Cara Jemput Hidayah Yang Perlu Kita Amalkan

Selalu dengar orang mengeluh dan beri alasan bila ditanya, bila nak berubah ke arah lebih baik? Ramai yang menjawap dan beri alasan belum dapat Hidayah.Hidayah perlu di tunggu ke? atau kita yang perlu cari?

Saya selalu cakap dengan diri sendiri “Maisarah Hidayah tidak akan datang sendiri, tak akan datang bergolek dan orang lain tak akan datang bawa hidayah, kalau bukan kerana kita cari sendiri dan pasti ALLAH akan bagi kita petunjuk dan hidayah”.

CARA JEMPUT HIDAYAH

1) Ubah Cara Hidup

Sebagai orang islam kita yang harus cari Hidayah apa
yang kita boleh buat untuk menjemput Hidayah ialah tukar cara hidup atau minat kita dan pilih dengan siapa kita perlu bergaul. Salah satunya kalau biasa dengar radio yang banyak hiburan bertukarlah ke radio yg boleh beri ilmu contohnya saya suka dengar IKIM, kalau sebelum ni suka tgk TV yang banyak hiburan, banyak gelak tukarlah ke channel TV AL HIJRAH atau Oasis,  kalau sebelum ini suka LIKE page yang banyak hiburan, cuba lah LIKE page yang boleh memberi kita ilmu agama, follow IG mereka yang mengajak kita mendekati ALLAH.
“Sesungguhnya Allah tidak akan merubah nasib suatu kaum sebelum ia mengubahnya sendiri”

2) Berdoa

Dalam hadits Qudsi yang shahih, Allah Ta’ala berfirman: “Wahai hamba-hamba-Ku, kalian semua tersesat kecuali orang yang Aku beri petunjuk, maka mintalah petunjuk kepada-Ku niscaya Aku akan berikan petunjuk kepada kalian”
Hadis di atas menjelaskan yang kita perlu mohon dan berdoa  kepada ALLAH supaya sentiasa diberikan Hidayah. Bila kita istiqamah InsyALLAH, ALLAH akan hadirkan petunjuk buat kita. (pesanan ini buat diri saya sendiri yang sentiasa alpa, saya bukan baik tapi saya sedang berusaha untuk menjadi lebih baik).

3) Mendekatkan diri Kepada ALLAH

Mendekatkan diri kepada ALLAH dengan sentiasa melakukan ibadat wajib dan juga ibadat sunat. Mesti jaga solat 5 waktu, jaga waktu solat jangan solat akhir waktu , kalau kita sendiri tidak menjaganya macam mana hidayah nak datang kan. Biasakan diri solat sunat seperti solat hajat dan taubat , bersihkan diri kira agar senang hidayah dan petunjuk akan datang. Belajar solat di masjid , paling tak pun solat subuh, magrib dan isyak.
4) Membaca Al quran

 

Selalulah baca al quran dan maknanya agar kita lebih faham apa yang isi kandungan Al-quran sesungguhnya Al quran itu rujukan kita untuk selamat di dunia dan akhirat. Ingat tak kisah bagaimana saidana Umar yang begitu garang sebelum islamnya tetapi mendapat hidayah daripada ALLAH setelah mendengar adiknya membaca al quran iaitu surah Taha, jadi untuk lembutkan hati kita atau hati mereka2 di sekeliling kita amalkan lah membaca surah Taha dan yakinlah ALLAH lah pemilik hati hati kita.
5) Melakukan amalan Sunnah
Sentiasa mengamalkan amalan sunnah yang sangat di tuntut dalam amalan harian kita, sesungguhnya Rasulullah meninggalkan 2 perkara kepada kita yang mana jika kita pegang 2 perkara ini kita akan selamat di dunia mahupun di akhirat iaitu al quran dan sunnah. Jika kita amalkan sunnah mana mungkin kita tidak akan mendapat petunjuk sesungguhnya ALLAH itu maha pemurah dan maha mengasihani.
Semoga perkongsian cara jemput hidayah ini bermanfaat buat anda yang membacanya dan untuk ingatan saya sendiri yang sentiasa alpa dan pelupa, semoga kita semua sentiasa mendapat petunjuk daripada ALLAH dan berada di dalam lindungan dan Rahmat ALLAH selalu.

Isteri Kecewa Bilangan Sperma Hanya 35 Dan Suami Disahkan Tidak Subur

Bilangan Sperma sikit ? Sperma tak matang ?  Ada ke cara nak naikkan bilangan sperma? Pernah tak dengar lelaki tak subur, atau suami yang ada masalah ketidaksuburan? Jarang kan kita dengar suami yang ada masalah ketidaksuburan. Tapi jangan risau ada cara nak naikkan bilangan sperma dan tingkatkan Motility.

Tanggapan Manusia

Selalukan kita dengar bila ada pasangan yang dah lama berkahwin tapi belum di kurniakan zuriat, mesti ada makcik makcik bawang yang mula bercakap, tu belum hamil mesti isteri ada masalah entah entah isteri mandul.

Sebagai seorang wanita kakma faham perasaan tu, mesti sedih sangat selalunya isterilah yang akan dipersalahkan dan ada masalah. Tapi kita lupa ada banyak kes yang berpunca dari suami, tapi ramai suami yang ego tak nak buat pemeriksaan.

Sejujurnya pemeriksaan kesuburan ni memang jarang sangat orang lelaki yang nak buat nak buat , tapi hari ni kakma nak kongsikan kisah orang terdekat dengan kakma yang mana suaminya sanggup berkorban egonya buat pemeriksaan kesuburan.

Pemeriksaan Kesuburan

Mereka buat ujian pada bulan Jun 2018 yang lepas dan hasil ujian tersebut sangat menyedihkan. Jumlah sperma yang ada hanya 35 dan suami disahkan tidak subur ini keranak merujuk pada WHO, 2010 – bilangam sperma normal bagi seorang lelaki adalah > 15 million per ML. Sangat sedih kan bila dapat keputusan begitu ini kerana bila bilangan sperma sikit potensi untuk hamil sangat rendah atau mungkin tiada kerana terlalu rendah.

Hasil ujian pertama

Keputusan untuk Motility juga sangat rendah iaitu hanya 30%.

Apa itu Motility?

Mengukur dan menentukan berapa peratus sperma yg boleh bergerak secara normal. Atau senang cerita nak tahu bagaimana sperma itu berenang, Parameters motility adalah salah satu parameter yg paling penting untuk menentukan samada sperma normal atau bermasalah. Motility sperma yg di anggap normal adalah apabila > 50%. 

Sedih sangat teringat kakma kisah Doktor handsome dan sado yang  berani kongsi kisah dia dengan tajuk “lelaki sado kuah basi” di IG beliau. Beliau berkongsi agar dapat buka mata masyarakat agar jangan sentiasa salahkan isteri bila masih tidak hamil dan para suami jangan takut dan buang lah ego untuk buat pemeriksaan dan pasti ada jalan untuk merawatnya. Kerana Allah itu tidak zalim, sedangkan Maryam boleh  hamil tanpa suami dengan izin Allah apa lagi kita yang ada suami isteri yg sah.

Hasil Ujian kedua

Selepas  3 bulan si suami buat lagi ujian kesuburan dan keputusannya sangat menakjubkan.

Nampak tak kenaikkan bilangan  sperma tu? dari hanya 35 naik ke 97000. Subhanallah.

Keputusan Motility juga meningkat dari 30% kepada 85%

Hati isteri mana tak gembira kan, suami pun mampu tersenyum bangga.

Apa mereka buat dan amalkan sehingga bilangan sperma dan motility boleh naik mendadak dalam masa 3 bulan?

Jom kakma kongsikan

Amalkan Suplemen

 

Mereka mengamalkan suplemen shaklee.

COQ Trol

Coq trol memang terbukti secara klinikal mampu meningkatkan pergerakkan dan kualiti sperma.

Gambarajah di bawah menunjuk hasil ujian yang telah dilakukan ke atas sekumpulan lelaki yang ada masalah kesuburan. dimana mereka di beri makan Coq trol dan lihatlah hasilnya dalam masa 6.5 bulan bilangan sperma meningkat kepada 81% dan motility  naik naik kepada 31%.

Zinc

Kajian menunjukkan kandungan zinc dalam testi. Jadi zinc sangat penting bagi meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sel sperma.

Pengambilan Zinc yang cukup dapat meningkatkan hormon testoteron dan menghasilan sperma yang kuat.

info lanjut zinc Di sini

Omega Guard

Kajian menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 dapat meningkatkan kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darah dan memelihara kesihatan otak dan sendi.

Vitalea

Multivitamin yang membantu melengkapkan nutrisi badan bagi memastikan kesihatan secara keseluruhan.

Vitamin C

vitamin antioksida yang sangat penting bagi memastikan sperma tidak rosak akibat radikal bebas, lagi2 kalau lelaki itu merokok. Ia juga membantu meningkatkan imun badan bagi melawan penyakit.

B Complek

Vitamin yang membantu menukarkan makanan kepada tenaga, vitamin anti stress yang dan lengkap dengan semua vitamin B dan folid asid yang sangat penting untuk kesihatan badan.

Alhamdulillah berkat beliau konsisten semua suplemen ini keputusan pemeriksaan kesuburan beliau sangat positif yang mana bilangan sperma dan motility meningkat.

Jika anda ada ada masa seperti beliau boleh lah ikhtiar dengan amalkan suplemen di atas.

BAGAIMANA NAK DAPATKAN SUPLEMEN DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell      ( klik sini. Set KESUBURAN LELAKI Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 ( http://www.wasap.my/60193624134 ) untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada berhampiran dengan stokis shaklee anda boleh gunakan id saya 887111 untuk membuat belian dan jika anda berada  di sekitar gombak dan sentul dan Kuala Lumpur anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji

Call/ Whatsapp : 019 3624134 / http://www.wasap.my/60193624134                                             

Email: kmshop143@gmail.com

FB: Mai Md saupi 

Jadual makan “SET KESUBURAN LELAKI” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Sakit Rengat Mimpi Ngeri Ibu Dalam Pantang

Sakit Rengat, pernah dengar sakit rengat? Bagi ibu yang pernah bersalin mesti pernah dengar kan dan ada yang memang pernah alami. Bagi yang pernah alami mesti tahu betapa sakitnya bila kena rengat ni.

Apa itu Sakit Rengat

Sakit Rengat iaitu  ‘AFTER BIRTH PAIN” adalah sakit menyerupai senggugut selepas bersalin. Tapi ada Ibu-ibu yang pernah alamainya mengatakan sakit Rengat lebih kuat daripada sakit kontraksi semasa hendak bersalin. Setiap orang tahap rasa sakit Rengat dan bersalin adalah berbeza.

Sakit Rengat adalah proses pengecutan rahim kepada saiz dan posisi asalnya. Ia akan bertambah sakit berkali ganda semasa ibu menyusukan bayi , ada yang terpaksa ambil ubat tahan sakit bagi mengatasinya. Semasa proses penyusuan ibu merangsang penghasilan hormon oxytocin, yang mana hormon ini perlukan bagi proses mempercepatkan pengecutan rahim si ibu, oleh sebab itu ibu-ibu di galakkan menyusukan bayi yang baru di lahirkan.

Jika rahim lambat mengecut ia boleh menyebabkan berlakunya TUMPAH DARAH. Keadaan ini sangat merisaukan bagi ibu lepas bersalin.

Biasanya sakit Rengat ini hanya berlaku selepas kelahiran anak kedua dan ke atas dan jarang berlaku kepada ibu yang bersalin kali pertama. Selalunya tempoh  kesakitan adalah sekitar 2-10 hari  selepas bersalin dan bergantung kepada keadaan , dan kekerapan sakit tu ada yang datang 5 minit sekali , 10 minit sekali dan ada yang 15 min sekali.

Akan tetapi kebanyakkan ibu yang pernah melalui sakit rengat mengatakan tempohnya bergantung kepada bilangan anak. Semakin banyak anak, semakin lama sakitnya.

Cara Hilangkan Sakit Rengat

Kurangkan Stress dan Kawal Pernafasan

Ada kajian di PubMed yang menunjukkan assosiasi stress dan depresi kepada ibu yang kesakitannya gagal diuruskan dengan baik selepas bersalin. Jadi penting menguruskan kesakitan ibu selepas bersalin dengan baik.

Pilihan terbaik adalah penggunaan ubat penahan sakit NSAID yang telah terbukti secara kajian memang berkesan. Gabungannya dengan Ubat Paracetamol juga dilihat berkesan.

Teknik pernafasan atau hipnosis juga dapat membantu mengawal sakit rengat.

Kerap Buang Air Kencing

Sentiasa membuang air kecil untuk mengosongkan pundi kencing, ini kerana pundi kencing yang penuh antara punca menaikkan tahap sakit rengat selepas bersalin.

Bertungku

Ibu-ibu digalakkan bertungku seluruh badan sepanjang terutama bahagian perut, belakang badan dan pinggul selama 44 hari di dalam pantang. Sebaik-baiknya dilakukan dua kali sehari, iaitu pada waktu pagi selepas subuh dan pada waktu petang sebelum maghrib. Ini memudahkan proses darah keluar daripada rahim.

Menyapu Minyak /losyen Panas

Boleh juga disapukan minyak urut panas atau minyak berubat, dibahagian perut sehingga ke bahagian kaki,  tetapi mohon berhati-hati, bimbang mengenai bayi terutama sewaktu proses menyusu.

Suplemen Set Berpantang

Bagi anda yang akan bersalin dan baru saja bersalin anda boleh amalkan Set Pantang shaklee bagi membantu mempercepatkan penyembuhan luka, memberi tenaga dan juga membantu melancarkan pengeluaran susu ibu. Ia Jua boleh membantu ibu2 mengatasi sakit rengat, ini kerana set ini ada B complek yang bersifat antistress dan juga Alfalfa complek yang membantu mengecutkan rahim dan melancarkan darah nifas.

Saya sendiri memang mengamalkan Set Pantang Shaklee semasa berpantang anak ke 3, Alhamdulillah memang berbeza berpantang anak pertama dan kedua tanpa set Pantang shaklee dan berpantang anak ke 3 dengan set pantang shaklee. Baca pengalaman saya di sini

Vitalea

Mengandungi vitamin yang lengkap utk anda selama berpantang dapat menggalakkan penghasilan darah kerana ibu bersalin byk kehilangan darah.Muka ibu tidak nampak pucat ini kerana vitalea membantu penghasilan darah.Seperti yang kita tahu muka kita akan pucat kalau kita tidak cukup darah.

B complex

Membantu mengawal stress dan tekanan maklum lah nk jaga diri lagi, baby, anak sedia ada kadang2 kerja rumah walau masih pantang terpaksa buat semua sendiri. Nak menyusukan baby kita tak boleh stress ini membantu mengelakkan ibu dari meroyan dan sakit rengat.
B complek juga berfungsi menukarkan makanan kepada tenaga dengan ini ibu-ibu dalam pantang lebih bertenaga.

Vitamin C

Mengukuhkan sistem imun badan supaya menjadi sihat dan tidak mudah terkena jangkitan atau jatuh sakit, menggalakkan pertumbuhan kolagen dan
mempercepatkan proses pemulihan

Zinc

Mempercepatkan pemulihan luka dan penyembuhan luka, maklum lah ibu bersalin normal ada luka apatah lagi bersalin secara pembendahan.
Zinc juga membantu menguatkan akar rambut ini sangat penting kerana selalunya ibu yang baru bersalin dan menyusu selalu mengalami keguguran rambut.

ESP 

Protein berasaskan soya berperisa vanilla. Membantu  memberikan tenaga pada ibu dan pada masa yang sama memekatkan susu badan. Protein juga sangat diperlukan untuk membantu mempercepatkan pemulihan Sel-sel badan yang rosak semasa proses bersalin dan juga hamil. Seperti kita tahu proses bersalin merupakan proses yang sangat menyakitkan dan sudah tentu banyak sel -sel kita yang rosak , jadi protein sangat diperlukan untuk membaiki sel2 tersebut.

Alfalfa Complek

Di kenali sebagai Jamu moden sangat membantu mempercepatkan pengecutan rahim dan juga melancarkan pengeluaran darah nifas. Ia juga meransang hormon prolaktin bagi mempercepatkan penghasilan susu ibu.

Ostematrik

Pil kalsium yang lengkap dengam magnesium , vitamin D dan Boron sangat penting untuk ibu dalam pantang untuk menghilangkan lenguh-lenguh badan dan melembutkan najis ini penting bagi mengelakkan terjadinya sembelit dan buasir semasa berpantang.

Bagaimana nak dapatkan Set Pantang Shaklee

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik di Sini membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

 

Cara kedua
Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma.

Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

Potensi Bonus Shaklee Diluar Jangkaan

Masa awal- awal kakma join shaklee memang tak tahu apa pasal bonus shaklee  ni. Apa yang kakma tahu hanyalah untung runcit lagipun kakma tak tahu pun masa tu shaklee ni MLM. Ini kerana kakma kenal shaklee melalui produknya jadi kakma ingat shaklee ni just jenama produk kesihatan macam dekat Farmasi tu.

PRODUK SHAKLEE

Lagi best produknya memang serasi dan berkesan pada kakma yang mana pada masa tu kakma ambil set menyusu sahklee dan pada mulanya berniat untuk share kebaikkan set menyusu ni pada kawan2 yang mempunya niat macam kakma iaitu untuk fully BF,  eh tiba2 kakma dapat bonus dan bonus pertama kakma bernilai rm76 wah bestnyakan.

Bonus Shaklee

Lagi terbaik Bonus shaklee akan di masukkan pada pertengahan bulan iaitu pada 15 haribulan terus ke dalam akaun setiap bulan bagi yang layak. Seronoklah lagi2 masa tu kakma kerja Kerajaankan seronok lah dapat bonus tengah bulan di saat2 kekeringan.

Setiap 15 haribulan bonus masuk tapi selalunya awal sehari.
Lepas kakma dah ambil tahu dan teliti mengenai bonus shaklee baru kakma tahu sebenarnya, untuk bonus tunai, ada 6 peluang bonus tunai yang kita boleh dapat. Dan paling kakma kagum sistem bayaran bonus shaklee ini telah di paternkan, maka tiada siapa boleh tiru patern bayaran bonus shaklee.

Jom kakma kongsikan dan terangkan 6 pelaung bonus tersebut.

Apabila anda menjadi salah seorang ahli Shaklee, anda berpeluang untuk membina perniagaan anda. Anda berpeluang untuk mendapat bonus tunai berikut:

1- Untung Runcit 

Bonus ni kita dapat bila kita jual harga runcit. Kalau kita jual harga ahli memang tak dapatlah. Apatah lagi menganiaya diri sendiri dan juga pengedar Shaklee yang lain dengan menjual di bawah harga ahli. Haram tau. Dahlah nak kasi anak-anak makan.

2- Bonus Peribadi

Bonus peribadi kasar – Shaklee akan bayar berdasarkan jualan peribadi yang kita buat setiap bulan. Lagi banyak kita jual, lagi banyak bonus peribadi yang kita dapat, jadi kalau nak bonus banyak kenalah usaha lebih.

Bonus peribadi bersih – Sekiranya anda ada ramai anak buah/ downline yang berjaya melakukan jualan, Shaklee juga akan membayar anda bonus peribadi bersih ini.

– Bonus ni istimewa sikit, sebab Shaklee bayar di atas usaha kita membantu, coaching, mentoring anak buah sehingga mereka berjaya membuat jualan mereka. 100% tak usik bonus anak buah. Semua dari Shaklee.So selagi anak buah kita belum berjaya membuat jualan kita tidak akan dapat bonus darinya.Ini adilnya kita kena berjaya sama2.

3- Bonus Kepimpinan

– Bonus yang paling besar di dalam Shaklee sebenarnya ialah daripada bonus kepimpinan. Bonus kepimpinan ni berdasarkan keupayaan kita sebagai seorang leader di dalam Shaklee
– Maksudnya, lebih ramai anak buah yang kita bantu menjadi seorang leader, lagi banyaklah bonus kepimpinan.
– Jadi jangan fikir nak berjaya sorang2 bantu lah anak2 buah kita untuk berjaya sama2 dan rasa bonus shaklee besar jugak.

4- Bonus Insentif Khas

– Bonus insentif khas ni diberikan kepada pengedar Shaklee yang sudah mencapai rank tertentu. Contohnya, kalau dah jadi Coordinator dan ke atas, Shaklee akan kasi tambahan bonus.

5- Bonus Kereta

-bonus ini kita akan dapat bila kita dah cukup syarat yang ditetapkan. Yang bestnya  kita bukan dapat sebiji kereta BMW atau Merc. Tapi kita akan dapat replika kunci semasa National conference sebagai simbolik.

– Shaklee bagi duit tunai dan terpulang pada kita nak beli kereta apa. Nak simpan duit pun boleh, nak buat deposit rumah pun boleh. Nak masukkan semua ke dalam akaun mak ayah pun boleh. Atau nak pergi melancong n bercuti pun boleh.Tiada siapa pun yang marah. Selalunya minima car bonus shaklee bagi adalah rm500 dan tiada hak maksimun banyak sale kita buat banyak lah bonus Car kita dapat.
Kakma bersama anak buah yang sama2 dapat kunci ketata sebagai simbolik kami dah layak dapat bonus kereta
6- Bonus Insentif Berkala
– Shaklee akan selalu tawaran bonus insentif ni. Setiap program insentif ni berlainan. Tak sama setiap program, dan ada jangkamasa tertentu. So, kena usaha sungguh-sungguh untuk grab. Kalau tak grab rugilah.
– setiap cycle juga shaklee akan bagi award dalam bentuk cash iaitu superstar award.

Ini contoh super star Award yang di tawarkan pada tahun 2014.
Kakma ingat lagi kakma dapat bonus insentif sebab naik rank key coordinator bernilai RM3400. Seronok sangat dapat Bonus tambahan, macam kita kerja kerajaan dapat bonus hari raya rm500 suka sangat kan?.
Banyakkan peluang bonus yang kita akan dapat kalau kita buat betul2.
Walaupun Shaklee ni adalah MLM tapi cara pembahagian bonus adalah sangat adil. Siapa malas, memang tak dapat apa, walaupun kita sebagai upline. Siapa rajin berusaha dia akan dapat lebih.
Dalam Shaklee juga, tiada istilah siapa masuk dulu nanti dia paling kaya. Isk, ini bukan skim piramid atau skim cepat kaya. Yang sebetulnya, siapa usaha lebih banyak, dialah kaya. Walau dia baru join beberapa bulan dan kalau yang join dah 4 tahun tapi tak buat apa2 memang tak akan dapat apa2. Dan, paling best, tak payah nak bergolok gadai memulakan bisnes ni. Tak payah nak buat loan sampai berpuluh-puluh ribu.
Jujurnya  ramai pengedar Shaklee yang masih setia dengan bisnes ni sebab jatuh cinta dengan produk termasuklah kakma senang hati nak jual produk yang baik, halal dan selamat.Lagipun kakma sendiri dah rasai keberkesananya.
Kisah bagaimana kakma mula terjebak dengan shaklee
Nak join ahli shaklee dan buat bisness serta jana pendapatan dengn shaklee jom join Group kakma.
Anda akan diajar dan di guide dari Zero apa yang penting semangat, usaha dan tidak  putus asa.
Hubungi kakma 0193624134
Cara nak daftar shaklee

Daftar Ahli Shaklee 2018 : 2 Cara Mudah Daftar Ahli Shaklee

Anda berminat ingin Daftar Ahli Shaklee? Tapi tak tahu cara jadi Ahli Shaklee? Tak apa saya selaku Pengedar sah shaklee Maisarah md saupi Id shaklee 887111 yang sudah lebih 6 tahun menjadi pengedar shaklee aktif dan saya adalah Founder OMSGroup yang mana ahli Group OMS  sudah hampir 2000 orang,  Saya akan tunjukkan anda 2 cara mudah Daftar Ahli Shaklee.

Ok saya kongsikan 2 cara Mudah Daftar Ahli Shaklee yang anda boleh pilih.

Pertama

Cara mudah Daftar Ahli Shaklee yang pertama ialah anda terus hubungi saya dengan type ” Ahli Shaklee” dan wasap ke 0193624134 saya akan guide anda  bagaimana nak Daftar Ahli shaklee dengan Percuma. Jika anda berada sekitar Kuala Lumpur anda boleh buat temujanji terus dengan saya dan saya akan COD terus kepada anda.

 

 

Kedua

Jika anda berada berdekatan dengan HQ shaklee atau Stokis Shaklee anda boleh terus walk in dan terus Daftar Ahli Shaklee di sana. Tetapi untuk Daftar Ahli Shaklee di HQ dan stokis anda perlu ada ID penaja / sponsor untuk submit borang pendaftar ahli shaklee anda. Tapi anda jangan risau anda boleh gunakan Id saya  maisarah Md saupi iaitu 887111 sebagai penaja anda , dan jangan segan-segan untuk hubungi saya di talian 0193624134 untuk saya guide anda.

Saya sertakan alamat HQ shaklee dan Stokis shaklee di seluruh Malaysia dan anda boleh pilih yang mana paling hampir dengan anda. Ingat ini sahaja stokis shaklee yang berdaftar jika anda dapati alamat selain ini itu mungkin stokis haram.

HQ Shaklee dan Stokis Shaklee

Home Office- Ground Floor, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Kuala Lumpur- No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.

Perak –32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Johor- 47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.

Penang- No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Kelantan- 319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.

Sabah- Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.

Jangan lupa bawa id shaklee 887111 maisarah md saupi sebagai sponsor/ penaja anda jika anda walk in ke stokis shaklee di atas.

Anda jangan risau Daftar Ahli Shaklee tak semestinya anda perlu buat bisnes, jika anda ingin makan sendiri pun sangat jimat anda mendaftar sebagai ahli shaklee ini kerana anda dapat beli produk shaklee dengan harga lebih jimat iaitu harga ahli dan lagi istimewa setiap bulan shaklee ada produk promo jadi sebagai ahli shaklee anda layak dapatkan produk tersebut dengan harga promo. Lagi istimewa jika anda Daftar Ahli Shaklee setiap kali anda beli produk anda akan dapat point yang mana jika point anda cukup syarat anda akan dapat Bonus yang mana shaklee akan masukkan terus ke no akaun yang anda submit semasa daftar Ahli Shaklee.

Tetapi jika anda berminat untuk jadikan shaklee sebagai part time bisnes atau fulltime bisnes , anda jangan risau anda dah jumpa orang yang tepat iaitu saya Maisarah yang mana saya ada shaklee bisness leader yang dah hampir 7 tahun menjalankan bisnes shaklee ini dan saya dah capai income 5 angka sebulan.  Kami ada support group yang kuat dan terbaik yang aka guide anda untuk capai income sehingga 5 angka sebulan.

Nak tahu lanjut mengenai saya anda Boleh BACA DI SINI

7 Tanda Penyakit Tibi Yang Perlu Diketahui

 

Penyakit tibi dianggap antara penyakit yang tertua di dunia ini dimana dilaporkan pertama kali dijumpai di dalam serpihan tulang belakang mumia Mesir sekitar tahun 460 Sebelum Masihi.

Hippocrates telah mengenal pasti penyakit tibi sebagai penyakit yang paling tersebar luas pada masa itu kerana penyakit tibi merupakan penyakit berjangkit dan ia selalunya membawa maut

Penyakit tibi muncul sebagai pembunuh nombor satu di Malaya di antara tahun 1945 hingga 1957. Pada waktu itu, sebahagian besar katil-katil di hospital dipenuhi oleh pesakit berkenaan.

Sebelum ditemui penawar mujarab bagi wabak penyakit tibi berkenaan yang turut melanda dunia ketika itu, pesakit tibi diasingkan di satu tempat terpencil ‘sonatorium’ bagi mengelak jangkitan terus berlaku. Ubat yang diberikan kepada mereka hanyalah berupa makanan berkhasiat bagi membina ketahanan tubuh yang kuat.

Apakah Penyakit Tibi

Tibi merupakan sejenis penyakit berjangkit yang boleh membawa maut jika tidak dirawat. Dianggarkan 90 peratus daripada kuman tibi biasanya menyerang paru-paru atau dikenali sebagai tibi pulmonari. Walau bagaimanapun, melalui peredaran darah, ia juga boleh merosakkan bahagian lain tubuh badan manusia seperti buah pinggang, kulit, mata, kelenjar leher, tulang, otak dan lain-lain.

Bagaimanakah PenyakitTibi merebak

Apabila pesakit tibi pulmonari aktif batuk, bersin atau bercakap, mereka akan mengeluarkan beribu-ribu kuman tibi daripada paru-paru atau kerongkong yang bertebaran di udara dalam bentuk titisan halus.

Sesiapa yang menyedut udara yang mengandungi kuman tibi yang terapung-apung itu seterusnya akan menghadapi risiko dijangkiti. Mereka yang berhubung rapat seperti ahli keluarga dan rakan sekerja pesakit tibi lazimnya paling berisiko untuk menghidapinya.

7 Tanda Penyakit Tibi

• Batuk berkahak melebihi dua minggu atau lebih
• Kahak berdarah
• Demam berpeluh pada waktu petang atau malam
• Mengalami sakit dada khususnya apabila batuk atau menghela nafas panjang
• Hilang selera makan
• Berat badan menyusut
• Mudah letih dan lemah badan.

Cara Mengesan Penyakit Tibi

• Jika mengalami batuk berpanjangan, anda hendaklah melakukan pemeriksaan sapuan kahak di bawah mikroskop bagi mengesan kehadiran kuman tibi. Ujian kahak boleh dilakukan di pusat kesihatan mahupun hospital kerajaan berhampiran secara percuma.
• Pemeriksaan sinaran X dada juga boleh menunjukkan kerosakan yang mungkin berlaku pada paru-paru anda.

Rawatan Penyakit Tibi

Rawatan biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya enam bulan walaupun pesakit berasa sihat dalam tempoh berkenaan. Pada dua bulan pertama, rawatan harian akan diberikan, biasanya mengandungi sebanyak empat jenis ubat makan yang disaksikan oleh pengamal perubatan atau orang lain yang dilantik sebagai penyelia.

Peringkat rawatan seterusnya dilakukan dua kali seminggu selama empat bulan, biasanya melibatkan tiga jenis ubat, juga diambil di bawah penyeliaan. Jika rawatan ini diikuti secara tetap, pesakit berkenaan boleh disembuhkan.

Pesakit wajib menghabiskan sesi rawatan yang telah ditetapkan.

Dalam masa yang sama pesakit tibi perlu amalkan makanan berkhasiat bagi menguatkan ketahanan tubuh / antibodi atau menguatkan sistem imun badan bagi melawan penyakit tibi ini.

Vitamin Untuk Penyakit Tibi

 

VIVIX

  • Kandungan Polifenol dalam vivix yang tinggi antioksida mampu melindungi sel daripada rosak akibat kuman Tibi
  • Polifenol mampu meningkatkan tenaga sel bagi memperbaiki dan menyembuhkan sel yang rosak akibat kuman Tibi
  • Membantu meningkatkan sistem imun badan bagi melawan kuman Tibi

OMEGA GUARD

  • Omega 3 yang terdapat di dalam omega Guard mampu mengurangkan inflamasi dan keradangan
  • Membersihkan saluran pernafasan.
  • Mencairkan Kahak dan melegakan batuk

VITAMIN C

  • membantu meningkatkan sistem imun tubuh.
  • Ia mampu mengurangkan / mengelakkan simptom alergi / asthma

GARLIC COMPLEX

  • Ia bertindak sebagai antibodi semulajadi untuk melawan kuman tibi dan menghalang kuman tibi dari merebak
  • dapat meningkatkan imun tubuh yang dapat mengurangkan infeksi paru-paru.
Bagaimana nak dapatkan Vitamin Penyakit Tibi

Cara pertama
Boleh terus beli di website shaklee klik di Sini membeli terus dengan Shaklee. Anda boleh buat bayaran secara debit card atau kad kredit , jangan risau ia adalah web rasmi shaklee yang di jamin selamat. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

 

Cara kedua
Anda terus hubungi kakma untuk mendapatkan konsultasi tentang vitamin mana yang paling sesuai untuk anda dan anda akan mendapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian melalui kakma.

Sekiranya anda berada di sekitar sentul , taman dato senu, kg padang balang, bomgak , gombak setia, batu caves , setapak, sri rampai , wangsa maju atau sekitar Kuala Lumpur anda boleh dapatkan vitamin secara COD atau yang berjauhan kakma mengunakan perkhidmatan poslaju untuk pos kepada anda.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : Kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi

Cara Cepat Sembuhkan Luka Dalaman dan Luaran

Kali ini Kakma nak kongsikan cara cepat sembuhkan luka.Dulu masa kat kampung kakma selalu tertanya-tanya kenapa kalau lepas bersalin, operation, kemalangan atau berkhatan, nenek selalu suruh makan ikan haruan kata nenek ini petua cepat sembuhkan luka, sekarang baru kakma tahu kenapa makan ikan haruan boleh cepat sembuhkan luka, ini kerana kandungan zinc dalam ikan haruan sangat tinggi dan zinc ini yang membantu cepat sembuhkan luka.

Bagi kita yang tinggal di bandar tentu agak sukar untuk dapatkan ikan haruan jadi kita perlu ambil alternatif lain dan kakma sangat syorkan pengambilan Zinc Shaklee bagi membantu sembuhkan luka dengan cepat.Saya juga sangat syorkan kepada ibu-ibu lepas bersalin terutamanya yang bersalin secara pembedahan. Tapi ibu-ibu yang bersalin secara normal juga selalu ada berlaku luka luaran dan dalaman yang kita tak nampak jadi pengambilan zinc sangat membantu sembuhkan luka dengan cepat. Zinc shaklee selamat dimakan sebaik selepas operation dan bersalin.
Kakma ada testimoni dari kawan saya sendiri selepas bersalin anak ke 2 dia mengambil set berpantang shaklee yang mana salah satu dari set tersebut adalah Zinc, beliau bersalin secara pembedahan sejak anak pertama lagi, katanya berpantang kali kedua sangat berbeza, yang mana bekas operation cepat sembuh dan sangat cantik, sakit-sakit bekas operation pun tidak terasa sepeti bersalin anak pertama. Alhamdulillah.

 

BAGAIMANA NAK DAPATKAN ZINC PLUS DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell (klik sini). Set Immune Booster Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 , untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji

Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi 

Jadual makan “ZINC PLUS” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

 

Cara Turunkan Bacaan Kolestrol Tinggi

Kolesterol tinggi adalah keadaan di mana tahap kolesterol dalam darah melebihi kadar bacaan normal sehingga dapat memberikan kesan buruk kepasa kesihatan kita. Kolesterol merupakan salah satu lapisan lemak (lipid) yang menyerupai lilin. Sebagian besar kolesterol dihasilkan di hati dan sebahagian lainnya diperolehi dari makanan. Fungsi kolesterol adalah untuk menghasilkan sel-sel sihat, sesetengah hormon dan vitamin D.

Walaupun kolestrol diperlukan oleh badan, namun kolesterol yang berlebihan akan berkumpul di sepanjang dinding pembuluh darah arteri sebagai plak, sehingga menyempitkan saluran darah dan menyekat aliran darah. Akibatnya, banyak bahagian tubuh yang kekurangan darah sehingga berisiko mendatangkan masalah kesihatan yang serius, seperti serangan jantung atau stroke. Ramai sebenarnya yang mengalami masalah kolestrol tinggi ini kerana gaya hidup yang tidak sihat yang mana mengamalkan makanan tinggi kolestrol dan tidak gemar melalukan senaman.

Kakma nak share pengalaman sendiri, pada bulan ogos 2013 yang lepas kakma ada buat medical check up dapat result Kolestrol tinggi, mana tak risau nak kata tua muda lagi tapi dah ada kolestrol tinggi, jadi kakma study apa vitamin yang sesuai untuk mengatasi masalah kolestrol tinggi ini kerana kalau boleh tak nak lah sampai kena makan ubat kolestrol tinggi dan telah memilih untuk berikhtiar dengan 3 vitamin iaitu Omega Guard, lecithin dan Garlic secara konsisten.

Checkup susulan
Alhamdulillah pada bulan November 2013 buat check up susulan dan hasilnya doktor cakap bacaan kolestrol dah normal, syukur sangat lepas makan Omega guard , lecithin dan Garlic secara konsisten akhirnya bacaan Kolestrol dah turun dan kembali normal. APa yang lagi bersyukur kakma tak perlu makan ubat kolestrol ini kerana doktor dan bagitahu jikalau check up kali ke 2 tetap tinggi mai mesti ambil ubat untuk kawal kolestrol.
Bagi anda yang ada tanda-tanda Kolestrol tinggi segeralah buat pemeriksaan awal ini kerana jika berlarutan ia boleh membahayakan diri anda. Jika masih  anda ada kolestrol tinggi peringkat awal kakma sangat syorkan anda berikhtiar dengan 3 vitamin yang kakma amalkan. Cegah sebelum parah
Ini lah Vitamin yang kakma amalkan untuk turunkan kolestrol tinggi
BAGAIMANA NAK DAPATKAN SET KOLESTROL TINGGI DI ATAS?

Cara 1

Beli secara online di laman eSell (klik sini). Set Immune Booster Shaklee akan dihantar terus oleh pihak Shaklee (M) selepas pembayaran diterima.

Cara 2

Hubungi saya di talian 0193624134 , untuk saya bantu anda buat pembelian, pendaftaran ahli untuk lebih penjimatan, dan pertanyaan lanjut. Jujurnya, saya lebih recommend cara no. 2 kerana lebih jimat bila daftar sebagai ahli Shaklee.

CARA 3

Jika anda berada di sekitar gombak dan sentul anda boleh dapatkan produk ini secara COD ini kerana Kakma adalah Pengedar Sah Shaklee area Gombak , Batu Caves , kg padang Balang, Sentul serta kawasan sekitar Kuala Lumpur. untuk Pertanyaan, Tempahan dan Temujanji

Call/ Whatsapp : 019 3624134
Email : kmshop143@gmail.com
FB : Mai Md saupi 

Jadual makan “SET KOLESTROL TINGGI” akan diberikan eksklusif buat customer Vitamin Cinta

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*