PERCUTIAN KE JEPUN YANG TAK AKAN DILUPAKAN

Percutian ke jepun, Alhamdulillah pada sabtu 20 Mei 2017 yang lepas kakma dan leader yang layak join trip mewah shaklee telah terbang ke Jepun  selama 7 hari.Jujur sebelum kakma kenal shaklee kakma tk pernah bermimpi akan dapat jejak kaki ke Jepun.

 
Sabtu 12 mei, sebelum berangkat

 

Kakma nak kongsikan betapa mewahnya trip shaklee ke jepun ini. Bermula dengan tiket penerbangan, penginapan, makanan, hadiah2 yang shaklee buat kejutan dan juga tempat2 yang kami pergi yang mana perlu di bayar untuk masuk semuanya shaklee tanggung 100%. Kami hanya siapkan diri dan duit untul shopping sahaja.Dan betapa shaklee baik sangat ada 4 kali shaklee tk dapat sediakan makan kerana aktiviti dan tempat yang susah nak cari restauran untuk kami shaklee akan bagi Elaun Makan..contohnya semasa kami pergi ke Disneyland Tokyo oleh kerana masing2 ada aktiviti so shaklee bagi elaun makan. 1 kali makan kami diberi 3000yen dan kami ada 4 kali makan sendiri makan jumlahnya adalah 12000yen. Apa lagi boleh lah tambah duit shopping.
Elaun Makan untuk 4 kali makan sendiri
Mengikut apa yang di katakan oleh tour guide kami yang di kenali sebagai Jojo makanan yang disediakan untuk deligasi shaklee selama seminggu ni sama dengan kos makan dia di jepun selema 5 tahun, terkejut kami.
 
Semasa kami sampai di tokyo kami telah menetap di Imperial Hotel tokyo Jepun.. Pada malam kami sampai di hotel shaklee telah adakan welcome dinner untuk kami semua dah paling terharu bila kami dapat berjumpa dengam Dr.Kojima yang mana beliau adalah Doktor Pakar Imun yang mencipta Nutriferon hasil daripada kajian selama 40 tahun.
 
 
Keesokkan harinya semasa kami dalam perjalanan menuju untuk melawat Tokyo metropolitan dan Hq shaklee Jepun Jojo telah mengucapkan rasa terharu iaitu “Because of u, I have a chance to stay here (imperial hotel)” sambil melutut kat lantai tanda terima kasih terharu.
Beliau menyatakan saiz bilik di Imperial hotel sama besar dengan kebanyakkan rumah2 sewa di jepun.

Menginap di Imperial Hotel Tokyo Jepun
 selama 3hari 3 malam
 
Satu lagi yang kakma dapat tahu Shaklee satu2nya MLM yang bawa delegasinya pergi melawat snow Wall ni Alpine route di Tatayama.Lagi best kami disediakan bilik solat khas di atas sana yang mana shaklee sewa bilik hotel khas untuk delagasi muslim solat jamak zohor dan asar.Makan tengahhari juga di sedikan di hotel terbaik di atas Alpine Route boleh bayang lah kan kos makan mesti mahal kalau atas puncak sana

 

 



Pemandangan semasa menaiki Bas menuju ke puncak


Terharu kali pertama dapat pegang salji

Dan lagi terharu dan bertuah sangat bila shaklee request khas tapak strawberry park untuk tanamkan khas untuk kami.Ini kerana musim strawberry telah habis jadi shaklee tempah khas 2 tapak strawberry park untuk kami sahaja.Kami dibenarkan makan sebanyak mana yang kami nak selama berada di strawberry park ini. Strawberry jepun sangat best bagi kakma.
Kami juga di bawa melawat Pink Mosse yang berada berdekatan kaki gunung fuji.Cantik sangat bunga2 kat sana. Bagi peminat pink macam kakma memang heaven lah dapat pergi ke sini.
 

 

 

 

 

 

 
Satu pengajaran yang kakma dapat bila pergi jepun ni negaranya bagi kakma sangat selamat dan bersih, sepanjang kakma berada di sana kakma tak jumpa 1 sampah pun. Trip ni buat kakma nak datang lagi ke jepun kalau dan berimpian untuk bawa family pulak datang. Tapu jika datang sendiri memang berbeza dengan trip yang shaklee bawa ini kerana trip shaklee sangat mewah. Pesan kakma jika kita buat betul2 shaklee semua kita ada peluang yang sama untuk join trip.mewah shaklee yang akan datang.
 

One Reply to “PERCUTIAN KE JEPUN YANG TAK AKAN DILUPAKAN”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *