CARA TURUNKAN BACAAN KOLESTROL JAHAT

Ada banyak cara turunkan bacaan koletsrol Jahat, Salah satunya ialah dengan mengamalkan Bawang putih. Makan ubat kolestrol juga merupakan cara turunkan bacaa kolestrol jahat. Tapi kita tahu kan tak elok sebenarnya kita bergantung kepada ubat mungkin ada kesan buruk di masa hadapan jika berterusan bergantung kepada ubat.Ramai dikalangan kita mengalami masalah bacaan kolestrol jahat (kolestrol LDL) ini terjadi kerana faktor pemakanan seharian kita yang tinggi kandungan Kolestrol

vitamin untuk kolestrol

Kandungan Phytocol-St

Shaklee telah memperkenalkan produk terbaru yang dibuat khas untuk turunkan bacaan kolestrol jahat iaitu PHYTOCOL-ST. Phytocol-st berfungsi menurunkan bacaan kolestrol jahat (LDL) secara semulajadi yang mana produk ini dihasilkan daripada gabungan kuat sterol dan stanol yang wujud secara semulajadi di dalam tumbuhan, buahan , sayuran dan bijirin. Phytocol -ST shaklee ini adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol ( sterol dan stanol tumbuhan) setiap hari. Sterol dan Stanol tumbuhan telah dibuktikan secara klinikal di dalam lebih 80 kajian yang mana mampu turunkan bacaan kolestrol jahat (LDL).

Untuk dapatkan kandungan 2000mg Fitosterol di dalam Phytocol -St shaklee yang kita makan setiap hari , kita perlu memakan 200 batang lobak merah atau 70 keping roti gandum ataupun 425 biji tomato.Saya yakin sudah tentu kita tidak dapat memakan sebegitu banyak lobak merah atau tomato setiap hari bagi mendapatkan jumlah 2000mg Fitosterol yang diperlukan oleh badan kita. Oleh itu memilih Phytocol-St Shaklee adalah pilihan yang bijak untuk turunkan bacaan kolestrol jahat anda.


Fungsi Sterol dan Stanol di dalam Pyhtocol-St


Sterol dan stanol boleh didapati melalui makanan yang dimakan atau supplemen.Oleh kerana struktur sterol dan stanol yang sama dengan kolestrol maka sterol dan stanol akan bersaing dengan kolestrol untuk proses penyerapan di dalam Usus.Sterol dan Stenol tumbuhan ini akan terikat kepada reseptor di dalan usus dan akan meninggalkan kolestrol di belakang dengan ini hanya sedikit kolestrol akan diserap di dalam tubuh dan juga hanya sedikit akan dibebaskan di dalam salur darah. Ini bermakna semakin banyak Sterol dan Stanol (fitostrol) yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk turunkan bacaan kolesterol jahat (LDL) anda. Jika badan kita tidak mendapat Sterol dan Stenol yang mencukupi bagi proses di atas maka kolestrol yang diserap di dalam badan dan salur darah akan lebih tinggi dan inilah yang membuatkan bacaan Kolestrol LDL menjadi tinggi.Tahap kolestrol yang tinggi adalah faktor utama mendapat penyakit jantung oleh itu sangat penting kita mengurangkan keseluruhan kolestrol dan kolestrol LDL di dalam badan kita dengan membekalkan sterol dan stenol dengan memilih Phytocol- St shaklee.

Bagaimana cara nak dapatkan Pyhtocol-ST

Dapatkan Phytocol-st anda untuk turukan bacaan kolestrol jahat bagi mengelak dari penyakit yang lebih bahaya seperti strok dengan hanya klik di sini anda akan terus membuat belian terus ke sistem shaklee dan shaklee akan pos Phytocol-st ini terus ke alamat anda.


Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana saya adalah Pengedar Sah Shaklee Gombak dan Sentul serta kawasan sekitar. 

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji 
 Call/ Whatsapp : 019 3624134 
 Email : Kmshop143@gmail.com 
 FB : Mai Md saupi