4 Cara Banyakkan Susu Ibu

Kakma nak kongsikan cara banyakkan susu ibu, mungkin anda ada masalah kurang susu ibu dan berniat untuk menyusu bayi sepenuhnya selama 2 tahun.

 

 

 

 

 

 

Mungkin cara banyakkan susu ibu yang kakma akan kongsikan ini dapat bantu anda ini kerana kakma sendiri telah amalkannya sehingga kakma berjaya susukan anak kakma dengan susu ibu selama lebih 2 tahun.

Cara Banyakkan Susu Ibu

Makan makanan Seimbang

Cara banyakkan susu ibu ialah dengan mengambil makanan seimbang dan lengkap semasa sarapan, makan tengahhari dan makan malam. Makanan yang seimbang dan lengkap tidak semestinya banyak tapi mesti mengikut keperluan badan kita. Apa yang kita makan akan menentukan penghasilkan susu ibu. Ada sesetengah ibu sangat menjaga makan kerana takut gemuk tanpa menghiraukan keperluan zat dan nutrisi badan. Badan yang tidak dapat nutrisi yang cukup memang akan mengganggu penghasilan susu ibu.

Minum Air Kosong

Mesti minum air kosong dengan banyak yang mana air sangat penting untuk badan kita, seperti yang kita tahu seeloknya kita minum air mengikut berat badan kita iaitu setiap 25kg mesti minum 1 liter air kalau berat badan 50kg mesti minun tidak kurang 2 liter air sehari itu bagi orang biasa tapi kalau kita ibu menyusu perlu minum lebih bagi membantu penghasilan susu yang berkualiti. Air juga membantu kita untuk membuang segala toksik dalam badan kita melalui perkumuhan dan peluh kalau badan kita tak cukup air proses perkumuhan pun terganggu. Bila proses pembuangan toksik lancar badan ibu pun sihat dan susu yang dihasilkan pun berkualiti.

Kerap Kosongkan Breast

Konsep susu ibu ialah demand on supply, kerap kita menyusu dan kosongkan breast makin banyak susu akan di hasilkan. Seeloknya ibu menyusukan bayi dan pum susu setiap 2 jam sekali.

Mengambil makanan tambahan

Kakma memilih pengambil supplement ini kerana kita tidak jamin makanan seharian kita cukup untuk keperluan badan kita seperti yang kita tahu banyak makanan sekarang yang segera. Contohnya ayam yang kita makan selalunya di suntik untuk mempercepatkan pembesaran melainkan kita makan ayam organik atau ayam kampung. Sayur pun sekarang ini banyak menggunakan racun sebab tu kita tengok sayur cantik elok tiada yang rosak. Kakma teringat Mak selalu pesan kalau nak beli sayur pilih yang ada kesan dimakan ulat kerana sayur itu tidak diracun.

Supplement yang kakma ambil adalah

 

Vitalea

Vitalea ialah multivitamin yang lengkap bagi melengkapkan keperluan nutrisi badan si ibu, ia juga membantu beri tenaga kepada ibu. Bila badan ibu bertenaga susu ibu pun dapat dihasilkan.

B Complek

B complek bagi kakma ia sangat penting kerana B complek membantu dalam menukarkan makanan kepada tenaga dan mencegah makanan kita bertukar menjadi gula yang boleh membawa kepada kencing manis. B complek juga mengelakkan kita daripada stress, kalau kita stress ia boleh mengganggu pengeluaran susu ibu.

Ostematrik

Kalsium sangat penting  ini kerana salah satu nutrisi penting dalam susu ibu. Ostematrik juga sangat membantu mengelakkan sembelit dan bantu hilangkan lenguh2 badan ibu.

Omega Guard

Ia membantu meningkatkan kandungan DHA dalam susu ibu yang sangat penting bagi perkembangan otak baby dan dalam masa yang sama membantu melancarkan susu ibu dan memecahkan lemak dalam badan.

Alfalfa Complek

Alfalfa meransang hormon prolaktin bagi menghasilkan susu yang mana dikenali juga sebagai MILKBOSSTER.

ESP

ESP adalah sumber protein yang penting yang sangat diperlukan badan. Salah satu kandungan susu sbu adalah protein jadi ibu memang perlu ambil protein yang secukupnya bagi membantu pengasilan susu ibu yang banyak. Ia juga memberi tenaga segera kepada ibu.

Baca lanjut Di sini

 

Buat ibu-ibu yang menyusu jangan risau kerana jika ibu-ibu menjaga makan dan makan makanan seimbang dan memastikan pengambilan air yang secukupnya serta di bantu dengan pengambilan supplement badan ibu-ibu tidak akan gemuk malah akan mendapat berat badan ideal secara semulajadi.

Bagaimana nak dapatkan Set Menyusu Shaklee

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik di Sini membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

 

Cara kedua
Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma.

Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi