Cara Elak Serangan Gout Dari Berulang

Pernah kena Serangan Gout?  atau ada keluarga terdekat pernah kena Serangan Gout?

Bagi yang pernah kena Serangan Gout mesti tahu kan betapa sakitnya, Sakit Gout ni boleh datang tiba-tiba dan berlarutan. Selalunya mereka yang kena Serangan Gout ni memang sampai tak boleh berjalan memang seksa sangat sakitnya berdenyut- denyut , mencucuk dan panas di bahagian sendi terutamanya bahagia ibu jari kaki.

Punca Sakit Gout  <—— klik sini

Kakma nak kongsikan Testimoni dari puan Zainab yang kisah neneknya yang sudah lama mengidap sakit Gout paling teruk 2017 gout menyerang sangat kerap.

Alhamdulillah Serangan Gout nenek beliau berkurangan selepas konsisten amalkan vivix shaklee.

Tanda Tanda Gout dan Cara Merawat Sakit Gout <—  Klik sini

Jom baca kisah beliau yang kakma ambil dari page SUPERMOM SHAKLEE STORY

TESTIMONI  : ZAINAB MUHAMMAD

SERANGAN GOUT BERKURANGAN SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX

 

Assalamualaikum w.b.t

Saya ingin menceritakan kesan pengambilan Vivix kepada nenek suami saya, Limah bt Abdullah yang berusia 86 tahun. Nenek merupakan penghidap gout sejak dulu lagi dan juga mengalami masalah darah tinggi. 

Gout kerap menyerang nenek sejak tahun 2017. Sangat kerap sehinggakan beliau pernah demam akibat bengkak pada kaki. Apabila beliau tersalah makan sudah pasti, gout bertandang.

Beliau terpaksa berpantang daripada makan seafood, kekacang, dan sebarang makanan yang boleh galakkan gout berulang.

8 Makanan Perlu Dielak Bagi Pesakit Gout <—- klik sini

Kesian melihat nenek apabila gout menyerang sehingga tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah. Kami pernah membawanya berjumpa doktor. Walaupun dah makan ubat anti radang, gout masih menyerang 2 minggu kemudian. 

Sehinggalah pada 23 November 2017, saya menyarankan suami supaya membelikan Vivix untuk nenek sebagai suplemen harian. Bulan pertama amalkan Vivix, nampak kesan positif berlaku ke atas beliau. Beliau nampak cergas sedikit berbanding sebelum ini. 

Pada 12 Januari 2018, kami ke Kuantan untuk menziarahi saudara dan nenek ikut sekali. Kami juga bimbang dan risau, takut nenek akan sakit pinggang jika berlama-lama dalam kereta. Maklumlah, perjalanan ke Kuantan mengambil masa 3 jam. Tapi, nenek tetap cergas & tidak mengadu sakit. Jika ditanya sama ada sakit atau tidak, pastinya beliau akan jawab begini.

“Sakit juga, tapi tak macam dulu dah.” 

Bayangkanlah usia nenek sudah tua, badan pun dah sakit-sakit. Nak hilangkan sakit-sakit tersebut memang ambil.masa yang lama. 

Kini dah botol ketiga Nenek amalkan Vivix. Pada usia nenek dah menghampiri 90an, beliau masih gagah. Semasa kenduri 3 Mac 2018, anak-anak sedara terkejut melihat beliau masih gagah & boleh berjalan. Sedangkan sebelum itu, terpaksa dipapah dan sering mengadu sakit.

Walaupun dah amalkan Vivix, kami juga berikan ubat gout apabila beliau rasa bengkak. Hal ini kerana Vivix bukannya ubat tapi hanyalah suplemen untuk bantu lengkapkan nutrisi disamping boleh mencegah. 

Kami pun happy bila beliau tak mengadu sakit seperti sebelum ini. InshaAllah kami akan terus konsisten berikan beliau Vivix supaya beliau memiliki kesihatan yang baik setiap masa. 

Inilah Shaklee Effect Nenek saya & Vivix

*********************************************************************************************

Seronokkan bila tengok orang yang kita sayang sihat. Apapun untuk serangan Gout dari berulang kita perlu ambil tahu makanan yang perlu kita elakkan dari ambil.

SUPLEMEN SAKIT GOUT
VIVIX
  • Bersifat anti oksida bagi melindungi badan dan sel daripada rosak akibat asid urik
  • Membantu menurunkan bacaan asid urik dalam darah.
  • Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glytacon End Product ). Maksudnya Vivix mengelakkan pengumpulan protein hasil pengikatan gula & protein berlebihan dalam badan yang mengundang penyakit salur darah
  • Meningkatkan penghasilan tenaga supaya pesakit rasa bertenaga ini kerana Orang sakit biasanya lemah disebabkan tekanan fizikal & mental.

TESTIMONI VIVIX

Lagi Testimoni Sembuh Sakit Gout <—— KLIK SINI

BAGAIMANA NAK DAPATKAN VIVIX?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell  —>  ( klik sini ) . VIVIX Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji.

HUBUNGI SAYA

 

  • Call/ Whatsapp : 019 3624134 
  • Email: kmshop143@gmail.com
  • FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “ VIVIX ” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta . 

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *