VITAMIN UNTUK ANAK ECZEMA

Ada ke vitamin untuk anak eczema ? Banyak sekarang kita dengar anak2 yang ada Eczema sejak baby seawal umur 3 bln. Kakma nak share Vitamin untuk anak eczema tetapi terlebih dahulu kakma nak ceritakan tentang Eczema.
Eczema adalah istilah umum untuk berbagai jenis keradangan kulit, juga dikenali sebagai dermatitis. Bentuk yang paling umum eczema adalah dermatitis atopik.

eczemaEczema boleh berlaku kepada pelbagai lapisan usia, walaupun keadaan ini paling umum pada bayi, dan sekitar 85% orang memiliki onset sebelum usia 5 tahun. Eczema kekal akan mula hilang ketika usia 3 tahun mengikut purata separuh dari bayi yang terkena kesan. Ada juga yang menderita eczema seumur hidup.10 cara menjaga dan merawat kulit eczema

Pesakit eczema sering mempunyai sejarah keluarga atau daripada keluarga yang mempunyai alergi lain, seperti asma atau hay fever. Eczema lebih cenderung berlaku kepada anak perempuan daripada anak laki-laki. Ini terjadi pada orang dari semua bangsa.

Antara langkah lain yang kita boleh cuba

 

  • Bagus kita menyimpan diari untuk melihat dan mengesah apakah yang mencetuskan eczema anak dan membincang ini dengan doktor.
  • Setengah pakar percaya yang pendedahan kepada makanan tertentu akan membuat eczema lebih teruk. Reaksi kepada makanan secara berasingan sudah tentu boleh ditangani dengan mengelakkan makanan itu, tetapi jangan tukarkan diet bayi kita secara drastik tanpa berbincang dengan doktor. Satu penyemakan semula kajian mendapati bahawa mengugurkan makanan tertentu seperti telur dan susu hanya membantu mereka yang sudah mempunyai alergi makanan yang disyaki. Hanya lebih kurang 10 peratus kanak-kanak yang mempunyai eczema terjejas oleh makanan.
  • Setengah doktor percaya bahawa kutu habuk rumah mencetuskan setengah kes eczema walaupun tiada bukti kukuh yang ini benar. Kita boleh cuba mengurangkan jumlah habuk bergerak merata rumah dengan menggunakan kain basah bukan bulu ayam untuk mengelap. Membasuh kain-kain katil diperbuat benang setiap minggu pada suhu yang tinggi (50 darjah C atau lebih) sangat membantu, sama seperti mengudarakan bilik bayi anda sehari sekali dan memvakum tilam sekali seminggu. Namun agak sukar untuk menghapuskan kutu habuk sama sekali dan ramai doktor percaya lebih baik memberi fokus kepada rawatan ekzema.
  • Pakaian jenis kain benang boleh membantu, tetapi wul dan benang sintetik boleh membuat keadaan lebih teruk.
  • Bilik yang panas boleh membuat ekzema lebih teruk, oleh itu pastikan kain-kain katil dan pakaian itu ringan dan berlapis, untuk membolehkan kita mengubahsuai suhu bayi dengan lebih mudah. Baca lagi tentang bagaimana memastikan bayi anda nyaman dalam cuaca hangat.
  • Pastikan kuku bayi pendek untuk mengelak iritasi kulit akibat menggaru.
Bagaimana Vitamin untuk anak eczema boleh membantu?
 
4 vitamin wajib untuk anak yang mengalami eczema ialah :

Meal Shakes : Berperisa Vanilla yang sangat lazat. Multivitamin dalam bentuk serbuk sangat disukai anak2 kerana senang dibancuh dengan minuman kegemaran anak2.Mealshake ini juga dapat melengkapkan nutrisi dalam badan anak2 lagi2 anak2 yang memilih makan dan tidak suka makan sayur.
 penting untuk pertumbuhan gigi.
Vitamin C : penting untuk tingkatkan imun badan anak2 dan juga

Omega Guard – minyak ikan terbaik yang Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
 
Herbal Blend Cream : super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.Krim ini sangat semulajadi dan selamat digunakan sejak dari bayi kerana bebas steroid dan juga bebas paraben.

Kisah ibu yang sedih melihat anaknya ada masalah kulit yang serius

Vitamin untuk anak eczema
Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.
 
Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.
 
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*
 

One Reply to “VITAMIN UNTUK ANAK ECZEMA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *