BAGAIMANA SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU MENINGKATKAN KECERGASAN KITA

  1. Saya ingin kongsikan apa yang di kongsikan oleh Dr. Zubaidi di FB wall beliau mengenai bagaimana suplemen CoQ10 membantu meningkatkan kecergasan kita.

SUPLEMEN CoQ10 MEMBANTU MENINGKATKAN KECERGASAN KITA

Jika mengalami rasa lemah, mudah penat dan cepat mengantuk, mungkin kita kekurangan CoQ10 dalam tubuh kita. Bagaimana nutrient ini membantu pesakit jantung?

“Salam doctor. Saya mudah mengalami keletihan dan mudah mengantuk. Rasa macam tiada bertenaga. Saya sudah buat pemeriksaan doctor, dan doctor mengesahkan tekanan darah saya normal, saya tidak mengalami diabetis dan tahap kolestrol juga normal. Pemeriksaan ECG juga normal. Cuma degupan jantung saya agak perlahan walaupun doctor kata ia normal. Nadi saya antara 60-70 beat/minit. Doktor mencadangkan agar saya mengambil suplemen CoQ10. Cuma dia tidak menerangkan bagaimana saya dapat manfaat dari pengambilan CoQ10. Mohon pencerahan. Terima kasih”

Coenzyme Q10 (juga disebut sebagai CoQ10 atau Q10 saja) adalah suplemen yang baik untuk mereka yang mengalami rasa lemah, mudah penat dan cepat mengantuk.

CoQ10 adalah nutrient yang mengandungi banyak unsur antioksida yang melawan radikal bebas yang merosakkan system kardiovaskular. Ia juga amat diperlukan dalam “mitochondria” (pusat penghasilan tenaga) yang berada dalam sel. Jadi CoQ10 sangat perlu sebagai antioksida dan juga nutrient yang penting dalam penghasilan tenaga. Kedua-dua fungsi CoQ10 ini akan meningkatkan meningkatkan fungsi jantung dan meningkatkan kesihatan jantung.

Bagaimana nak dapatkan CoQ10 ini?

Shaklee ada menghasilkan produk terbaru yang di manakan CoQ Trol Plus yang mana di dalam CoQ Trol ni ada 100mg CoQ10 yang sangat diperlukan oleh badan kita.

  1. Baca lanjut mengenai CoQ Trol Plus
Bagaimana nak dapatkan CoQ TRol?

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi ni

 

PENGEDAR VIVIX SHAKLEE SENTUL

Pengedar Vivix Shaklee sentul. anda nak dapatkan Vivix shaklee? Berada area sentul kuala lumpur?

Dapatkan vivix shaklee daripada saya. Saya merupakan pengedar Vivix shaklee sentul hubungi saya Maisarah 0193624134

  • pengedar vivix shaklee sentul

Saya sudah 6 tahun menjadi pengedar Vivix Shaklee Sentul. Anda boleh dapatkan vivix shaklee secara COD dengan saya. Saya sentiasa ada Ready stok.

Saya akan hantar terus ke tempat anda.Saya akan consult anda cara betul untuk amalkan vivix shaklee mengikut keperluan dan masalah anda.

Jika anda berada luar Kuala Lumpur saya boleh juga hantar mengunakan perkhidmatan Poslaju.

Jika anda ingin dapatkan vivix shaklee murah anda boleh terus mendaftar dengan saya. Dengan menjadi ahli anda terus layak membeli semua produk shaklee dengan harga tak perlu lagi survey harga dan lagi seronok anda akan layak dapat bonus walau hanya untuk makan sendiri.

Agen Vivix Shaklee Sentul ,

Stokis Vivix Shaklee Sentul,
Vivix Shaklee COD Sentul,
Stokis Shaklee Sentul,
Agen Shaklee Sentul,
Ejen Shaklee Sentul,

Hubungi saya pengedar vivix shaklee sentul di talian 0193624134.

 

KEPENTINGAN CoQ10 UNTUK TUBUH BADAN KITA

Apa itu CoQ10? Apa kepentingan CoQ10  untuk badan kita? CoQ10 atau nama lainnya Coenzyme Q10 sangat penting sebagai penjana tenaga dalam tubuh kita. Anggota badan kita yang terdapat CoQ10 tinggi ialah jantung , paru-paru , otak, buah pinggang dan lain lain.

Jantung paling banyak mengandungi CoQ10

Berapa banyak CoQ10 yang badan kita perlukan?

Kajian menunjukkan badan kita memerlukan 100mg CoQ10 setiap hari bagi memenuhi keperluan badan sihat. CoQ10 memang di hasilkan secara semulajadi oleh badan kita namun penghasilannya merosok selari dengan usia dan gaya hidup juga menjejaskan penghasilannya. Semasa Usia kita 20 tahun ,tubuh sudah mulai sukar untuk hasilkan Co 10.

CoQ10 ni sangat penting, kalau kita tak cukup setiap hari kita akan letih lesu badan pun cepat jatuh sakit lagi2 jantung sangat perlukan COQ10 ni.. Lagi2 kita terdedah dengan pencemaran, radikal bebas & ubat-ubatan, lagi la banyak hilang CoQ10 dlm badan kita.

Kepentingan CoQ10 dalam kehidupan kita

Tenaga yang berkekalan – Kandungan CoQ  10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel dan membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Dengan ini kita boleh menjalani rutin hadian dengan bertenaga, cergas dan berkeyakinan , Kepentingan CoQ10

  • meningkatkan kekuatan otot
  • mempercepatkan pemulihan luka2.

Peredaran Darah yang Sihat – CoQ10 memang banyak terdapat di organ yang menggunakan tenaga yang banyak seperti jantung. Peredaran darah kita yang sihat menunjukkan jantung kita kuat dan sihat. Untuk mengekalkan jantung yang sihat kita memerlukan CoQ10 bagi membantu

  • Menguatkan otot- otot jantung
  • Menyokong fungsi jantung yang sihat
  • Meningkatkan paras tenaga utk mereka yang ambil statin

Sistem reproduksi yang sihat – bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif , CoQ10 juga juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum, Pengambilan CoQ10 membantu :

  • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat
  • meningkatkan pergerakan sperma
  • meningkatkan kualiti Ovum
KES STUDY – Kajian di lakukan ke atas segolongan lelaki yang ada masalah kesuburan

Kulit yang sihat – CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit kita dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri jadi kulit kita akan kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu;

  • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan
  • Meningkatkan tekstur kulit.

Meningkatkan Fungsi Kongnitif – Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ 10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid di dalam otak iaitu salah satu punca utama penyakit Alzheimer CoQ10 bantu kekalkan kesihatan sel sel otak dan tingkatkan memori , tumpuan serta minda. Kepentingan CoQ10

  • Menjana fungsi otak yang sihat
  • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak

Bagaimana nak dapatkan CoQ10

Dah bacakan kepentingan CoQ10 ni untuk tubuh kita. so Macam mana nak dapatkan 100mg CoQ10 setiap? Untuk dapatkan jumlah CoQ10 yang cukup setiap hari, untuk keperluan badan kita perlu makan.

🐄 3 KG daging merah

🥄 100 sudu minyak kanola

🥦 28 CAWAN brokoli rebus atau

🥜 1 BOTOL peanut butter

sanggup kita makan ni setiap hari? tak sanggup dan tak mampu? kan senang kita ambil sebiji CoQ TRol setiap hari. Sebiji CoQ TRol bekalkan 100mg CoQ10

CoQ TRol
Bagaimana nak dapatkan CoQ TRol?

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi ni

Pengedar Vivix Shaklee Kuala Lumpur, Agen Vivix Shaklee Sentul, Stokis Vivix Shaklee Setapak, Shaklee COD KL

Pengedar Shaklee,
Stokis Shaklee,
Agen Shaklee,
Ejen Shaklee,
Kedai Shaklee,
Shaklee COD,
Pengedar Shaklee Kuala Lumpur,
Stokis Shaklee Kuala Lumpur,
Agen Shaklee Kuala Lumpur,
Ejen Shaklee Kuala Lumpur,
Kedai Shaklee Kuala Lumpur,
Shaklee COD Kuala Lumpur,
Pengedar Vivix Shaklee Kuala Lumpur,
Agen Vivix Shaklee Kuala Lumpur,
Stokis Vivix Shaklee Kuala Lumpur,
Pengedar Vivix Shaklee,
Agen Vivix Shaklee,
Stokis Vivix Shaklee,
Ejen Vivix Shaklee,
Pengedar Shaklee Sentul,
Agen Shaklee Sentul,
Stokis Shaklee Sentul ,
Pengedar Vivix Shaklee Sentul,
Agen Vivix Shaklee Sentul ,
Stokis Vivix Shaklee Sentul,
Vivix Shaklee COD Sentul,
Pengedar Shaklee Sentul,
Stokis Shaklee Sentul,
Agen Shaklee Sentul,
Ejen Shaklee Sentul,
Kedai Shaklee,
Shaklee COD Sentul,
Farmasi Yang Menjual Produk Shaklee,
Shaklee Gombak,
Shaklee Setiawangsa,
Shaklee Sri Rampai,
Shaklee Sentul,
Beli Vivix Shaklee,
Vivix Shakle COD KL

CARA HILANGKAN JERAGAT DENGAN BERKESAN DAN SELAMAT

Macam mana cara hilangkan jeragat? Ada ke cara nak hilangkan jeragat dengan berkesan dan selamat?

 

Ramai yang ada masalah jeragat. Penting kita ambil tahu apa punca terjadinya jeragat. Bila tahu punca senang kita nak atasi masalah jeragat ni dan hilangkan jeragat dengan berkesan.

TONTON VIDEO INI UNTUK PENERANGAN RINGKAS

Apa Punca Jeragat

1. Terdedah dengan sinar UV. Sinar Uv A dan B boleh merosakkan sel kulit kita dari luar dan dalam. Muka kita memang terdedah dengan sinar UV so muka kita sangat berisiko.

2. Hormon tak Stabil. Hormon yang tak stabil menjadi punca terjadinya jeragat, terutamanya mereka yang ambil pil perancang.

3. Penyalahgunaan produk kosmetik yang ada bahan kimia.Banyak produl dipasaran mengandungi bahan kimia yang berbahaya yang boleh merosakkan sel kulit, lagi2 produk yang bagi jaminan kesan cepat. Ramai yang pakai awal2 kulit cantik tapi bila stop kulit jadi tompok2 hitam dan jeragat.

Cara nak Hilangkan Jeragat

Jeragat ni tak boleh rawat dari luar je, tepek produk luar saja. yang luar ni just nak tutup bukan rawat.

Kita tengok punca tadi banyak yang jadi sebab sel kulit rosak jadi kita kena rawat sel kulit yang rosak tu dari dalam, macam mana rawat dari dalam dan nak hilangkan jeragat ni?

Ambil Suplemen
SET JERAGAT TERBUKTI BERKESAN

1. Gla complek bantu stabilkan hormon, GLa ni 3 kali ganda lebih baik dari EPO. Dalam GLA ni ada vitamin  E yang bantu menghalang penyerapan logam berat dan boleh menghalang terjadinya Jeragat. Vitamin E juga akan rawat sel rosak tu dan pudarkan tompok hitam.

2. Vitamin C bantu pembentukan colagen yang sangat diperlukan kulit untuk nampak cantik dan memutihkan kulit.

Vitamin C shaklee sangat istimewa kerana ianya si cipta sustein realease yang man di bebaskan 100mg setiap jam mengikut keperluan badan so takde lah membazir vitamin C yang kita ambil ni.

3. CoQ Trol mengandungi 100mg CoQ 10 yang sangat diperlukan oleh kulit untuk melindungi kulit dari sinar UV, ia juga membantu memberi tenaga kepada sel kulit agat lebih sihat dan cantik.

Banyak produk kosmetik yang bagus ada Coq10 yang berfungsi sebagai UV protection.

4.  VIVIX- seperti yang kita tahu jeragat terjadj disebabkan kerosokkan sel kulit jadi fumgsi Vivix ini nembantu merawat sel yang rosak ini kerana Vivix ini tinggi antioksida. Ia Juga membantu melindungi sel dari rosak akibat radikal bebas.

Testimoni dari Mereka yang Berjaya Hilangkan Jeragat
TESTIMONI VIVIX
cara hilangkan jeragat dengan berkesan
TESTIMONI VITAMIN C dan GLA
cara hilangkan jeragat dengan berkesan
TESTIMONI HILANG JERAGAT DENGAN VITA C dan GLA
cara hilangkan jeragat dengan berkesan
TESTIMONI GLA dan VITAMIN C

Testimoni set kulit bermasalah

Bagaimana nak dapatkan Set Tekanan Darah Tinggi

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi ni

CARA KAWAL TEKANAN DARAH TINGGI DENGAN MUDAH

cara kawal tekanan darah tinggi

Bagaimana nak kawal tekanan darah tinggi agar tidak terjadinya risiko serangan jantung.  Apa itu tekanan darah tinggi? Tekanan darah tinggi terjadi apabila berlakunya tekanan darah ke atas dinding arteri secara berlebihan.

Salah satu sebab terjadi tekanan darah tinggi ialah apabila salur darah menjadi sempit akibat tekanan oleh kolestrol yang menghimpit dinding salur darah.

Tonton Video ini untuk penerangan ringkas.

Bacaan Tekanan Darah

Bacaan Tekanan Darah

Bacaan tekanan darah normal ialah pada paras 120/80 mm Hg atau lebih rendah dan bacaan 140/90 mm Hg digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi, tidak mengira usia seseorang itu. Angka depan adalah tekanan sistolik iaitu tekanan apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh anda.Angka belakang ialah tekanan diastolik iaitu tekanan ketika dalam keadaan rehat.

Tekanan darah tinggi ini tidak ada simptom atau tanda tanda sebab tu ia dipanggil “killer silent”. Jadi kita perlu sentiasa buat pemeriksaan untuk langkah berjaga jaga untuk elakkan risiko yang bakal terjadi, ini kerana ramai yang tidak sedar mereka ada tekanan darah tinggi sedar2 je tiba2 dapat serangan jantung.

Cara Kawal Tekanan Darah Tinggi

1. Perlu kawal pengambilan garam ini kerana jika garam berlebihan ia akan meningkatkan tekanan darah.

2. Kawal berat badan jika terlebih perlu kurangkan berat badan.

3. Bersenam 3-4 kali seminggu

4. Kawal pemakanan terutamnya makanan yg tinggi lemak bagi mengelakkan tingging kolestrol jahat dalam salur darah.

5.  Kawal stress jalani kehidupan yang seimbang, gembira selalu. Keadaan stress yang tidak terkawal akan memberi risiko tinggi kerana akan meningkatkan tekanan darah.

6.  Amalkan makanan yang seimbang dan bernutrisi tinggi seperti pengambilan suplemen untuk memenuhi keperluan badan.

makanan terbaik untuk kawal tekanan darah tinggi

Cadangan Suplemen

1.  Ostematrik – Lengkap dengan Kalsium, magnesium, Vitamin D, zink dan boron. Magnesium sangat berperanan bagi mengawal dan menstabilkan degupan jantung. Kalsium pula sangat penting untuk kuatjan otot jantung untuk bekerja dengan lebih baik.

2. B complek – Lengkap dengan semua vitamin B dan folid asid sangat membantu mengawal stress secara semulajadi.

3. Omega Guard – minyak ikan yang kaya dengan omega 3 yang sangat berkesan menurunkan paras kolestrol jahat dan melancarkan peredaran darah.

4. CoQ Trol Plus – dilengkapi dengan 100mg COQ10, Resveratrol & tocopheral yg boleh membantu kesihatan jantung. Berfungsi menukatkan lemak dan gula menjadi tenaga utk jantung.

5. Vivix – kaya dengan polifenol yang tinggi antioksida bagi membaiki dan melindungi sel dari rosak akibat tekanan darah tinggi dan radikal bebas.

Jika anda amalkan langkah langkah di atas dan amalkan suplemen in sya Allah tekanan darah anda dapat dikawal dan jauh dari risiko sakit jantung.

vitamin untuk tekanan darah tinggi

­Bagaimana nak dapatkan Set Tekanan Darah Tinggi

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara Kedua

Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma. Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

APA ITU PENYAKIT TIBI DAN CARA MERAWAT PENYAKIT TIBI YANG BERKESAN

Banyak kes penyakit Tibi yang kita dengar sejak akhir2 ini. Kakma nak kongsikan apa itu penyakit tibi dan cara merawat penyakit tibi. Sebelum kakma kongsikan cara merawat penyakit tibi anda juga perlu tahu tanda tanda penyakit tibi agar dapat di kesan awal dan dapat di rawat awal.

Apakah itu penyakit Tibi

Tibi merupakan sejenis penyakit berjangkit yang merbahaya yang mana boleh membawa maut sekiranya tidak mendapat rawatan cepat dan sempurna. Penyakit Tibi ini disebabkan oleh sejenis kuman Tibi iaitu Tubercle Bacilli yang mana biasanya menjangkiti paru paru, Namun begitu kuman Tibi ini boleh menyerang bahagian lain tubuh badan seperti tulang, kelenjar, selaput otak, buah pinggang dan kulit.

tanda tanda penyakit tibi

Tanda Tanda Penyakit Tibi

  • Batuk berterusan lebih dari 2 minggu
  • Kahak yang mengandungi darah
  • Demam dan berpeluh pada sebelah petang dan malam.
  • Sakit dada apabila batuk atau semasa menarik nafas panjang
  • Mudah letih
  • Susat berat badan dan hilang selera makan

Cara Jangkitan penyakit Tibi

cara jangkitan penyakit tibi

Kuman Tibi tersebar melalui udara yang mana pesakit Tibi akan mengeluarkan Kuman Tibi ke udara apabila batuk dan bersin. Mereka yang berada di sekitar yang menyedut udara tercemar ini akan terdedah kepada jangkitan kuman Tibi.

Cara Mengesan Penyakit Tibi

cara mengesan penyakit tibi

Sekiranya anda mempunyai tanda tanda penyakit Tibi seperti di atas anda haruslah melakuka pemeriksaan kahak atau menjalani pemeriksaan X-ray di klinik kesihatan atau hospital terdekat.

Cara Rawatan Penyakit Tibi

Tibi boleh di rawat dengan rawatan DOTS ( Directly Observed Treatment – Shortcourse ) iaitu Pengawasan Rawatan jangka Pendek Secara Terus. Rawatan ini merupakan strategi yang di sarankan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) untuk merawat penyakit Tibi.

Rawatan biasanya mengambil masa sekurangnya 6 bulan, walaupun pesakit berasa sihat dalam temph berkenaan rawatan tetap wajib diteruskan. Pada 2 bulan pertama rawatan harian akan diberikan yang mana mengandungi sebanyak 4 jenis ubat yang perlu dimakan yang disaksikan oleh pengamal perubatan terlatih.

Tips Umum

  • Sekiranya anda pesakit Tibi yang sedang menjalani rawatan anda hendaklah mendapatkan rawatan berterusan serta mematuhinya dengan sempurna sehinggalah semua rawatan selesai.
  • Rehat dengan secukupnya.
  • Makan makanan seimbang  bagi memastikan sistem imun badan kuat agar badan anda dapat menentang kuman Tibi sepanjang masa.
  • Jangan merokok ini kerana ia akan memburukkan keadaan.
  • Banyakkan bersenam ,buka pintu dan tingkap pada waktu siang untuk peredaran udara yang sempurna bagi mencegah kuman tibi merebak.
  • Biarkan cahaya matahari memasuki rumah anda dengan banyak kerana ia berupaya membunuh kuman tibi yang terapung- apung di udara dan berselindung di sudut rumah.

Vitamin Untuk Penyakit Tibi

Di samping membuat rawatan anda juga boleh amalkan vitamin bagi membantu menguatkan antibodi dan sistem imun badan bagi melawan kuman Tibi.

vitamin untuk penyakit tibi

VIVIX

  • Kandungan Polifenol dalam vivix yang tinggi antioksida mampu melindungi sel daripada rosak akibat kuman Tibi
  • Polifenol mampu meningkatkan tenaga sel bagi memperbaiki dan menyembuhkan sel yang rosak akibat kuman Tibi
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan bagi melawan kuman Tibi

NUTRIFERON

  • Meransang penghasilan interferon semulajadi di dalam tubuh bagi membantu meningkatkan imuniti tubuh.
  • Ia mampu mengurangkan / mengelakkan simptom alergi.

OMEGA GUARD

  • Omega 3 yang terdapat di dalam omega Guard mampu mengurangkan inflamasi dan keradangan
  • Membersihkan saluran pernafasan.
  • Mencairkan Kahak dan melegakan batuk

GARLIC COMPLEX

  • Ia bertindak sebagai antibodi semulajadi
  • Garlic Complex dapat meningkatkan imun tubuh yang dapat mengurangkan infeksi paru-paru.
Bagaimana nak dapatkan Vitamin Penyakit Tibi

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara kedua
Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma.

Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 

 

PENGEDAR SHAKLEE SENTUL KUALA LUMPUR

Mencari produk shaklee dan pengedar shaklee sentul kuala lumpur dan gombak selangor?Dapatkan dari kakma call or whatsapp 0193624134 ini kerana kakma merupakan pengedar shaklee sentul kuala lumpur dan gombak selangor.

pengedar shaklee sentul

Jika anda dapatkan produk shaklee dari Kakma…Kakma akan guide anda cara makan yang betul mengikut keperluan anda.Konsultansi berterusan secara percuma bila2 masa saja anda perlukan dan sentiasa ada ready Stok.

stokis shaklee sentul

Kakma sendiri merupakan pengguna shaklee sejak 2011 sehingga sekarang dan amalkan semua produk shaklee,bukan hanya diri sendiri malah semua ahli keluarga kakma sudah amalkan shaklee.
Follow kisah kakma

kakma dan gastrik

kakma dan HB LOW

Kakma Bersalin anak ke 3

Kakma dan percutian ke Jepun

Jika anda ingin menjadi ahli shaklee dan ingin jadikan shaklee sebagai bisness kakma boleh bantu anda ini kerana kakma merupakan bisness mentor yang serius sejak 2012 dan sekarang sudah berada di rank key coordinator iaitu 2 tangga teratas sebelum tangga tertinggi dalam shaklee.

Potensi bonus shaklee
POTENSI BONUS SHAKLEE SEBULAN MENGIKUT RANK

Kakma merupakan founder kepada OMS group yang mana telah melahirkan lebih 30 org leader yang berjaya dapat bonus 4 angka sebulan. Anda mungkin salah seorang leader kakma. Dalam bisness shaklee tak perlu modal beribu hanya perlu daftar ahli dan perlukan usaha, kesungguhan dan semangat tidak putus asa. Jika anda follow semua guide in sya Allah anda juga akan berjaya.

Sejak kakma mula serius dalam shaklee kakma telah dapatkan semua 3C yang shaklee sediakan buah SID iaitu Cash , Car , dan Convention.
CASH merupakan bonus yang diterima setiap bulan hasil dari jualan.
CAR bonus yang shaklee bagi selepas kita penuhi syarat.yang bestnya shaklee tak bagi kereta sebiji tapi shaklee bagi dalam bentuk Duit yang mana ia adalah unlimited byk kita usaha byk lah nilai bonus kereta yang kita dapat selalunya paling sikit bonus kereta ialah rm550 dan paling byk pernah sid dapat ialah 5 angka utk bonus kereta sahaja.
CONVENTION ialah percutian 5 bintang yang shaklee sediakan utk SID yang layak ada 3 jenis iaitu Luar negara, Dalam negara dan Umrah ziarah.
Alhamdulillah sejak kakma serius buat bisness kakma dah berjaya ;
2014 – trip ke Amerika syarikat
2015 – Umrah ziarah Dubai dan Abu dhabi
2016 -Trip Langkawi
2017 – Trip Ke Jepun

 

Bagi anda yang suka travel memang sesuai bisness shaklee ni dan dapatkan trip shaklee yang sangat mewah terutamanya makanan.

Jika anda tidak berminat untuk buat bisness jangan risau anda juga boleh join ahli shaklee untuk makan sendiri yang mana anda boleh beli produk shaklee dengan harga yang lebih murah iaitu harga ahli dan dapatkan kelebihan yang shaklee offer berbeza setiap bulan kepada ahli shaklee (SID).
Jika anda jadi ahli anda dapat jimat 15%- 20% harga produk dari harga biasa.Jangan risau jika anda mendaftar di bawah kakma..kakma akan guide anda dan bantu anda terutamanya dari segi stok tak kisah anda berada sekitar sentul or seluruh malaysia kakma akan pos kepada anda.

Mencari pengedar shaklee sentul kuala Lumpur dan gombak selangor? Hubungi kakma sekarang.
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

CARA MERAWAT SAKIT TIBI DAN LINDUNGI DIRI DARI DIJANGKITI

‌Cara rawatan sakit tibi dan cara lindungi diri dari dijangkiti. Sakit Tibi merupakan penyakit berjangkit yang mudah berjangkit dan sangat bahaya jika tidak dikawal. Namun begitu ada cara untuk merawat sakit Tibi. Jika anda cepat dapatkan rawatan insyaAllah ia dapat dirawat. Jadi jika anda mengalami batuk yang berpanjangan segeralah buat pemeriksaan lanjut.

Cara cegah sakit Tibi

Kakma kongsikan perkongsian dari FB DR. Fyda Noh mengenai sakit Tibi.

Pagi tadi saya bertemu sorang ibu mengandung yang menghidap Tibi dan dah mula rawatan sebulan lepas.

Tibi ni walaupun penyakit yang sangat bahaya sebab boleh menjangkiti semua organ dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Cegah sakit tibi

Cara rawatan sakit Tibi

Tapi Tibi ada kumpulan antibiotik yang sangat berkesan untuk merawatnya.Selalunya selepas 2 minggu atau sebulan dirawat, kuman Tibi akan negatif tapi rawatan perlu diteruskan hingga 6 bulan atau lebih bergantung kepada organ yang dijangkiti.

Tapi malangnya, ibu yang saya jumpa tadi walaupun sudah sebulan dirawat, kuman Tibi masih positif dan keadaan juga makin terjejas.

Terpaksa la rujuk ke hospital kerana kuman Tibi dah kebal dan tak boleh dibunuh oleh antibiotik biasa.

Merawat kuman Tibi yang kebal maksudnya kena guna rejim yang lebih keras & rawatan yang lebih lama. Sedangkan peluang untuk sembuh ialah 50-50.

Teringat sorang junior saya yang mendapat jangkitan Tibi dari wad.
Dan rupanya kuman Tibi tu kebal terhadap antibiotik biasa & telah merosakkan organ dalaman dia. Akhirnya dia meninggalkan dunia dalam usia yang masih muda, belum kahwin pun.

Sekarang ni penyakit2 berjangkit memang berleluasa di persekitaran kita. Malah, mungkin setiap hari kuman ni masuk dalam badan kita. Cuma sistem pertahanan badan kita yang kuat masih membantu melawan kuman2 tersebut. Kuman2 ni tunggu masa & peluang saja.

Sebab tu, kita kena ambik langkah proaktif untuk lindungi diri, keluarga & masyarakat kita dari dijangkiti sakit Tibi.

Cara untuk lindungi dari dijangkiti Tibi

1. Jaga kebersihan diri & tempat tinggal. Cuci tangan setiap kali keluar tandas & sebelum sentuh makanan.

2. Elakkan minta antibiotik. Jika doktor bagi, makan & habiskan ikut arahan. Jangan berkongsi antibiotik.
Jangan ‘cipta’ kuman yang kebal kepada antibiotik.

3. Jaga sistem imun dengan baik. Makan makanan yang sihat & seimbang. Ambil suplemen untuk tingkatkan imun, terutamanya antioksida.

4. Jaga pemakanan kurangkan makanan yang tinggi kandungan gula.

4. Bersenam secara sederhana & berterusan. Sebab bersenam boleh meninguatkan imun.

5. Berhenti merokok. Jauhkan diri dari asap rokok & pencemaran. Perokok tolong sensitif sikit & janganlah merokok di tempat. Lagi2 kalau ada kanak-kanak.

Kita perlu ambil semua langkah di atas bagi melindungi diri dan keluarga dari dijangkiti Tibi. Tapi jika anda atau ahli keluarga sudah terkena sakit tibi anda perlulah membuat rawatan mengikut jadual.

Anda juga boleh ikhtiar dengan suplemen bagi meningkatkan sistem badan bagi melawan kuman Tibi.

Apa yang anda boleh amalkan ialah Vivix. Vivix adalah suplemen yang tinggi antioksida yang mampu bertindak hingga peringkat sel yang akan melindungi badan kita.

  • Resveratrol yang terdapat di dalam vivix mampu untuk mengurangkan inflamasi atau keradangan dan membersihkan saluran pernafasan
  • Resveratrol telah terbukti mempu mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru – paru
  • Membantu mempertingkatkan imunisasi tubuh
Testimoni dari mereka yang amalkan Vivix.
Testimoni sembuh sakit Tibi
Testimoni Sakit Tibi
Testimoni Sembuh Batuk Kering
Bagaimana nak dapatkan Vivix?

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik icon di bawah membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara kedua
Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma.

Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

VITAMIN UNTUK ANAK ECZEMA

Ada ke vitamin untuk anak eczema ? Banyak sekarang kita dengar anak2 yang ada Eczema sejak baby seawal umur 3 bln. Kakma nak share Vitamin untuk anak eczema tetapi terlebih dahulu kakma nak ceritakan tentang Eczema.
Eczema adalah istilah umum untuk berbagai jenis keradangan kulit, juga dikenali sebagai dermatitis. Bentuk yang paling umum eczema adalah dermatitis atopik.

eczema



Eczema boleh berlaku kepada pelbagai lapisan usia, walaupun keadaan ini paling umum pada bayi, dan sekitar 85% orang memiliki onset sebelum usia 5 tahun. Eczema kekal akan mula hilang ketika usia 3 tahun mengikut purata separuh dari bayi yang terkena kesan. Ada juga yang menderita eczema seumur hidup.



10 cara menjaga dan merawat kulit eczema

Pesakit eczema sering mempunyai sejarah keluarga atau daripada keluarga yang mempunyai alergi lain, seperti asma atau hay fever. Eczema lebih cenderung berlaku kepada anak perempuan daripada anak laki-laki. Ini terjadi pada orang dari semua bangsa.

Antara langkah lain yang kita boleh cuba

 

  • Bagus kita menyimpan diari untuk melihat dan mengesah apakah yang mencetuskan eczema anak dan membincang ini dengan doktor.
  • Setengah pakar percaya yang pendedahan kepada makanan tertentu akan membuat eczema lebih teruk. Reaksi kepada makanan secara berasingan sudah tentu boleh ditangani dengan mengelakkan makanan itu, tetapi jangan tukarkan diet bayi kita secara drastik tanpa berbincang dengan doktor. Satu penyemakan semula kajian mendapati bahawa mengugurkan makanan tertentu seperti telur dan susu hanya membantu mereka yang sudah mempunyai alergi makanan yang disyaki. Hanya lebih kurang 10 peratus kanak-kanak yang mempunyai eczema terjejas oleh makanan.
  • Setengah doktor percaya bahawa kutu habuk rumah mencetuskan setengah kes eczema walaupun tiada bukti kukuh yang ini benar. Kita boleh cuba mengurangkan jumlah habuk bergerak merata rumah dengan menggunakan kain basah bukan bulu ayam untuk mengelap. Membasuh kain-kain katil diperbuat benang setiap minggu pada suhu yang tinggi (50 darjah C atau lebih) sangat membantu, sama seperti mengudarakan bilik bayi anda sehari sekali dan memvakum tilam sekali seminggu. Namun agak sukar untuk menghapuskan kutu habuk sama sekali dan ramai doktor percaya lebih baik memberi fokus kepada rawatan ekzema.
  • Pakaian jenis kain benang boleh membantu, tetapi wul dan benang sintetik boleh membuat keadaan lebih teruk.
  • Bilik yang panas boleh membuat ekzema lebih teruk, oleh itu pastikan kain-kain katil dan pakaian itu ringan dan berlapis, untuk membolehkan kita mengubahsuai suhu bayi dengan lebih mudah. Baca lagi tentang bagaimana memastikan bayi anda nyaman dalam cuaca hangat.
  • Pastikan kuku bayi pendek untuk mengelak iritasi kulit akibat menggaru.
Bagaimana Vitamin untuk anak eczema boleh membantu?
 
4 vitamin wajib untuk anak yang mengalami eczema ialah :

Meal Shakes : Berperisa Vanilla yang sangat lazat. Multivitamin dalam bentuk serbuk sangat disukai anak2 kerana senang dibancuh dengan minuman kegemaran anak2.Mealshake ini juga dapat melengkapkan nutrisi dalam badan anak2 lagi2 anak2 yang memilih makan dan tidak suka makan sayur.
 penting untuk pertumbuhan gigi.
Vitamin C : penting untuk tingkatkan imun badan anak2 dan juga

Omega Guard – minyak ikan terbaik yang Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
 
Herbal Blend Cream : super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.Krim ini sangat semulajadi dan selamat digunakan sejak dari bayi kerana bebas steroid dan juga bebas paraben.

Kisah ibu yang sedih melihat anaknya ada masalah kulit yang serius

Vitamin untuk anak eczema
Kalau anda berada sekitar kampung padang balang sentul atau gombak anda boleh dapatkan vitamin antipksidan ini secara COD dan kakma akan konsult anda secara direct.
 
Kakma adalah pengedar shaklee kawasan kampung padang balang sentul dan gombak dan bagi yang jauh kakma boleh pos..kakma menggunakan perkhidmatan poslaju selalu pos pagi ni esok dah sampai.
 
untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*