CARA SEMAK NO KELULUSAN KKM PRODUK SHAKLEE

Cara semak no kelulusan KKM anda tahu tak caranya? Tahu tak? salah satu perkara wajib yang kita perlu ambil berat sebelum makan atau pakai sesuatu produk ialah mestilah lulus KKM. Ramai yang tidak tahu cara untuk semak no kelulusan KKM yang mana betul ke produk yang ingin dibeli lulus KKM.Seperti yang kita tahu sekarang ni banyak sangat produk dipasaran dan yang menyedihkan ada yang claim produk mereka lulus KKM sedangkan mereka hanya menghantar permohonan kelulusan dan keputusan belum pun keluar.

 Cara semakan no kelulusan KKK produk Shaklee

Jadi kakma ingin kongsikan Cara semak kelulusan KKM produk shaklee, kenapa shaklee? Mesti lah shaklee kan kakma jual shaklee, tapi jangan risau cara yang kakma kongsikan ni anda boleh juga semak untuk produk lain, sama je caranya.
 
Ok apa yang perlu anda periksa terlebih dahulu ialah cari no KKM yang ada di produk yang anda ingin semak.

Contoh Cara Semakan

Kakma ambil contoh Omega Guard shaklee.
 
Ini Omega Guard shaklee
Nampak tak no MAL #12015013NC
 
Ok bila dah ada no ni boleh lah kita buat semakan. Masuk ke web KKM iaitu Web NPRA
 
 
Kemudian pilih Quest Product Search
Pada product type, pilih samada product bahan kosmetik ataupun lain-lain.
 

 

 
Sama kan no MAL#  di web NPRA dengan  no MAL# di botol Omega guard. Ini membuktikan yang produk ini lulus KKM, anda boleh semak produk lain menggunakan cara di atas.
 

Sticker Hologram

Jika anda perasan ada sticker Hologram pada botol Omega dan botol2 vitamin shaklee yang lain.Jika anda nak tahu
Hologram adalah salah satu cara utk kkm menentukan keaslian produk yang ada di pasaran untuk keselamatan pengguna. 
 
Selalunya hologram bersifat lut sinar bewarna kebiruan. Di hologram ada nombor kkm produk mengikut kategori teesensiri samada makanan, produk kesihatan dan lain2. 
Perbezaan hologram palsu dan ori
Ori garisnya melintang dari atas ke bawah.Emboss asli kasar berbanding tiruan.Warna holgram lebih tajam berbanding tiruan yang pudar.
 
Ok anda dah tahu Cara semak no kelulusan KKM lepas ni boleh lah semak sendiri dan harap anda boleh lah gunakan shaklee tanpa was was lagi..jika anda nak tahu status halal shaklee boleh baca Di sini .
Jika nak beli shaklee boleh lah hubungi kakma 

One Reply to “CARA SEMAK NO KELULUSAN KKM PRODUK SHAKLEE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *