fungsi otak yang sihat
  • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak

Bagaimana nak dapatkan CoQ10

Dah bacakan kepentingan CoQ10 ni untuk tubuh kita. so Macam mana nak dapatkan 100mg CoQ10 setiap? Untuk dapatkan jumlah CoQ10 yang cukup setiap hari, untuk keperluan badan kita perlu makan.

🐄 3 KG daging merah

🥄 100 sudu minyak kanola

🥦 28 CAWAN brokoli rebus atau

🥜 1 BOTOL peanut butter

sanggup kita makan ni setiap hari? tak sanggup dan tak mampu? kan senang kita ambil sebiji CoQ TRol setiap hari. Sebiji CoQ TRol bekalkan 100mg CoQ10

CoQ TRol
Bagaimana nak dapatkan CoQ TRol?

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi ni