CARA KAWAL STRESS DENGAN SELAMAT

Anda mencari cara kawal stress dengan selamat? yer ada caranya. Stress jika kita tidak kawal memang boleh membawa kemudaratan.Kakma ingi kongsikan kisah bagaimana Puan  NAJAH BAHIR  kawal stress dengan selamat.

Kisah Puan Najah Bahir

Saya seorang yang bole juga dipanggil OCD, so apabila melakukan sesuatu kerja saya sangat pentingkan kesempurnaan dan ‘crash my head’ untuk melakukan yang terbaik. Bagi saya kalau tak dapat lakukan sesuatu dengan terbaik, baik tak payah buat langsung.

Pada masa yang sama saya juga sejenis yang risau kalau saya ada melukakan hati orang dengan kata-kata atau perbuatan. Disebabkan itu, saya menjadi seorang yang ‘overthinking’. Jadi saya selalu sakit kepala. Perkara ni menjadi lebih teruk pada 2011, apabila syarikat keluarga saya menghadapi satu kejatuhan.Jadi saya memang jadi serabut dan banyak berfikir sehingga saya boleh rasakan urat kepala merentap mungkin kerana stress. Saya dapat rasakan saya selalu berdebar-serabut dan urat merentap dikepala apabila saya banyak memikir.

Berkenalan dengan Vitamin

Saya sangat bersyukur pada 2012, selapas melahirkan anak pertama saya berjumpa dengan Shaklee. Sebenar saya beli ESP untuk banyakkan susu maklumlah kerja audit selalu ke sana ke mari tak sempat nak mengepam mengikut masa dan sentiasa bergerak. Ditambahkan lagi saya sambung belajar master pada masa yang sama membuatkan saya menjadi lebih stress untuk bahagikan masa. Sejak mengenali Shaklee saya terbaca tentang vitamin ‘antistress’ Shaklee iaitu B-Complex.

Stress ni jika tidak dibendung dan diurus akan membawa padah dan menyebabkan penyakit lain. Dengan kesedaran itu, saya cuba mengambil B complex sebijik setiap hari dan saya dapat rasakan perbezaan saya tidak lagi sakit kepala seperti dulu sampai sekarang tiada lagi rentapan di kepala, jantung saya tidak lagi sentiasa berdebar dan tak mudah serabut.

Alhamdulillah syukur dengan izin Allah saya rasa tenang dan boleh uruskan stress dan emosi dengan lebih baik berbanding dulu terutama sekali semasa hendak menghadapi peperiksaan.

Maklumlah saya juga bekerja pada masa yang sama menguruskan keluarga dan anak di mana merupakan sesuatu yang agak mencabar bagi saya. Setiap kali saya rasa stress saya akan telan B-compleks. Saya bukan seorang yang suka akan ubat atau supplement tetapi saya percaya dengan Shaklee setelah mencuba ESP dan saya dapati shaklee mengeluarkan vitamin yang organik dan telah membuat banyak kajian sebelum sesuatu produk itu dikeluarkan serta ada KKM dan Halal Jakim.

Mencegah lebih baik daripada mengubati.

Saya ingin menyeru rakan-rakan sekalian agar janganlah kita terlalu berkira di dalam mendapatkan makanan tambahan seperti supplement ini untuk kesihatan diri kita dan keluarga.

Dan juga jangan juga mengambil mudah terhadap kesihatan terutamanya stress ni kerana ia akan memudaratkan dan menyesal dikemudian hari. Tambahan, sekarang banyak sangat penyakit datangnya daripada stress dan salah satu daripadanya adalah ‘ Anxiety disorder ‘ yang agak popular sekarang. Hati- hatinya rakan-rakan, Stress ini pembunuh dalam senyap.

CARA ORDER B COMPLEK SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik  B complek ini dan membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 – Anda hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *